Ali'nin Özlemi

Cemal Kızmazer
2023
Sokak Kitapları Yayınları

2023 24. kitabı
"Kötülük alenen belirmez ortada , kuytuda sessizce avını bekler." Herkese Merhaba Az kelimeyle çok şey anlatabilmek zor iştir. Bazı yazarlar kitap yazarken ayrıntıları artırınca daha iyi bir başarı elde edeceğini düşünür. Oysa kitabı güzel kılan okuyucuya hissettirdikleridir. Kitap incecik ama anlattığı hikaye ülkemizde her zaman karşılaştığımız zorlukları içeriyor. Herkesin imrendiği Yılmaz'ın akrabalarının mal hırsı karşısındaki yalnızlığına, eşi ölen kadının değersiz görünüşüne ve yetim bir çocuğun üvey babadan çektiklerini çoğumuz gördük, çoğumuz sessiz kaldık. Bu kitabı okuyunca sessizliğinde masumlara eziyet olduğunu bir kez daha farkedeceksiniz. Bu kadar kötülüğün içinde güzel şeyler de var tabii ki. Umudunu kesmeyen, insanların sözlerini duymayan gerçek bir öğretmen Özlem.. Bir çırpıda okuduğum kitabı sizlere tavsiye ederim. "Bir soru incitebilir mi insanı ? "
Roman
Kitap yorumum
2023 41. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 04:03
Ali'nin Özlem'i Ali'nin Özlem'i kitabının yorumuyla sizlerleyim. İstanbul'un tarih kokan semtlerinden biri olan Balat'ta bir mucizeye şahitlik ediyoruz. Mucizenin adı Ali. Kitabın başlarında Ali ve annesi Fatma Hanım'ın yaşadığı üzücü olayları okurken kâh hüzne boğan sayfalara denk geldim kâh üvey baba zulmü yaşayan bir çocuğun çaresizliğine şahitlik ettim. Ali'nin o küçücük bedeni bu acılara nasıl dayandı? Fatma Hanım, eşi Yılmaz Bey'in erken ölümü sonrası küçük oğlu Ali'yle bir başına kalmıştı. Metin denilen şahısın ise çocuklarına bakacak evi derleyip toplayacak bir kadına ihtiyacı vardı. Metin yeniden evlenmek için köyüne haber saldı. Tam da Fatma Hanım'ın yazgısı burada başlıyor. Aile büyükleri töre gereği Metin ile evlenmesine karar verdi. "Kızım bu adama varmak istiyor musun," diye sormak yok! Söz kesilmişti bir kere. Fatma Hanım bu cani kılıklı şahısla evlendiğinde belki her şeyin güzel olacağını, Ali'nin iyi bir eğitim alacağını hayal ediyordu. Çok geçmeden hevesi kursağında kaldı. Ali okula başlaması gereken yaşta bir kaportacı da ise girdi. Okul nedir bilmeden 18 yaşına deyin geldi. Fatma Hanım'ın bu psikopat ruhlu adamdan her Allah'ın günü gördüğü psikolojik ve fiziki şiddet de cabası. Ali işten geldiği bir gün annesinin vefat ettiğini öğrendi. Ali artık hem yetim hem öksüzdü. Üvey babası olacak şahıs da Ali'yi evden atmıştı. Ali, damı çökmek üzere olan bir gecekonduya sığınmış ve orada yatıp kalkıyordu. Mahalle halkının getirdiği yemekleri yemek dışında başka bir şey yapmıyordu. Ali adeta ölmek için gün sayıyordu. İşte tam da bu sıralarda öğretmenliğe yeni atanmış Özlem Hanım çıkageldi. Özlem Hanım, Ali'nin gözlerindeki ışığı görmüştü. Ali'yi evine aldı. Kader Ali'nin yüzüne güldü mü yoksa? Ali çok isteyip de gidemediği okuluna kavuşacak mı? Sizleri
Öykü
2023 56. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2023 11:42
Bazı kitaplar ilk sayfadan sizi içine alır ya... İşte böyle bir kitap oldu benim için #alininözlemi . Hacmi ile müsemma dolu dolu ve duygu yüklü bir kitap. Ne olursa olsun harika ümit olduğunu anlatan ve iyi insanlar hiç eksik olmasın dedirten bir kurgu Ali ve annesi ile tanışıyoruz ilk sayfalarda. Üvey baba şiddeti altında birbirlerine sarılıp hayata tutunmaya çalışıyoruz. Bu zor şartlar altındaki anne oğul için içim parçalanırken geçmişe gidiyor , anne ve babasının tanışıp evlenmesini ve bugüne gelmelerine neden olan olaylar silsilesine şahitlik ediyoruz. Mutlu bir yuva, geleceği için planlar yapılan bir evlat ve bir kaza ... Dul kadın yalnız kalmaz mantığı ... Kendi baba evinde bile fazlalık olarak görülmesi Artık bu zihniyet değişmeli ve yavaş yavaş da değişiyor desem de / umut etsem de hala bu tarz düşünen insanlar var ne yazık ki!!! Ali'nin çilesi üvey baba ile bitmiyor ne yazık ki Hayat onun için taşlı ve dikenli bir yol haritası çiziyor. Ne zaman ki kendinden vazgeçip umudunu kaybettiği anda karşısına çıktıp onu bırakmayan, ona karşı olan umudunu yitirmeden mücadele eden birisi sayesinde hayatı değişiyor... O kadar güzel bir kitaptı ki ... Okurken adeta yaşadım ve tüm duyguları hissettim. Yazarın duyguyu hissettirmesine ve duygu sömürüsüne varmadan olayları etkileyici bir biçimde kaleme almasına bayıldım. Kitabı bitirdikten sonra da kitabın ismi daha anlamlı geldi bana
2023 38. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2023 17:20
Herkese selaaamm Yeşilçam filmleri tadında bir kitapla geldim bu sefer. Cemal Kızmazer tarafından kaleme alınan "Ali'nin Özlem'i"... Konusuna gelecek olursam kitabımızın başkarakteri Ali'nin, babasını bir kaza sonucu kaybetmesiyle Ali ve annesi ortada kalırlar. Aslında annesi, kendi baba evine dönmüştür ama ne yazık ki evladını fazlalık olarak görüp bir an önce başından atmak isteyen bir "ailesi" vardır. İki çocuklu bir adamla zorunluluktan dolayı evlenen Ali'nin annesi yaşadığı şiddete ve evladının da eziyet çekmesine daha fazla dayanamayıp vefat eder. Üvey babası da Ali'yi sokağa atar. Herhalde daha fazla ne gelecek Ali'nin başına diye düşünebilirsiniz. Ama tabii ki bununla da bitmez Ali'nin yaşadıkları. Kız arkadaşı da aradalarındaki statü farkından dolayı onu terk eder. Hayattan kendini soyutlayıp, gecekonduda madde bağımlısı bir halde yaşamaya başlayanAli'nin karşısına bir gün ansızın Özlem öğretmen çıkar. Peki ya Özlem öğretmen Ali'nin hayatına dokunabildi mi? Ve hayat onlara nasıl bir hikaye yazdı ? Cevabı kitapta...
2023 46. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2023 19:26
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere roman tarzında yazılmış bir kitapla geldim Kitap Ali'nin İstanbul'daki yaşantısında başlıyor. 0vey babasının annesini dövdüğünde bahsediyor. Bundan sonrasında ise gerçek babasının nasıl bir hayat sürdüğünden, annesi ile nasıl tanışıp evlendiğinden ve öldüğünden bahsediliyor. Sonrası ise Ali için karanlık bir hayat... Kısa ama etkileyici olan bu kitapta kadınların yaşadığı zorluklar, tecavüzler ele alınıyor. Onca şey yaşayan Ali'nin annesini de kaybettikten sonra sahipsiz kalışını yine de ona mücadele etmesi için yardım eden Özlem öğretmeni anlatıyor. Sonrasında ise Ali Özlem öğretmene yardım ediyor. Kısa sürede okuyup bitirdiğim okurken de çok etkilendiğim bir kitap oldu. Ali'nin mücadelesi, Yılmaz'ın yaşadıkları, kadınların çileleri beni duygulandırdı. Duygu yüklü de bir kitaptı. Daha uzun olsa yine kendini okuturdu. Sizlere de tavsiye ederim mutlaka okuyunuz Yazarımızın kalemine sağlık Cemal Kızmazer
2023 68. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2023 18:10
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Cemal Kızmazer'in kaleminden Ali'nin Özlem'i adlı kitabı tanıtmak istiyorum. İstanbul'un Balat sokaklarında doğup büyüyen Ali küçükken babasını kaybediyor ve annesi Fatma hanım ile yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Fatma hanım babası tarafından iki çocuklu bir adam ile evlendiriliyor. Üvey baba şiddetinden dolayı anne ve oğul birbirlerine kol kanat germeye başlıyorlar. Daha sonra ansızın Fatma hanım vefat ediyor ve üvey baba Ali'yi evden atıyor . Kitabımızın devamında evden kovulduktan sonra harabe bir evde yaşayan Ali Özlem öğretmen ile tanıştıktan sonra hayatının bambaşka olduğu zamanları okuyoruz. Kitap bittikten sonra Allahım ben neler okudum dedim resmen sayfalar arasında kalbim ağrıdı. İncecik kitap deyip geçmeyin kesinlikle çünkü kitabın içerisinde derin anlamlar içermektedir. Yazarın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
2023 9. kitabı
Ali’nin Özlem’i Cemal Kızmazer Türü: Roman Sayfa sayısı: 72 Hayatı katlanabilir kılan şey sevgi değil miydi? yokluğunda insan neye tutabilirdi ki? Ali’nin çilekeş hayatı, sürdürmesi için üvey babasından sevgi görmeyip, kaybettiği annesin yokluğuna alışmaması, kendini bir boşluğa atıp, yaşamından soğuması hayata küsmesi, onu anlayan kişi tarafından, sevgiyle hayata tutunma gayesini okuyunca sunmuş. Zeliha Koç alıntı: Ekmek bir kere bölündü mü bir daha eskisi gibi olmuyordu. 10.04.2023 / Okuma vaktinden…
1000k
2023 5. kitabı
ALİ'NİN ÖZLEM'İ /CEMAL KIZMAZER Kitap 72 sayfadan oluşuyor. Bir çırpıda severek okuyabileceğiniz yer yer hüzünleneceğiniz Ali'nin kaderine sitem edeceğiniz güzel bir eser. Kitap isminden de anlaşılacağı üzere ana karakterimiz olan Ali'nin yaşamını işliyor. Ali'nin zorlu yaşamı talihsiz kaderi, kimsesiz kalışı sonucunda Özlem öğretmenin mucize şekilde hayatına dahil olmasını konu ediniyor. Ali'nin Özlemini okurken çok duygulandım. İvedilikle tavsiye ederim okuyun okutun kitaplara kalın hoşçakalın
İnceleme
2023 81. kitabı
Merhabalar bugün sizlere #Ali'ninÖzlem'i kitabı ile geldim. Kısa ama o kadar etkileyici bir kitaptı ki benim için hikayesi bir miktar ağlattı... Ali'nin bizlere önce geçmişle başlayıp sonrasında kendi içinde yaşadıklarını okuyacağız. Kötü bir baba sokaklarda geçen hayatı ama bir yerde olacaktı dimi o mucize Ali'nin hayatı böyle kötü gelip kötü gitmeyecekti... Ahhh birde Özlem öğretmen var dokunacak Ali'nin yaralarına... İyileşecek mi Ali'nin yıllarla derinleşmiş yaraları... Ali'nin mucizesi hiçte tahmin etmediğimiz yerden gelecek... Aklınızda soru işaretleri bırakıp gidiyorum.Şimdiden keyifli okumalar dilerim.