31 Temmuz 2023
AZ Yayın Grubu
Türler:

2023 72. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2023 13:15
Daha önce kalemiyle tanışma fırsatı bulduğum Tekin Toklucu nun bu kez Aldanma kitabıyla geldim. Kapağına bakınca kalbe dokunan güzel bir aşk hikayesi okuyacağım diye sevindim. Ama hiç beklediğim gibi bir aşk okumadım. Yaşananlar genelde sinir krizi geçirmeme neden oldu diyebilirim. Aşkta, sevgide çıkar ilişkisi olmaz, olamaz. Çünkü bu duyguları bulmak çok zor. Ama bu aşk bir tarafa aitse ve karşı taraf sadece hırs uğruna yanınızdaysa yandınız demektir. Tarık ilk görüşte Yeliz'e aşık olur ve peşini bırakmaya hiç niyeti yoktur. Elinden gelen her şeyi yapan Tarık sonunda amacına ulaşacakken Yeliz birdenbire ortadan kaybolur. Tarık bu durumu anlamlandıramaz ama alışmaya başlar. Tam o anda Yeliz yeniden ortaya çıkar ama planları ve hırsı bu aşkı görmesini engeller. Tarık Yeliz'in tavırlarını anlayamaz, anlam veremez. Ama çokta üstünde durmaz. Tam her şey rayına oturduğu anda Yeliz bombayı patlatır. Sizce ne olmuş olabilir? Yeliz'in para hırsı bu aşkın sonunda nasıl bir ayrıma yol açmıştır? Tarık kurduğu hayallerin peşinden gidecek midir? Türk filmi tadında güzel bir okumaydı. Sevgiyle ve kitapla kalın. Her Ay Okuyanlar Kulübü
1000k
2023 93. kitabı
Cuma gününden herkese merhaba Eski Türk filmlerini sever misiniz? Ya da size şöyle sorayım, eski Türk filmlerinde aptal aşık diye tabir edilen, sevdiği kişi ne yaparsa yapsın, asla yanlışını görmeyip onun her dediğini doğru kabul eden karakterleri sinir olmadan izleyebilenlerden misiniz? Neden mi bunları soruyorum? Çünkü bugün sizlere anlatacağım kitabın bende uyandırdığı hissiyat tam olarak bu oldu. Yakın zamanda kalemiyle tanıştığım Tekin Toklucu'nun bu sefer de "Aldanma" adlı kitabını okudum. Kitabımızın başkarakteri Tarık, bir düğünde tesadüfen tanıştığı Yeliz'e ilk görüşte aşık olur. Maddi olarak her türlü imkana sahip olan Tarık, küçük jestlerle Yeliz'in kalbini kazanmaya çalışır. Tam ilişkileri başlayacağı sırada ise Yeliz esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. Tarık bu durumu tam kabullenmeye başladığı anda ise Yeliz yeniden Tarık'ın karşısına çıkar ve herşeyi geride bırakan Tarık, Yeliz ile yeni bir ilişkiye başlar. Tarık öylesine saf bir aşıktır ki Yeliz'in egoist tavırlarını, içindeki para hırsını asla anlamaz. Tarık kendince evli mutlu çocuklu hayalleri kurarken Yeliz tabii ki kendine yakışanı yapar. Ne mi yapar? Cevabı tabii ki kitapta saklı. @herayokuyanlarkulubu olarak canım @ogretmenanneee tavsiyesiyle "Aldanma" kitabını okuduk. #herayokuyanlarkulubu Her Ay Okuyanlar Kulübü
2023 65. kitabı
Merhabaa Bugün sizlere Aldanma kitabı ile geldim. Kitabımızda aşk söz konusu. Bu aşk tam bir Eski Türk filmleri tadında Tarık ünlü bir iş adamıdır. Hali vakti yerinde tabiriyle anlatilan bir karakter. Her şeyi vardır ama hayatında aşk yerine işini koymuştur. Sabahtan akşama kadar çalışmakta arada da arkadaşı ile zaman geçirmektedir. En yakın arkadaşı bir gün bir düğüne davet eder Tarık'ı. Tarık tereddüt etse de bu düğüne katılır. Ama bulunduğu ortamda da bakışlar Tarık'ın üzerindedir. Bir ara bir kız takılır gözüne. Kimdir nedir sormaya çekinir ancak bir şekilde yolunu bularak onunla tanışır. Ancak bir süre sonra Yeliz'den haber alamaz. Ta ki o facebookta denk gelise kadar. Yeliz ile karşılaşmalarından sonra tam bir aşk hikâyesi yaşanıyor. (Gibi görünüyor) Her şeyi pembe gören Tarık olayların aslını öğrenince neler olacak ? Okuduğumda kendimi güzel bir aşk hikâyesi diye hazırlamıştım ancak okuduğum cümleler bambaşka seyre doğru gitti. Emeğinize sağlık. Okurunuz bol, yolunuz açık olsun Her Ay Okuyanlar Kulübü
Puan vermedi
Her Ay Okuyanlar Kulübü Aldanma yazardan okuduğum ikinci kitap oldu. İlki gibi konu bakımından anlaşılır ve akıcı idi. Orta yaşlardaki Tarık in bir davette Yeliz i görmesi ile başlayan iliski süreçleri bir takım iniş çıkışlarla devam ediyor. Ilk bulusmaya arkadasi Birsen ile gelen Yeliz e İlk yalnız bulunacakları haftasonunda acaba ne olmuştu? Tarık in Yeliz den haber alamamasi ne kadar sürecek? Tekrar bir araya geldiklerinde aralarındaki ilişki hangi boyutlara ulaşacak? Heyecanlı bir şekilde süren kitap, heyecanlı bir sonla nihayete ulaşıyor diyim ben siz anlayın. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
2023 64. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2023 00:00
Her Ay Okuyanlar Kulübü Aldanma Tekin Toklucu "Derler ki, tüm ruhlar, birbirlerine görünmez iplerle bağlıdır. Bu yüzden tüm ruhlar, konuşmasalar bile her zaman birbiriyleriyle bağlantıdadır. İşte, bunun için , ne zaman bir insan, diğerine yalan söylese ,diğeri bunu ruhunun derinliklerinde anlar. Aldatılan her insan, bu yüzden gerçeği hiç öğrenemese bile, kalbinin içinde bunu hisseder." Bu kitap Tarık 'ın aldanma hikayesidir. 1990'lı yılların sonlarında bir davette karşılaşan ve birbirinden etkilenen Tarık ile Yeliz, Tarık 'ın çabaları ile görüşmeye başlarlar. Yeliz Tarık 'ı ne tam anlamıyla reddetmiş ne de tamamen kabullenmiştir. Yeliz'in arkadaşının da her defasında yanlarında oldukları buluşmalar bir anda kesilir. Yeliz, birden bire işyerini değiştirmiş, Tarık 'ın kendisine ulaşmasını bir nevi engellemiştir. Ne olmuştu da Yeliz bir anda Tarık 'tan kopmuştur? Derken yıllar sonra Yeliz, sosyal medyadan Tarık 'ı bulur ve aralarında yaşanmamış, yarım kalan ilişkileri bu defa tutkulu bir aşka dönüşür. Tarık ve Yeliz sayesinde kısa bir Türkiye turu yapıp, çok görmek istediğim Sümela Manastırı,Ayder Yaylası ,Halfeti gibi önemli yerleri görmüş kadar oldum. Onlarla gezmek, o yerleri yaşamak güzeldi. Yeliz'in gezmeyi çok sevmesi ve gitmek istediği her yere gitmesini takdir ettim. Tabii diğer davranışlarını hiç doğru bulmadım. Tarık'ın Yeliz'e aşırı güvenmesi, yaptığı yanlış davranışlar sonucunda bile Yeliz'i sadece kafasında sorgulaması, her şeye bir neden bulmaya çalışması bu sonu hazırladı belki de. Yeliz , Tarık 'ı bir kez daha yarı yolda bırakmış, Tarık 'ın inancını ve güvenini yerle bir etmişti. Çoğu zaman elimizden birşey gelmeyince "Seni Allah'a havale ediyorum" deriz ya, Tarık da aynısını Yeliz için söylüyor ve sabırla gelecekten alacağı ödülü beklemeye devam ediyor... Hayat
2023 90. kitabı
Her Ay Okuyanlar Kulübü Sizlere Türk filmi tadında bir kitap ile geldim bugün. Evet böylesi ancak filmlerde olur diyeceğiniz türden bir aldanma ve aldatılma hikayesi yazmış Tekin bey. Tarık ile Yeliz bir sünnet düğününde karşılaşıyorlar. Yeliz oldukça çekici bir kadın ve Tarık ona aşık oluyor. Yavaş yavaş buluşmaya ve görüşmeye başlıyorlar ancak Yeliz her seferinde yanında bir arkadaşı ile gidiyor. Sonrasında ise birdenbire Yeliz izini kaybettiriyor. Tam iki sene boyunca hiç haber alamıyor Tarık Yeliz'den. Ta ki bir gün sosyal medya hesabına gelen mesaja kadar. Evet mesajı atan Yelizdir ve artık yarım kalan hikayeyi tamamlamak istemektedir. Aşıklar tekrar buluşmaya başlarlar, neredeyse Türkiye'nin her yerini gezerler. Herşey dolu dizgin ilerlerken... Tabi ki hikayenin geri kalan kısmı kitapta saklı. Okuyunca sizler de benim gibi şaşıracak ve saydıracaksınız. "Denenmişi deneme" diye bir söz vardır ve ben buna inanırım. Lakin gönül söz dinlemez ve şartlar bazen buna mecbur edebilir. Kimsenin bu şekilde aldanmaması dileklerimle... Kalemini çok sıcak ve samimi bulduğum yazarımız @tekintoklucu'ya çok teşekkür ediyorum. Herkese keyifli okumalar dilerim... ogretmennanneee
1000k
Puan vermedi
Merhaba sevgili kitapsever dostlarım. Kalemiyle ilk defa tanışma fırsatı bulduğum sayın @tekintoklucu nun #aldanma adlı romanından bahsetmek istiyorum sizlere. Ilk başlarda bir yeşilçam klasiği okuyacağımı düşünmüştüm fakat çok yanıldım.Alışılagelmiş bir aşk hikayesi yerine bir narşistin karşı cinse olan eziyetine sömürüsüne şahit oluyorsunuz. Bu sefer ters köşede kadının erkeği kullanmasından bahsediliyor,iyi niyetin nasıl suistimal edildiği,güven kelimesiyle insanların arasının nasıl açıldığını sinirlene sinirlene okuyorsunuz. Tarık gibi erkeklerin Yeliz gibi kadınlara denk gelişlerinin tezatlığı hayat kadar gerçek malesef. Kalbi temiz,saf,sabırlı insanların hayalkırıklığı ile sonuçlanan o masum hikayeleri... Ayrıca kitapta güzel bir Türkiye turu da var,ben okurken keyif aldım,ders de çıkardım.Sizlere de gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Kitapla kalın. Her Ay Okuyanlar Kulübü
2023 24. kitabı
Tekin Bey’ in bir önceki paylaştığım kitabında ne kadar mutluluk varsa bu kitabı o kadar üzücüydü ama beklenmedik şekilde ilerleyen bir kitap oldu benim için o yüzden severek okudum. Eşiyle boşanma arefesinde olan Tarık, Yeliz ile tanışıp ona aşık oluyor ve görüşmek istediğini söylüyor. Yeliz güzel, alımlı, özgüvenli ve akıllı bir kadındır. Yeliz ile Tarık birkaç kez buluşuyorlar ancak Tarık Yeliz’e gösterdiği ilginin karşılığını tam olarak alamıyor. Daha sonra Yeliz hiç açıklama yapmadan ortadan kaybolup yıllar sonra Tarık’ ı sosyal medya aracılığıyla buluyor. Bunun üzerine tekrar görüşmeye başlıyorlar. Tarık yıllar sonra bile Yeliz’e hala aşık olduğu işin onun gerçek yüzünü görmesi uzun sürüyor. Olaylar genel hatlarıyla bu şekilde. Ben klasik bir aşk hikayesi çıkar diye beklerken bir kitap oldu. Hayatta Yeliz gibi insanların olabileceğini hiçbir zaman unutmamak lazım. Sade ve akıcı bir dille yazılan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim
2023 20. kitabı
Tarık maddi durumu iyi bir iş adamı ve boşanma aşamasındadır.Yeliz ilk gördüğünde etkilenir ve ara ara görüşmeye başlarlar.Yeliz Tarık ile buluşmasına hep bir arkadaşı ile gelir .Yeliz ile karşılaşmaları ned kadar anı ise Tarık ın hayatından çıkışı da o kadar anı ve habersiz olur.Tarık ne kadar arasa da Yeliz i bulamaz ve bu olay kapanır.Tarık ın içinde bir yerde Yeliz saklı kalmıştır.Bu süreçte Tarık eşinden boşanır.Yıllar sonra sosyal medya üzerinden Yeliz Tarık a ulaşır ve geçmişte yaşanamayan aşkı yaşamaya başlarlar.Bakalım bu aşk nasıl sonuçlanacak okuyup görün derim.
Düşünce
aldanma
2023 33. kitabı
Yazarın Işığa Giden Yol kitabının ardından bu kitabını okudum. Bu kitapta Tarık'ın hikayesini okuyoruz. Tarık katıldığı bir etkinlikte Yeliz ile karşılaşıyor ve ondan hoşlanmaya başlıyor. Tarık o zamanlar boşanmak üzere olduğu bir zaman ve bir kaç kez Yelizle konuşmasının ardından Yeliz kendisi ile irtibatını keser. Yıllar sonra karşılaşması ile tekrar görüşmeye başlamalarını okuyoruz. Yelizi baştan itibaren sevemedim. Kitap oldukça akıcıydı bir çırpıda bitirdim. Günümüzde çok fazla bu tarzda konular yaşandığı için oldukça gerçekçi geldi kitap bana
Edebiyat & Roman