Buz ve Bal Serisi 2. Kitap

Nemesis Kitap
Sıralamalar

2026 51. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 09:24
Selamlarrrr Yanılmıyorsam ben bu serinin ilk kitabını okuyalı yıl oldu ne okusam diye düşünürken bir anda devam kitabını okuma isteği geldi ve başladım Okuyanların bildiği üzere ilk kitabın sonunda Ava kraliçelik yarışmasını kazanmıştır ama Torin' in laneti yüzünden bir anda kendini bambaşka bir diyar da bulur. Boynuzları falan çıkmış vücudunda farklılıklar baş göstermiştir. Ona bişey olacak korkusuyla Torin de o geçitten geçer ve kendini düşman topraklar da bulur. Ve Ava' nın aslında düşmanı olan Unseelie'lerden bir peri olduğu tamamen ortaya çıkar. Ama ne gücü ne de kanatları vardır. Unseelie diyarında ikilimizi oldukça zor anlar bekler. Hem hapsedilirler, hem de birbirlerini öldürme düellosuna tabi tutulurlar kraliçe tarafından. Bir diğer taraf olan Torin' in krallığı ise lanet yüzünden tamamen buz tutmaya yaklaşmıştır. Öncelikle kitabın sonunda nefret duyduğumuz Unseelie kraliçesine nefretimiz son buluyor ve kadına hayran kalıyoruz. Yaşanan tüm olayların Ava' nın güçlenmesi için verilen bir savaş olduğuna şahit oluyoruz. Sonu daha iyi yazılabilirdi tek sıkıntım o zart diye bitti resmen kitap Fantastik'e yeni başlayanların seveceğini düşünüyorum tam bir çıtır çerez cinstendi. Hızlı okunuyordu. En önemlisi bu kitapta olaylarımız daha yoğundu her an başımıza bir iş geliyor resmen. Ben ilk kitaptan beri çiftin enerjisini vok seviyordum bu kitapta daha da arttı bu durum diyebilirim. Kitapta az da olsa smut sahneler mevcut ona göre okuyun derim. Keşke daha uzun olsaydı diyorum ve çok severek okuduğumu belirtip yorumumu noktalıyorum. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Diliyorum.
AmbrosiaC.N. Crawford · Nemesis Kitap · 202474 okunma
2025 50. kitabı
C. N. Crawford / Ambrosia BuzVeBal fantastik serisinin ikinci ve son kitabı #Ambrosia . İlk kitaba göre daha çok aksiyon içeriyor ve sorular cevap buluyor. Fantastik yönünü de daha çok hissettiren bir kitap olmuş. İlk kitabın bittiği yerden devam ediyor. Peri diyarının neden ve kimler tarafından büyülendiğini öğrendiğimiz bu serüvende Ava küllerinden yeniden doğuyor. Fantastik kurgularda bu o kadar çok yer alıyor ki okuduğum her kitapta dejavu hissini yaşatıyor. Kendine güveni olmayan ve güçlerinin farkında olmayan bir kadın birden bire tüm dünya ile savaşabilecek bir güce sahip oluyor. Neden hiç erkek karakterlerde bunu yapmıyorlar? Ya da ben denk gelmedim. Ava’nın güçlerine kavuşmasıyla esas kimliği açığa çıkıyor. O bir iblis. Krallığın düşmanlarından biri olması Torin’in onu gelini yapmasını engelleyecek mi? Ortalık bayağı karışıyor ve güçler birbirleriyle savaşa giriyor. Okuyuculara da seyirlik olmasını dileyecekleri bir aşk ve arkadaşlık ile güç savaşları içeren bir serüvene dahil olmak kalıyor. Keyifli okumalar…
Selammm
2025 9. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 20:31
Ilk kitapta söylediğim gibi birazcık detay ve betimleme ile mükemmel bir seri ola bilirdi. Lakin yazar çokta kafa yormak istememiş galiba. Kitabın dünyası, kurgusu çok iyi. Okurken lütfen bir az daha ayrıntı diye yalvaracaktım neredeyse. Ava ilk kitabın sonunda bir geçitten geçiyor ve Torinde onun peşinden atlıyor. Bunlar iblis diye adlandırdıkları Unseellie perilerinin eline düşerler. Ordan kurtulmaya çalışayım derken başlarına bir sürü kaza gelir. Diğer yandada Torinin tahtı ele geçirilmiştir ve krallık donuyor. Şimdi gelelim beni çıldırtan noktalara. Kitap boyunca neredeyse 4 kere bunlar kaçtı Unseellie kraliçesi Mab hanımcım bunlari tuttu. Bu biraz sıktı. Ikincisi abi ölecekler, durun bi güzel zaman geçirelim nasıl olsa öleceğiz diye. Çıldırtdılar beni. Lan öleceksiniz orda :))) Söylediğim gibi ayrıntılarla çok güzel bir seri ola bilirdi. Çünkü kızımız kanatları, boynuzları olan bir yaratık. Düşünün ki bitkilere ağaçlara falan hükm ede biliyor.Düşmanları gerçekten potansiyeli olan bir düşman. Kıpkırmızı ejderha falan. Tüm bunlara rağmen malesef seri çıtır cerez. Yapacak birsey yok. Konu basitlikte heba oldu . Çerezlik fantastik arıyorsanız okuyunuz. Son birsey bir diyarın adi Unseellie diğerinin adı Seellie. Yazar başka isim bulmaya bile çalışmamış:)))
2024 61. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2024 21:41
Evrenini beğendiğim, bol aksiyonlu bir fantastik kitaptı. Çok uzun olmayan bir fantastik kitap okumak isterseniz tercih edilebilirsiniz. Ben yazarın fantastik dilini seviyorum. Diğer serisi de fantastiğe yeni başlayanlar için ideal. İnsanı yormuyor. Dilide basit olduğu için kitaplar bir çırpıda bitiyor. Boş zamanlarda okuyabilirsiniz.
Neden bu kadar ince
2024 56. kitabı
Kitap çok çok çok ince. Cidden burada bitemez. Bir sürü şey çok kısa sürede oluyor. Ama en azından boş sebepsiz bir sadizm yok. Yanlış anlamayın sadizm dolu. Sadece boş değiller. Ve ilginç şekilde sebebini de mantıklı olarak da açıklıyor. Ama gerçekten o şekilde bitmemesi gerekiyordu. Birkaç bölüm daha olması lazımdı. Sözleşmeye uyuldu mu? Andrew asalağının sonu ne oldu? Baltane gecesi oldu mu? Olduysa neler oldu? Sadece iki üç bölümcük daha... Maalesef yazar uzun kitap yazmayı sevmiyor. Sarah J Maas uzunluğunda yazmasını çok isterdim çünkü Maas'ın aksine kitapları ne kadar fantastik olsalarda tutarlı ve mantıklı. Karakterler arası iletişimler de çok hızlı ilerlemesine rağmen tutarlı. Karakterlerin güç seviyesi ve güçleri elde edişleri de mantıklı. Yani en azından daha tatmin edici. Geçmişle yüzleşmeleri daha insani. Ne kadar karakterler insan olmasalar bile...
Kitap Alıntısı
2024 170. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2024 20:41
Ambrosia C.N. Crawford’un evreni, fantastik türde hem etkileyici hem de akıcı bir deneyim sunuyor. Yazar, Unseelie ve Seelie halklarının karanlık, büyülü dünyasında okuyucuyu içine çeken bir hikâye yaratmış. Hüzünler Sarayı, başından itibaren gerilim ve aksiyonun eksik olmadığı bir macera vadediyor. Hikâye, Seelie Kralı Torin’in kahramanımızı neredeyse öldürmesiyle başlıyor ve bir portalın ardında gizlenen bambaşka bir dünyaya yolculukla devam ediyor. Ana karakterimizin gerçek kimliğini öğrenmesi, büyülü boynuzları ve Unseelie halkına ait olması, hem karakter gelişimi hem de hikâyeye derinlik kazandırıyor. Hüzünler Sarayı’nın tasviri, tam anlamıyla karanlık ve kasvetli; burada Queen Mab’ın zalim yönetimi altında işler hiç de kolay değildir. Okuyucu, bu atmosferin içine kolayca çekiliyor. Unseelie boynuzlarıyla kendini kabul ettirmek zorunda kalan kahramanımızın mücadelesi ve Seelie dünyasının Torin ile yaşadığı ikilemler, karakterlerin duygusal yönlerini de güçlendiriyor. Torin’in laneti – sevdiği herkesi öldürme kaderi hem romantik hem de trajik bir unsur ekliyor. Crawford’un anlatımı sade, akıcı ve yer yer oldukça sürükleyici. Yazar, uzun betimlemeler yerine hızlı gelişen olaylara ve diyaloglara odaklanmış. Bu, özellikle fantastik türe yeni başlayan okuyucular için kitabı ideal hale getiriyor. Aksiyon sahneleri hızlı tempolu ve heyecan verici, okurken bir an olsun sıkılmıyorsunuz. At sırtında kaçışlar, karakterlerin karşılaştığı tehlikeler ve mahvolmuş bir krallıkta hayatta kalma mücadelesi, okuyucuyu kitabın sonuna kadar bağlı tutuyor. Ana karakterin Seelie ve Unseelie dünyaları arasında sıkışmış hissetmesi, okuyucuda empati uyandırıyor. Torin ile arasındaki ilişki, hem tehdit altında hem de duygusal olarak yoğun. İkili arasındaki dinamik, romantik yönüyle dikkat
2026 36. kitabı
Mart ayının ilk kitabı olan güzel serinin 2. Kitabı. Mükemmeldi. İlk kitapta olaylar biraz yetersiz gelmişti ama bu kitap savaş, aşk ve intikam hepsi bir arada. Bu ikilinin aşkı için yapacakları beni benden aldı. Ava’nın Unsellie evrenine gitmesiyle işler karışır. Ama Torin’de onun peşinden geçince işte şimdi yandılar. Unseelie kraliçesi Mab onları esir alıp birbirinden farklı testlere tabii tutmuştur. İşkenceler, ölümler… Ama aşk için her şey feda edilir di mi? İkili buradayken Moria Seelie evreninde korkunç bir hüküm sürmekte ve kendine itaat etmeyen herkese eziyet etmektedir. Her şey düzelecek ve bu ikili kavuşabilecek midir?? SPOILERR!!! Şimdi Unseelie kraliçesinin kızı olmasına şaşırmadım. Mab acımasız bir anne ve kraliçeydi ama aslında hepsi Ava’yı hazırlamak içindi. Erkek kardeşinin ona çaktırmadan da olsa kibar davranması kalbimi ısıttı. Moria ve Mordon öldüğü için göbek attım . Keşke devamında iki krallığın birleştiğinde görseydik ya.

C.N. CrawfordYazar · 6 kitap
Lexington, Massachusetts'ten gelen bir okul psikologu olan Christine Mancuso ile Pensilvanya Üniversitesi'nde biyoloji araştırmacısı olan kocası Nick Crawford Wall Street Journal'ın en çok satan fantastik aşk ve şehir fantezisi yazarları oldular. 2 çocuk sahibi olan çift, artık Vermont'daki evlerinden çalışarak, büyülü güçleri keşfeden, başka dünyaya ait canavarlarla savaşan ve "rahatsız edici" baştan çıkarıcı şeytanların önünde bayılan çizmeli genç kadınlar hakkında romanlar yazıyorlar. Çift, C.N. Crawford kolektif takma adı altında 2014'ten beri fantastik romanlar yayınlıyor.