Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Akılla Bir Konuşmam Oldu

Fazıl Say

Akılla Bir Konuşmam Oldu Gönderileri

Akılla Bir Konuşmam Oldu kitaplarını, Akılla Bir Konuşmam Oldu sözleri ve alıntılarını, Akılla Bir Konuşmam Oldu yazarlarını, Akılla Bir Konuşmam Oldu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiği vakit, dünya aydınlığa kavuşacaktır.
Sayfa 44
İnsanlar, sizi, sizin müziğinizde güzel kılar. Özünde iletişimdir müzik.
Sayfa 38
Reklam
Müzikte üç ana unsur vardır: Melodi Armoni Ritim İfade gücü ve sesin rengi ise bu üç elementi mutlaka desteklemesi gereken iki unsur.
Sayfa 35
Mathieu Analric’in annesi
Amalric bana küçük bir not defteri uzattı ve şöyle dedi. Ben Bazım Hikmet’i tanırdım. Kendisi ile pekçok röpörtaj yaptım. Çok büyük şair çok büyük insandı. Sözlerinin ardından ağlamaya başladı, not defterini açtık. Anlatmaya devam etti: 1957’deki gelişinde yanımızda Abidin Dino da vardı. Ona sormuştum.senden sonra Türkiye’de genç nesil yazarlar kimler? Diye… Nazım Hikmet, elimden not defterimi aldı. İsimleri ben yazayım dedi ve şu üç ismi not defterine yazdı: Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Aziz Nesin.
Sayfa 31
Fazil Say / Taner Zadsan
Taner Zadsan 2004 yılından beri benimle çalışıyor. Doğubayazıt’ın bir köyünde başlayan hikayesi ile Taner, şu anda Türkiye’nin en iyi çok sesli korosunu ve senfoni orkestrasını bir çırpıda oluşturup, onlarla çok rahat bir turne organize edebilir. Ve bunu yaparken aynı anda çok da güzel çay demleye bilir. (Turneyi daha hızlı halleder.)
Sayfa 26
272 syf.
·
Puan vermedi
Fazıl Say ülkemizin nadide sanatçılarından biri.Ve bu kitap onu tanımak anlamak için iyi bir fırsat.Bahsettiği eserleri açıp bir yandan dinlerken bir sohbet gibiydi bu kitabı okumak.Dört bölümden oluşan kitabın her bölümü keyifle okunuyor. Sanata dair hayata dair ülkeye dair neler söylemiş okuyun derim
Akılla Bir Konuşmam Oldu
Akılla Bir Konuşmam OlduFazıl Say · Doğan Kitap · 2017453 okunma
Reklam
272 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
“Akılla bir konuşmam oldu”; Fazıl Say’ın kendi düşünsel dünyasını, hayat görüşünü, kendisini oluşturan insanlar, şairler, bestecileri anlattığı otobiyografik bir kitap. İlk bölümde; Fazıl say dünya görüşünü, ülkesi, insanlık, kültür, sanat ve yaşam hakkındaki düşüncelerini, endişelerini, önerilerini kaleme almış. Yaşadığı “Hayyam retweet davası”, “gezi parkı” bestelerinin CSO tarafından yasaklanması ve bunun üzerine karşı cephe açıp kendi orkestrasını kurması, gibi hukuki ve sosyal olaylara da değinmiş. Dünyanın iftihar ettiği bir sanatçının sadece iktidara değil, pek çok şeye muhalefetini, mahkemeler, davalarla geçen yılları, bu dönemde uğradığı sansürleri, yasaklamaları, kınamaları yazmış. Yaşadığımız coğrafyada sanat yapmanın, düşünsel bir şeyler üretmenin, fark yaratmanın, ilerici olmanın cezasız kalmadığını ve ilerlemenin neden Avrupa'dan çok daha zor olduğunu kendi örneği ile anlatmış. İkinci ve üçüncü bölümde; Hayatında izi olan dostlara, şairlere, sanatçılara değinmiş. Dördüncü bölümde ise; kitabın basıldığı zamana kadar (2017) olan hayata bıraktığı eserleri anlatmış. Bu bölümde bestelerken neler düşündüğü, hissettiği, nelerden ilham aldığı ile ilgili zihninin kapılarını aralamış. Rahat okunan, içten, Fazıl Say’ın iç dünyasını, anılarını, düşünsel, felsefi perspektifini açıkladığı keyifle okunan bir kitap olmuş. Tavsiye ederim.
Akılla Bir Konuşmam Oldu
Akılla Bir Konuşmam OlduFazıl Say · Doğan Kitap · 2017453 okunma
”Pop kültürünün ezip geçtiği bir dünyadan bahsediyoruz. Ve bunun tek defansının sağlam bir eğitim sisteminde yattığını biliyoruz. ”
Nazım Hikmet
Bu dünya soğuyacak, yıldızların arasında bir yıldız, hem de en ufacıklarından, mavi kadifede bir yaldız zerresi yani, yani bu koskocaman dünyamız. Bu dünya soğuyacak günün birinde, hatta bir buz yığını yahut ölü bir bulut gibi de değil, boş bir ceviz gibi yuvarlanacak zifiri karanlıkta uçsuz bucaksız. Şimdiden çekilecek acısı bunun, duyulacak mahzunluğu şimdiden. Böylesine sevilecek bu dünya "Yaşadım" diyebilmen için...
Sayfa 237Kitabı okudu
414 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.