Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Akıl Virüsü

Richard Brodie

Akıl Virüsü Gönderileri

Akıl Virüsü kitaplarını, Akıl Virüsü sözleri ve alıntılarını, Akıl Virüsü yazarlarını, Akıl Virüsü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akıl virüsleri tarihin başlangıcından beri bizimle birlikteler fakat devamlı surette değişip başkalaşıyorlar. Bunlar hızla topluma yayılarak insanların düşünce ve yaşantılarını değiştiren bulaşıcı kültür parçalarıdır. Akıl virüsleri mini etek, argo sözler gibi nispeten zararsız örneklerden, devlet yardımına muhtaç bekâr anneler, gençlik çeteleri ve sapkın dinî örgütler gibi insanların hayatlarını söndüren örneklere kadar her şeyi kapsamaktadır. Bu kültür parçaları bizim hoşumuza gittiğinde sorun yok. Fakat nasıl ki Mikelanjelo bilgisayar virüsü bilgisayarları kendi verilerini yok etmeye programlıyorsa, akıl virüsleri de bizi hayatımız için yıkıcı olabilecek şekilde düşünüp davranmaya programlayabilir.
Reklam
“İnsanın aklını kaybetmesi ne acı, akılsız olması ise ne büyük bir kayıp!"
Mem insan davranışının gizli şifresidir, bize nihayet dini, politik, psikolojik ve kültürel evrimi anlama olanağı veren bir ipucudur. Ancak bu ipucu, Pandora nın kutusunu da açarak kitle güdümü için öyle ince düşünülmüş teknikler ortaya çıkarır ki yakında günümüzde kitleyi güdümleyen televizyon reklamlarına, politik söylevlere ve televizyon vaizlerine eski güzel günlerin tatlı hatıraları olarak bakabiliriz.
Mutlak doğru yoktur; bütün doğrular yarım doğrudur. Bunlara mutlak doğrular olarak muamele etmek insanı mahveder. —Alfred North Whitehead
Yeni bilimsel fikirler başlangıçta insanlar tarafından pek hoş karşılanmaz ve bazı belli tepkiler uyandırır. Charles Darwin 1859’da doğal ayıklanma kuramını ilk defa ortaya attığında halkın tepkisi birkaç aşamada ortaya çıkmıştı ki bütün devrim yaratan yeni bilimsel düşünceler bu aşamalardan geçmiştir.
Reklam
Bilim insanlarının fikirlerini halka kabul ettirmesi daima zor olmuştur. Bilim, doğası gereği, insanların sezgilerinden ziyade titiz deneylere dayanan fikirlerin suni bir seçimidir.
Hiç düşündünüz mü, neden teknoloji ilerledikçe hayat kolaylaşacağına tam tersine daha da zor hale geliyor? Yeni virüsler beyninize işledikçe, aklınız daha çok strese giriyor, daha çok karışıyor.
Günümüzde hayatın insana neden bu kadar karmaşık geldiğini, her geçen sene daha da karmaşıklaştığını- hiç düşündünüz mü? Bunun bir sebebi de, beyinlerimizi iyiden iyiye ele geçirerek bizi mutluluk arayışımızdan alıkoyan ve gelecek nesli daha çok kontrol altına alacak olan akıl virüslerinin her daim güçlenen ordusudur.
247 öğeden 161 ile 170 arasındakiler gösteriliyor.