Balbadem 1

2019
Pay Yayınları

2022 19. kitabı
Okunma: 25 Mart 2022 16:04
Yeni nesil yazarlarımızın kitaplarına bir tık önyargılı yaklaşıyorum maalesef. Ama bu kitap önyargımı yersiz bıraktı. Güzel ve akıcı bir dille yazmış yazarımız. Konu çok uzayacak dediğim yerde tam da kıvamında bırakıp başka duruma geçmiş. Durum ve konu değişikliği gayet güzel olmuş , tekrarlarla asla boğmamış. yalnız biraz daha aksiyon ilave edilebilirmiş. Arkadaş çevresi illetiyle bataklığa saplanan gençlerimizden bir örnek olmuş bu kitap. Güzel bir konu seçmiş yazar. Maalesef Zeynep kendi iradesiyle düştüğü bataklıktan etrafındaki iyi insanlar sayesinde farklı bir zaman aralığı yaşayacak. Bazen akıl yetmiyor düşenin yerden kalkmasına, dost ellerin uzanması gerekiyor. Zeynep de bu dost ellerle tanışıp hayatını yenilemeye çalışacak. İkinci kitaba devam. Keyifli okumalar.
2021 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2021 15:58
Uzun zamandır aşk romanı okumadığım için çok hoşuma gitti. Zeynep’in bilindik Karadeniz kız tavırları hayata karşı dik duruşu. Engin komiserin dik başlılığının altında yatan o insaflı vicdanlı kalbi... ilk kitapta birbirlerine açılamasalarda ikinci kitabı merakla okuyacağım ... Fakat yazım yanlışları fazlasıyla mevcut.
ArafEsra Uzun · Pay Yayınları · 2019389 okunma
ARAF İNCELEMESİ - Dikkat spoiler içerebilir!
2019 97. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2019 00:40
Wattpad diye bir öykü paylaşma platformu var. Dünya çapında çok sayıda isim hikayelerini önce Wattpad'den paylaşıp sonrasında çeşitli yayınevleriyle anlaşarak kitaplarını bastırdılar. Bunlardan bir tanesi de Esra Uzun hanımefendi.. Araf eserinde Zeynep uyuşturucu batağına bulaşmış bir kız ve onu kurtaracak başkomiser Engin karakteri vardır. Klasik Türk filmi yani. Zaman kaybetmek için mükemmel bir eser. Ama Esra hanımın şevkini kırmayalım sonuçta emek vermiş ve wattpadde ciddi bir hayran kitlesi var. Umarım daha güzel eserlerini önümüzdeki yıllarda okuruz.. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
2020 22. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2020 03:40
Sabahlayıp bitirdim resmen!!!! Konusu ilgimi çektiği için almıştım ama polisiye değil de aşk kısmı daha ağır basmış romanda. Aslında yazar çok güzel bir konuya değinmiş. Ailesi tarafından ilgi, sevgi görememiş çocukların güzel bir eğitim almış olmasına rağmen başlarına ne gelebileceğini çok güzel özetlemiş. Ailesi tarafından kendisinin fikri sorulmadan kuzeniyle evlendirilmeye zorlanan Zeynep ya da ailesinin sahip çıkmadığı kötülüğün içine düşen Orhan. Evet, kısacası herşey ailede bitiyor demeye getiriyor yazar. Engin komiserin yaşadıkları, sadakati çok etkiledi beni. Sadece baş karakterler değil yan karakterlerin hikayesi öyle güzel anlatılmış ki; İrem ve Ali'nin başından geçenlere üzülmemek elde değil. Bir tek kitapta bağlaçların işlevine göre kullanılmaması, yanlış yazılması hoşuma gitmedi ama tabi bunun yazarın hatası mı yoksa yayınevinin basım hatası mı olduğunu bilemem. Çok da önemli değil hehe :) Sanırım bir devam kitabı var. Adı Berceste. Çıkıp çıkmadığı hakkında bir fikrim yok. Okumayı dört gözle bekliyorum :)
2019 28. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2019 00:14
En uygun zamanı bekliyordum bu kitabı incelemek için. Zira bu kitabın, daha doğrusu yazarının bendeki kıymeti çok başka. E haliyle öyle aceleye gelen bir inceleme olsun istemedim. Bana wattpad uygulamasını sevdiren, gençliği olumsuz etkileyen, insanların ön yargısını kazanımı bir uygulamada bir çok kitabın arasında ;okuyana umut veren, herkeste farklı duygular bırakan, olur da birinin yüreğine dokunursam diye birbirinden güzel kitapları bize sunan Esra ablama buradan da tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Halihazırda yazmaya devam etmekte kendisi. Okumak isteyenlere önerimdir. Eveeeett şimdi asıl mevzumuza gelecek olursak. Araf /Balbadem ;biz bu kitabı Yorgun yürekler olarak tanıdık, sevdik. Ve karşımıza bu şekilde çıktı ne de güzel çıktı. Çünkü manası çok güzel. Okuyunca anlayacaksınız. Fazla spoi vermeden biraz kitaptan bahsetmek istiyorum. Evet ana karakterlerimiz Zeynep ve Engin. Hayallerini yaşamaya çok yakın olduğu bir anda tüm hayatı tepetaklak oldu Zeynep'in. Araf'ta kalmak deyimini tam anlamıyla yaşadı. Rengi kadar temiz olmayan zehire tutsak oldu. Bu tutsaklık yüzünden sağa sola savrulup durdu. Ve bir gün rüzgar bir yaprak misali onu Engin'in yoluna düşürdü. Ama şöyle bir gerçek vardı ki Engin de yaralar içinde yaşayan biri idi. İkisi de birbirinden inatçı, gururlu, en çok da yorgundu. Ve kaderin cilvesi ki bir şekilde bu iki yorgun yüreğin yolu kesişti. Bakalım kaçan kovalanacak mı, yoksa bir gün yakalanacak mı? Ya da şöyle söyleyelim kaçan yakalanmak için mi kaçar? İşte bundan sonrası için sizi kitaba misafir etmek isterim. Satırlar arasında kaybolup Engin ve Zeynep penceresinden olaya bakacaksınız. Kim haklı kim haksız davasından öte cevaplanması gereken soru şu olmalı? İnat ve gurur aşka en fazla ne kadar direnebilir ki? Keyifli okumalar dilerim.
ÇOK GÜZEL BİR KİTAP
2020 34. kitabı
Öncelikle şunu yaza bilirim ki,yazarın anlatım şekli inanılmaz güzel ve akıcı. İnsan okurken sayfaların nasıl akıp gittiğini anlamıyor. Kitap başkahraman komiser Enginin kendisi gibi polis olan karısı Nazın mutlu evliliği ile başlıyor.Naz bölüm sonu şehit olarak cismen aramızdan ayrılır ama asla Enginin düşlerinden kalbinden hatiralarından ayrılmaz ve ya Engin ayırmak istemez diyelim. Taki uyuşturucu batağında can çekişen Zeyneple karşilaşana kadar.Bu iki kişi oldukca inat ve gururlu yapıya sahipler. Aynı karaktere sahip ikilini bir araya Enginin ikizi İrem getiriyor. Kitapta yan karakterler baş kahramanlar kadar muhteşem tasarlanıp bizlere sunuldu. Yazar kitabında bir çok eski sözlerede yer vermesi kitaba olan sevgimi biraz da artırdi. Kitabı daha sipariş verdiğim de ne kadar çok seveceğimi biliyordum çünki konusu gercek hayatta yaşanılmış bir olaydan esinlenerek yazıldığını okudum.
Araf Kitap İncelemesi
2022 24. kitabı
Uzun zaman önce kitapsepeti indiriminden almıştım ve kitaplığımda okunmayı bekliyordu. Romantizm türünde bir seri olduğunu bildiğim için de zamanının gelmesini bekliyordum. Mart ayı okuma planımı hazırlarken gözüme kestirdim hemen listeme ekledim. Aslında bu kadar bekletmemin hiçbir mânâsı yokmuş çünkü kitap su gibi aktı. Hem konu bakımından, hem yazarın dili bakımından, hem de baskısı bakımından kolayca okunabilecek bir kitap. Ana karakterimiz Zeynep ailesinin baskısıyla evlenmek zorunda kalınca memleketi Karadeniz’den kaçarak İstanbul’a geliyor. Diğer ana karakterimiz Engin karısını bir çatışmada kaybetmiş yaralı, ama başarılı bir narkotik polisi. Bu iki karakterin yolu, Engin’in Zeynep’i düştüğü bataktan kurtarma umuduyla kesişiyor. Yalnız tek sorun, bu iki insanın da birbirinden inatçı olması. O yüzden serinin ilk kitabı olan Araf’ta iki yaralı insan, yaşadıkları üzerine duygularına anlam vermeye çalışıyor. Ama tabii ki birbirleriyle sürekli atıştıkları için de bir şeyler yaşamaya cesaretleri yok. Onların atışmalarını okumak oldukça eğlenceli olsa da artık birbirlerine itiraf etsinler diye bir noktada çıldırmadım değil. Sonu beni tatmin etmedi açıkçası o yüzden istediğim olayların gerçekleştiğini görmek adına hemen ikinci kitaba uçuyorum.
2020 8. kitabı
Nasıl anlatsam bilemiyorum. Tüm kitapçılarda her yerde aradım. Konusu okadar hoşuma gitmişti ki uyuşturucu bağımlısı bi kızın hayatının ne kadar zor olursa olsun düzelmesini anlatıyordu. İşte güçlü bi kız hikayesi anlatılacak bize dedim. Okadar saçma bi kitaptı ki düzgün bi sona varamadı hele o sonu hatırladıkça kitabı okuduğuma pişman oluyorum. Evet çok kolay sayfaları atlıyorduk ama hiç bi türlü bi sona varamadı.
2020 36. kitabı
Kitap Engin Komiser’in kendi gibi polis olan eşinin bir baskın sırasında vurulmasıyla başlıyor. Eşini kaybeden Engin, bir yıl boyunca kendini içten içe cezalandırmaktadır. Bir gün kızkardeşinden telefon alır ve yardıma muhtaç bir genç kız için kolları sıvarlar. Zeynep, tam bir sır küpüdür. Hayatının bir noktada kötüye gittiği ve bir şekilde uyuşturucu bağımlısı olduğu dışında doğru düzgün bir bilgileri yoktur. Adını, nereli olduğunu ve başına neler geldiğini anlamak için olayı çözmeye çalışırlar. Zamanla Engin’in hayatına daha fazla dahil olan Zeynep bütün gerçeği anlatır ve yardımları kabul eder. Kendisini hiçbir şeye layık görmese de hayatını düzeltmeye kararlıdır. Öncelikle uyuşturucu gibi zor bir konu işlenmesine rağmen kitapta en ufak bir özendiricilik yoktu. Yazar, olarak insanların bağımlılıklara bir kereden bir şey olmaz mantığı ile başladığını ve kendilerini bıraktıkları anda bütün hayatlarının tepe taklak olabileceğini göstermiş. Başta İrem ve ailesinin sevgisi ile ayakta kalan Zeynep, zamanla kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, güçlü ve inatçı bir kadın haline geldi. İkinci kitapta da onu böyle güçlü görmek istiyorum. Engin ile aralarındaki sevgi/nefret ilişkisi çok yoğun ve yorucuydu. Asla ne hissettiklerini söylememeleri ve birbirlerini sürekli en hassas noktalarından vurmaları beni üzdü. Engin’in eşine olan bağlılığını ve yaşadığı ikilemi anlasam da Zeynep’in bu konuda bir suçu yoktu. Bence yaşadıklarının yükünü Zeynep’e de yüklemememeliydi. Ayrıca özellikle değinmek istiyorum İrem ve Ali’nin arasında geçenleri asla ama asla tahmin edemezdim. Olayların başladığı anı birkaç kez okumak zorunda kaldım ve nasıl o şekilde sonuçlandı anlayamadım. İrem’in kitabın sonlarındaki duruşunu, merhametini ve kararlılığını beğendim yine de mahkemede her şeyi adama
2021 7. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2021 12:56
"İnat ve gurur aşka ne kadar direnebilecek?" Zeynep ve Engin'in inatçı aşkını konu alan bir kitaptı ama bu kadarı eksik kalır. Yan karakterleri de okumayı çok seven bir insan olarak kitabı daha çok sevdim. Bu kitapta da hatrı sayılır kısımlar vardı. Kitap uyuşturucu bağımlısı bir kızın peşindeki adamlar yüzünden kaçması ve sonunda Engin komiserle tanışmasını anlatıyor. Tabi bu işin arkası da çabuk geliyor kızın peşindeki adamlar, ailesi derken iki genç yakınlaşıyor ama kolayca aşık olmuyorlar. İnatlaşmaktan ve laf söylemekten çekinmiyorlar hiçbir zaman. *Spolier! * Naz'ın hatıralarına sahip çıkan ve yüzüğü bile çıkartmayan bir adam olan Engin'in bu kadar çabuk duygularını kabullenmemesi hoşuma gitti. İlk kitabın sonunda birbirlerine herhangi bir itirafta bulunmuyorlar sadece üstü kapalı konuşuyorlar bu da son kısımlarda oluyor. Bu durum ne kadar kavuşmalarını istesem de Engin'in açısından bakınca mantıklıydı. Çünkü Zeynep'e baktıkça Naz'a (eski karısı) ihanet gibi düşünüyor. İlk aşkı tarafından ağır darbeler yemiş olan, güçlü ve ayakları üzerinde duran Zeynep'in de Engin'e aşık olmaya başladığı zaman bunu belli etmeyip kendinden ödün vermemesi fazlasıyla saygı duyduğum ve hoşuma giden kısımlardandı. İkisi de yan yana gelince hiçbir şekilde sakin kalamıyorlar ve sakin olduklarında mutlaka bir sıkıntı olduğu için böyle oluyorlar. Ve dediğim gibi yan karakter okumayı seven biri olarak İrem'i de okumak beni mutlu etti. Ama bu kalbi güzel kadının böylesine acı çekmesi beni çok üzdü. İkinci kitapta mutlu olduğu kısımları okumayı istiyorum çünkü bunu hak ediyor. * Spolier bitti! Kitap yorumum. * İkinci kitaba hemen geçmek istediğim bir kitaptı. Uzun zamanda okudum ama her oturuşumda devamını merak ederek okuduğum bir kitaptı. Ufak tefek yazım hataları vardı ama

Esra UzunYazar · 4 kitap
Kendini “Yazdıkça Özgürleştiğine İnanan Bir Garip Hikâye Kovalayıcısı” diye tanımlayan Esra Uzun 1983 İstanbul doğumlu olup üç çocuk annesidir. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Uzun, edebiyat ve sanat hayatının her alanında yer almıştır. Eğitim ve öğrenimini yaşadığı şehir Kocaeli Belediye Konservatuarında Ney Bölümünde sürdürmüştür. Çocukluğundan bu yana etrafındaki nesnelere, eşyalara öyküler ve masallar yazarak kelimelerle dostluğunu kaim kılmıştır. 2019 yılında ilk kitabı Araf Balbadem’i, 2020 yılında da ikinci kitabı Berceste Balbadem’i çıkararak Edebiyat Dünyasında kendine yer açıp çocukluk hayalini sonunda gerçekleşmiştir. Aynı zamanda yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Uzun’un üçüncü kitabı; bir tasavvuf romanı olan “Mavi Kıyılar” ile daha fazla gönle dokunmuştur.