Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

All About Space - Sayı 2 - 2021/02

All About Space

All About Space - Sayı 2 - 2021/02 Sözleri ve Alıntıları

All About Space - Sayı 2 - 2021/02 sözleri ve alıntılarını, All About Space - Sayı 2 - 2021/02 kitap alıntılarını, All About Space - Sayı 2 - 2021/02 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
1965 yılında Apollo 1 yangınında ölen astronot Gus Grissom’un dediği gibi:”Ölürsek, insanların bunu kabul etmesini istiyoruz.Uzayın fethi, hayatını riske atmaya değer.”
Sayfa 45
Ingenuity adlı küçük dron
Bu,başka bir gezegendeki ilk uçuş girişimimiz.300 metrelik 90 saniye süreli uçuşlar yapmak üzere tasarlanan Ingenuity,büyük ölçüde diğer dünyalarda uçma pratiği yapmak için bir teknoloji gösterisi ancak aynı zamanda Mars'a gökyüzünden yüzey görüntüleri de alacak.
Sayfa 25 - Nasa'nın 18 Şubatta Mars itibariyle yürüyeceği Perseverance görevi kapsamında
Reklam
Üzücü
"Felaketin nedeni fırlatma sırasında harici yakıt tankından kopan büyük bir yalıtım köpüğü parçasının güçlendirilmiş karbon panellerde bir delik açarak mekiğin sol kanadında meydana getirdiği hasardı. Columbia yaklaşık 16 gün sonra dünyaya dönerken atmosfere girdiğinde aşırı ısınan atmosferik gazlar kanadın içine girdi ve iç yapısını tahrip etti bu yüzden kontrolü kaybeden mekik ses hızının 18 katı bir hızda dünyaya doğru alçalırken parçalandı"
Sayfa 45 - Columbia faciası:(
"2020 yılında SpaceX ISS'ye astronot taşıyan ilk firma oldu."
Sayfa 48
Uzay artık el değmemiş bir boş alan değil. 1957’den beri alçak Dünya yörüngesini bir çeşit hurdalığa çevirmiş durumdayız.
Sayfa 60
Reklam
Günümüzde çok soğuk olan Mars’ın yüzeyinde sıvı su belirtisi bulunmuyor.Ancak Mars Express radar cihazı gezegenin güney kutbunun üzerinden defalarca geçti ve buradaki buzulların altında “göllerin” bulunma olasılığını ortaya koydu.
Sayfa 19
Bazı gezegenlerin düzinelerce uydusu olmasına rağmen, Merkür ve Venüs’ün hiç uydusu yok
Sayfa 88
Titan’ın yüzeyi yaşam barındırıyorsa, büyük ihtimalle bu yaşamın izlerini göllerinde bulacağız. Yine de, Titan’ın yüzeyinde bizim bildiğimiz anlamda yaşam olması mümkün değil. Metan bazlı, egzotik bir tür yaşam olmalı. Muhtemelen oksijen yerine hidrojeni soluyacağı ve karbondioksit yerine metan salacağı varsayılıyor
Sayfa 75
Türkiye’nin yeni iletişim uydusu TÜRKSAT 5A yörüngeye fırlatıldı Türkiye’de üretilen ilk jeosenkron uydu olma özelliğini taşıyan TÜRKSAT 5A, 8 Ocak’ta Amerika’nın Florida eyaletinden fırlatıldı. %20’si yerli teknoloji içeren uydu, Airbus Defence and Space firması ile ortaklaşa tasarlandı ve üretildi. SpaceX’in gerçekleştirdiği
Reklam
Çin’in Chang’e 5 uzay aracı Ay’dan yeni örnekler getirdi “ CHANG’E 5 OLDUKÇA SIKIŞIK BİR ZAMAN ÇİZELGESİ İÇİNDE SON DERECE BAŞARILI BİR GÖREV GERÇEKLEŞTİRDİ.”
Mikroplar bir göktaşının derinliklerine gömülmüş korunaklı bir ortamda gezegenler arası seyahatlerde hayatta kalabiliyor.
Sayfa 67
JÜPİTER VE SATÜRN’ÜN MERKEZİNDE NE VAR? Güneş Sistemimizdeki tüm gezegenler arasında Jüpiter ve Satürn, belki de en yanlış tanımlanmış olanlar. Gaz devleri olarak bilinen bu iki devin isimlerine bakarak çekirdeklerinde gaz ve buluttan başka bir şey olmadığını varsayabilirsiniz. Olağanüstü boyutları sayesinde gezegenler, gazlarını sıvı halde tutabilmek için yeterli ısı ve basınç biriktirirler. Bu ekstrem koşullar altında, gezegenlerin dış gaz katmanlarının hemen altındaki büyük denizlerde hidrojen ve helyum akar. İki devden daha büyüğü olan Jüpiter’in, Güneş Sistemi’nde saf hidrojenden oluşan en büyük okyanusa ev sahipliği yaptığı düşünülüyor.
Cesaret bu.
" TPS'de olması muhtemel bir hasar konusunda bizim yapabilecek hiçbir şeyimiz yok. Hasar görmüşse bunun bilmemek muhtemelen daha iyi. Bence mürettebat da bilmemeyi tercih eder. Mutlu ve başarılı bir uçuş yapıp atmosfere girerken beklenmedik bir şekilde ölmek yerine yapılacak bir şey olmadığını bilerek havaları bitene kadar yörüngede kalmak onlar için daha mı iyi olacak? Hale 'bu düşünce yaygın kabul gördü astronotlarda bunu kabul etti' diyor."
Sayfa 46 - TPS; mekiğin ana harici yakıt tankına bağlandığı termal koruma sistemi.
UZAY KEŞFEDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK ÇÖZÜM: Warp sürücüleri Gözlerimizi Güneş Sistemimizin sınırlarının ötesine diktiğimizde, mesafeler gerçekten göz korkutucu hale geliyor. Daha büyük bir uzay aracını gerçekçi bir zaman ölçeğinde oralara göndermek için, bir tür warp sürücüsü teknolojisine ihtiyacımız olacak. Teorik fizikçi Miguel Alcubierre, Einstein’ın uzay-zaman denklemlerine sadık kalıp, uzayın kendisini bozarak bu büyük mesafeleri ışık hızını aşmadan hızla kat etmek için bir çözüm önerisi sunuyor. Sorun şu ki, bu uzay-zaman geometrisinin denklemleri, negatif enerji yoğunluklu egzotik maddeye, başka bir deyişle, antikütle çekimine ihtiyaç duyuyor. Şu anki fizik anlayışımızdaki hiçbir şey bize böyle egzotik bir maddenin var olduğuna dair bir umut vermiyor. Bu yüzden imkânsız bir problemi çözmek için başka bir imkânsız problem yaratıyor olabiliriz. Alcubierre’in kendisi bile bir warp sürücüsünün pratik olduğuna inanmıyor.
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.