Ekim 2011
Alex
Sıralamalar

Puan vermedi·336 syf.·
2024 6. kitabı
Bir kadın kaçırılıyor. Hikaye de tanıdık gibi. Ama Alex öyle sıradan bir kurban değil. Sayfalar ilerledikçe "Ne oluyor?", "Bu kadının derdi ne?" sorup duruyoruz kendimize. ama büyük soru... "BU KADIN KİM??" Sağ olsun yazarımız kitap boyunca bizi çeşitli şekillerde görevlendirip duruyor. Kurban, fail, en sonunda da yargıç... Bir sonraki sayfa için büyük cesaret ve koca bir sabırsızlık sizi bekliyor. Bayıldım bu polisiyeye.
2020 1. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2020 00:29
Güzel bir kitaptı. Sonu tam bir ters köşeydi diyebilirim. Anlatımda biraz hatalar göze çarpsa da okuru tatmin eden güzel bir kurgusu vardı. Genç bir kadın Kaçırılır ve bir süre işkenceye maruz kalır. Kitabın ortalarına doğru olaylar hızla çözülür ama davanın seyri de farklı bir yöne doğru yol alır. Kitabi okurken kesinlikle hayatta hiç bir şey tesadüf değildir diyorsunuz ister istemez. Sonuç olarak Polisiye severlere kurgu açısından rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir kitap.
2018 3. kitabı
Türünde çok başarılı bir kitaptı. Okurken yaşanılan, çok çok fazla hissettiren.. Okunması gerekir mi gerekir. Yalnızca okumak değil yaşamak istiyorsanız kitabı buyurun canım.
2018 4. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2018 18:19
Alex Seni o kadar çok bulmak istedim ki hep aklımdaydın satın alabilecegim her yeri yada okuyup teslim edebilecegim neresi varsa araştırdım sahaflarda buldum ama cesaret edemedim almaya taki burdaki güzel bir insan vesile olana kadar;) muhteşem kurgulanmış başyapıt olacak bir eser;)zaman zaman içimi cız ettirdin, korkuttun da iyiki okudum seni. En çokta üzdün. Kitapta asıl pisliği öldürmeyişine kızdım cezasını bulmasına da sevindim. Bir çok duyguyu hissettirdin bana,çok şey yazılır hakkında, resmen kitaba aşık oldum:))kütüphanemde olman da ayrı bir güzel;))
2019 79. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2019 14:17
Bu tarz kitaplarda az çok gidişat bellidir ama bu kitaptaki baş karakterin hem kurban, hem cellad, hem kurtarıcı olması işleri biraz değiştirip sizi duygu ikileminde bırakabiliyor. Kitabın Ortalarında her şey ortada, katil belli az çok katilin öldürme sebepleri belli çok düz bir kurgu derken birden ölmüş bir insanın zekice tasarladığı bir intikam planı ile kitap son buluyor
2026 31. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 23:56
Alex... Sarsıcı bir hikaye gerçekten. Okunmaya değer. Başta klasik 'kacirilan kadın' hikayesi gibi ilerliyor ancak olaylar değişiyor. Kitap boyunca bir sebep aradım merak hep tazeydi sonlara doğru 'demek ki sebepsiz cinayetler' dedim ama işler öyle değilmiş moruk :) Spoiler içeriyoooor.. Alex adlı kızımız kaçırılır,onu takip edildiği hissine kapılmasına neden olan kişi tarafından.. Kaçırılması ve kafese hapsedilmesi Alex'in içine düştüğü korkunç durumlar aşırı etkileyiciydi hele o sıçanlardan bahsedilen kısımlarda çok gerildim onlara yem olacak diye ama nope! Bizim kız tam bir savaşçı çıkıp ordan kurtuluyor ee seri katil iç güdüleri de mevcut diye düşünürken.. bunu kaçıran kişi meğer oğlunu arıyormuş. Alex bu çocuğu öldürmüş. Bir taraftan başkomiser Camille(145boyunda olduğu sürekli tekrar ediliyor sinirlerim bozuldu shjsjd) soruşturma yönetiyor. Bu esnada Alex kaçıp kurtuluyor ve cinayetlerine devam ediyor ve imzası ise asit dökmek. Asıl sarsıcı olan ise sebebi. Öyle random kişileri öldürüyor ki Alex, sebepsizce olduğuna ikna oluyor insan. Ancakkk... Şeref yoksunu abisi tarafından 10 yaşından itibaren tecavüze uğruyor, başkalarına pazarlanıyor. Ta daa ölenlerin hepsi bu kişiler. Asit detayı ise çok korkunç ve sarsıcı. Son yaptığı işe aşşşırı zekiceydi. Abisi olacak embesilin cezasını harika kesti. Camille nevi şahsına münhasır bir bey:)
2014 42. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2014 00:00
Harika bir polisiye gerilim. Akıcı ve sade bir sil; sürükleyici, heyecanlı ve son ana kadar sizi şaşırtacak mükemmel bir kurgu. Kim kurban, kim katil...Sizi ters köşe yapacak olaylar zinciri. Sonu beklenmedik ve oldukça iyi. Alex sizi okuduğunuza memnun bırakacak ve kesinlikle şaşırtacak bir kitap. Polisiye sevenler muhakkak okumalı.
2015 3. kitabı
Okunma: 04 Mart 2015 06:03
Polisiye roman sevenler için nefis bir kitap. O kadar etkilemiştim ki konusunu ve olaylarini uzun zaman gectigi icin hatırlayamadıgim halde ben de bıraktığı etkinin sadakat borcu olarak açıp tekrar okudum.
AlexPierre Lemaitre · Can Yayınları · 2011108 okunma
Evveeet uzun bir aradan sonra geri dönüş kitabı gayet güzel oldu..
Puan vermedi·336 syf.·
2021 31. kitabı
Başlarda psikopat bir adamın kız kaçırma davası gibi gözüksede, ilerleyen sayfalarda olayı çok farklı boyutlarıyla görüyoruz.. Önce kızdan alınan intikam davasına dönüştü , kitap sonlarına doğru ise kızın bakış açısından görmeye başladık olayları… Kitabı okumaya başladığımda gerçekten içine alan bir öyküsü var… Şiddet sahnelerini biraz okumakta zorlansamda ( çünkü bir kadını geçtim bir insana bu kadar vahşi davranılmasını okumayı midem kaldırmıyor ) ordan kurtulduğunda gerçekten mutlu olmuştum…Ama olayın rengi çok farklıymış meğer.. Kitabın konusunu anlatıp heyecanını bozmak istemiyorum.. Bu tür gerilim polisiye tarzını sevenlere duyurulur.. Keyifli okumalar kitap severler..
2013 6. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2013 13:29
Okudum ama kadın seri katillere pek alışık olmadığımdan sanırım kendimi konuya veremedim.Özellikle dedektifin yaptığı ve yaşadığı şeyleri anlatan bölümler sıkıcı geldi.İlk otuz ve son otuz sayfa fena sayılmaz ama kalanını vasat buldum. Fransız polisiyeler kaliteli oluyor diyerek aldım ama maalesef bir Grange yada Chattam değil.