Kültür Kitaplığı 23

L'anthropologie
9789752981997

·119 syf.·
2017 11. kitabı
Antropoloji ile ilgili başlangıç kitabı olabilecek bir eser değil. Biraz daha mesafe katetmiş olanlar için tavsiye edilebilir. Ancak genel hatlarıyla "antropoloji " konusuyla ilgili olarak bilgi edinmek isteyenler okuyabilirler. Bu tarz konularda yabancı çevirilerin akademik düzeyde olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak, seçici olmak gerekir.
AntropolojiMarc Auge · Dost Kitabevi · 201445 okunma
2021 18. kitabı
Antropoloji & M.Auge & J.-P. Colleyn + ● Antropoloji hakkında bir kitap daha... Antropoloji genel olarak insanı inceler. Belli başlı iki dalı vardır. Fizik antropoloji - biyolojik özellikleriyle insanın incelenmesi - ve sosyal ve kültürel antropoloji. Bu çalışmada sosyal ve kültürel antropolojinin, dillerin, ekonomik, sosyal, politik ve dinsel organizasyonların gelişme biçimleri irdelenmiştir. + #antropoloji #mauge #jpcolleyn #kitap #kitapokumakgüzeldir #kitaptavsiyesi #kitaptavsiye #kitaptavsiyeleri #kitapönerisi #kitapönerileri #bookstagram #okudumbitti #hadiokuyun
AntropolojiMarc Auge · Dost Kitabevi · 201445 okunma

Marc AugeYazar · 12 kitap
Marc Augé 1935 yılında Fransa'nın Poitiers kentinde dünyaya geldi. Etnoloji disiplininde uzmanlaşmış seçkin antropolog, Paris'teki École des Hautes Études ve Sciences Sociales (EHESS) profesörü. Marc Auge'nin amacı küreselleşmeyi teori etmek ve bir bütün olarak antropoloji disiplinini canlandırmaktır. Bu amaçla, romandan sentetik sonuçları "etno-romanlar" olarak tanımlayan bir takım yazı teknikleri kullanıyor.