Hulasatü'l - Mevahib

Semerkand Yayınları
Türler:

Altın Silsile
2023 37. kitabı
Sâdatlar, ulu zatlar demektir. Onlar Hz. Peygamber’den (s.a.v) ilahi ask ve edeb mirasını nesilden nesile taşıyan Hak dostlarıdır. Onları tanımak, ask ve hak yolunu tanımaktır. Naksî kolunun altın silsilesini oluşturan büyüklerin hayatı en anlaşılır Türkçe ile bu eserde. Manevî nesebini tanımak her evladın görevidir. Ayrıca sevenin sevdiğini her yönüyle tanıması askını artırır.
Din
Altın SilsileNecmeddin B. Muhammed Nakşibendi · Semerkand Yayınları · 201399 okunma
Puan vermedi·552 syf.·
2020 134. kitabı
Altın Silsile (Hulasatü'l - Mevahib) Necmeddin B. Muhammed Nakşibendi İlk başlarda iyi güzel sakin kafayla okuyordum kitabı tamda herşey yolunda gidiyor düşüncesindeyim.. kitabın sahibi kitabını almak isteyince okuyup bitireceğim bitirmeden vermeyeceğim derdiyle son sayfaları atlayarak okumuştum.. Çocukluk aklı :X eğer burdaysan duy sesimi ablacım :) Uzun zaman oldu çok fazla hatırlayamıyorum ama tavsiye edebileceğim güzel Bi eser okumanızı öneririm okumakla kalın..
2014 1. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2014 08:22
Hz. Muhammed (S.A.V.)'den bu zaman kadar yaşamış olan islam alimlerinin hayatlarını, sözlerini anlatan çok ama çok güzel bir eser. Bu kitabı okuduğunuzdan "Ben gerçek İslamı yaşayabiliyor muyum?" diye sorgulayacaksınız kendi kendinize.
2023 9. kitabı
Altın Silsile Mânevî terbiye yollarından Nakşibendî terbiye okulunun büyüklerinden bir silsileyi tanıtmaktadır. Mânevî terbiyede silsile, insanın terbiyedeki nesebidir. Bu mânevî nesep ve ruhî bağ Hz. Muhammed Efendimiz’e (s.a.v) kadar ulaşır. Bu bağ inansanı sonuçta yüce Allah’a götürür.
2025 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2025 09:00
Tarikatlarla ilgili bir kitap. Tarikatların peygamber efendimizden bugüne kadar hangi silsile yollarıyla geldiği anlatılıyor. Daha çok nakşibendi ekolü anlatılmış. Silsiledeki insanların hayatları, örnek davranışları anlatılmış. Not: Tarikatları inkar edersem Yunus Emre,Hacı Bektaş Veli, Ahmet Yesevi, Mevlana gibi bir çok veliyi de inkar etmem gerekir. Çünkü bu kişiler de tarikat pirleriydi. Ama günümüzde iyi ile kötü o kadar birbiriyle karışık ki gerçek hakiki tarikat var mı gerçekten bilmiyorum.