Allah Erinin Yolu

Adil Akkoyunlu

Allah Erinin Yolu Sözleri ve Alıntıları

Allah Erinin Yolu sözleri ve alıntılarını, Allah Erinin Yolu kitap alıntılarını, Allah Erinin Yolu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Ne yapmalıyız?” “Dünya ve ahiret esenliği elde etmek için hangi yoldan gitmeliyiz? Hangi araçları kullanmakıyız? İşe nereden başlamalıyız?” Müslümanların gündeminde birince sırayı alması gereken sorular bunlar… Evet, bu ve benzeri soruların cevabı; “ilim” adlı kelimenin kapsadığı anlamda gizli.
Sayfa 34
Anlatılır: Harun Reşid de bir külliye inşa ettirdi. Caminin ana giriş kapısının üzerine de “Harun Reşid Camisi” diye bir tabela astırdı. Behlül gitti, o tabelayı indirdi. Üzerine “Behlül Dânâ Camisi” yazdığı başka bir tabelayı astı. Harun bunu duyunca küplere bindi. Behlül’ü çağırdı. Behlül, gelince, sakin bir şekilde selam berdi. Harun, selamını aldı ve ona şöyle dedi: Behlül, niçin o tabelayı indirdin, kendi adını yazdığın başka bir tabelayı astın? - Sultanım, siz, o camiyi niçin yaptırdınız? - Cami niçin yaptırılır? İnsanların orada namaz kılmaları, ilim öğrenmeleri, vaaz dinlemeleri için yaptırdım. Allah’ın memnuniyetini kazanmak için yaptırdım. - Siz bu camiyi, gösteriş için değil de; Allah’ı memnun etmek için yaptırdınızsa; Allah, kimin yaptırdığını bilmiyor mu? Harun, bir an durdu, düşündü: - Evet, doğru söylüyorsun… İsimlerin ve tabelaların hiçbir önemi yoktur. Allah her şeyi biliyor, dedi.
Sayfa 182
Reklam
İSLAM NEDİR
Önce İslam’la tanış olalım: İslam; “s-l-m” harflerinden meydana gelmiş, “silm” veya “selam” kökünden türeyen Arapça bir kelimedir. Kur’an’da türevleriyle birlikte yüz elli sekiz yerde geçmektedir. İslam; teslimiyet, barış, huzur, güven, esenlik, şeref, dua ve kurtuluş anlamına gelir. Kullarının itaat etmeleri ve uymaları için; Alla’ın elçileri aracılığıyla, Vahiyle bildirdiği ilkelerdir. İslam’la şereflenen erkeğe “Müslim”, kadına “Müslime” denir. İslam dininin mensuplarına genel olarak; “Müslüman” diyoruz. Bu ismi kullarına Allah Teâlâ veriyor: “Size Müslüman adını veren O’dur (Allah’tır).” Hac: 22/78
Sayfa 23
Cihat Nedir
Hayatı, “iman ve cihat” olarak tanınlayan âlim doğru söylüyor. Peygamber (s.a.v.)’e, hangi amelin daha faziletli olduğu sorulunca; “İman ve Allah yolunda cihattır.” buyuruyor. Cihat, sözlükte; ceht etmek, gayret ve çaba sarfetmek, uğraşmak, çalışmak, savaşmak, güçlük ve meşakkat anlamına geliyor. Cahid, mücahid, mücahede, içtihad, müctehid kelimeleri de aynı kökten… Kur’an ve hadislerde cihat, sözlük anlamında kullanıldığı gibi; vahyi öğrenmek; Allah’ın emir ve yasaklarına uymak; nefsin helal olmayan (şeytani) isteklerine karşı koymak; iyiliği emretmek, kötülükten alıkoymak; İslam’ı insanlara tebliğ etmek; hakkı hâkim kılmak için (can, mal, el, dil ve kalp ile) bütün imkân, güç ve her türlü araç kullanılarak meşakkatlere katlanıp kararlı bir şekilde çaba harcamak, ceht etmek, mücadele etmek ve savaşmak anlamında kullanılıyor.
Sayfa 233
Kuşkusuz cihadın da şartları ve kuralları var. Maksat öldürmek değil; İslam’la diriltmektir insanları.
Sayfa 242
“İnsan sevdiği ile beraberdir. (Onunla haşrolacaktır.)”
Sayfa 167
Reklam
82 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.