Balbadem 2

4 Mayıs 2020
Pay Yayınları

2022 20. kitabı
Okunma: 30 Mart 2022 13:08
Birinci kitabın devamı olarak Zeynep ve Engin'in birbirleriyle, hayatla ,aileleriyle mücadelesini anlatan okuması kolay bir hikaye olmuş. Aşkın kazandığını ama geçmiştekilerin de unutulmadığını görmek güzel. Keyifli okumalar.
2021 50. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2021 18:04
“Kaldı ki bir nokta daha var; insanın gönlüne giren her kişi ayrı oranda bir yere sahip değil.” BalBadem Serisi’nin ikinci kitabı Berceste, Araf’ın devamı olması üzerine ilk kitapta havada kalan her şey bu kitapta yerli yerine oturdu. Berceste beni ilk kitaba oranla biraz daha heyecan içerisine soktu diyebilirim. Keyifli bir okumaydı. Önceki kitapta olduğu gibi gözüme çarpan yazım hataları vardı fakat kitabın dili için bir şey diyemiyorum çünkü ilk kitabı okuduktan sonra göz aşinalığından dolayı beni rahatsız eden bir yanı artık yoktu. Yazarın kitaptaki baş karakterler dışında diğer karakterleri de göz önüne koyması çok hoşuma gitti ve romanın içerisinde benim için bile kalıplaşmış bazı düşüncelerim konusunda yumuşamamı sağlayan taraflar oldu. Hele ki ilk kitapta İrem’in yaptığı şey gerçekten çok takdir edilesiydi. Çoğu kişinin böyle bir şeye cesaret edebileceğini düşünmüyorum. Engin ve Zeynep konusuna gelirsek, ben insanların sadece bir kez aşık olabileceğini düşünüp ilk başlarda Engin’in yaptığı gibi ilklere takılı kalabileceğini düşünürdüm ama ölenle ölünmüyor, bir kez yenilgiye uğramış olsak bile yeni güzel şeylere gebe oluyordu hayat. Hoş bir okuma oldu benim için, sonlara doğru biraz sıkılmış olsam da güzeldi. Seri hakkında başka diyecek bir şey bulamıyorum, ortalama düzeyde bir roman serisiydi. Okumak isteyen herkese şimdiden keyifli okumalar dilerim.
İnceleme
2021 37. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2021 20:21
#kitapyorumu #okudumbitti Herkese merhabalarr Bugün size #balbademserisi nin ikinci kitabı olan #berceste nin hakkında bilgi vereceğim Balbadem serisinin ikinci ve son kitabıdır. Başka bir kitabı olsa büyük bir aşk ile okurdum diyebilirim Diğer kitap kitapta yolları ayrılan Engin ve Zeynep'in bu kitapta yolları tekrardan birleşmektedir. Zeynep yaralarını sarmış ve kendine güzel bir hayat kurmuştur. Engin'in kurulu düzeni zaten vardı ama tek eksiği olan Zeynep'i aklından çıkaramıyordu. Gel zaman git zaman çiftimiz tekrardan karşılaşır lakin iki inatçı keçi uzun süre inat etmeye devam eder. Ama artık iki tarafta birbirini sevdiğini anlamıştır. Lakin Zeynep bunu hissetmekten ziyade duymakta istemektedir. Bir artık Engin'in canına tak eder ve Zeynep'e her şeyi söyler. Uzun süren birliktelikleri evlilik ile sonlanıp size mutlu sona ulaşmış mıdır bu iki inatçı keçi? Ben iki kitabıda çok severek okudum iyiki almışım dediğim kitaplardan. Kapak tasarımı zaten dikkatimi çeken ilk ayrıntıydı şimdi kitapların içerikleri ikinci ayrıntı oldu Daha fazla uzatmadan seriyi alıp okumanızı tavsiye ederim pişman olmayacaksınız #alıntı “Ve kederi yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle. Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı. Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına. Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz kanı.” 'Aşk, karakter uyumu değil, kalplerin ahengiydi ve ısmarlamayla olmuyordu bir şeyler, kendiliğinde gelişerek gidip muhatabını buluyor usulca yerleşip kopmaz kökler salıyordu yüreğinin tam orta yerine.' #esrauzun #balbadem #payyayınları #balbademaraf. #okurlar_guncesi #lalinindünyası #bookstagramphotography
2020 31. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2020 13:12
Balbadem serisi O kadar güzeldi ki ... Dili , yer yer verdiği mesajları, her şeyi güzeldi. Şimdi en sevdiğim karakterden bahsetmek istiyorum. Engin. Engin'in karakteri o kadar övülesi ki bütün yorumda ondan bahsetmemek için büyük bir çaba harcayacağım. Gerçekten çok taktir ettim Engin 'i şimdi onun gibi erkekler var mıdır ? Sanmam. Vefat eden eşine olan saygısı , sevgisi beni o kadar etkiledi k i .Keşke herkes onun gibi olsa.Tabi ki ölenle ölünmüyor , hayat devam ediyor ama mühim olan belirli bir zaman sevdiğinin yasını tutmak.Engin de bunu çok güzel bir şekilde yerine getiriyor. Şimdi gelelim Zeynebimize Zeynep çok güçlü bir kadın . Çok zor şeyler yaşamış ve hayata olan inancını, sevgisini yitirmiş . Engin gibi. Kitabımız hayata küsen karakterlerimizi karşılaştırıyor ve olaylar olaylar meydana geliyor. Ve canım yazarımız kitapta en sevdiğim başka bir şey de . Verdiğin değerli mesajlar . Gerçekten çok önemli ve güzel şeylere dikkat çekmişsiniz . Çok teşekkür ederim bunun için .Çok etkilendim. Kaleminize sağlık
·384 syf.·
2021 4. kitabı
Olaylar o kadar heyecanlı ilerliyor ve ve kitaptaki karakterler zihnimde öyle yer etmiş ki son sayfayı okurken veda olmamasını Araf’taki gibi “Devam edecek”yazmasını dilerdim.Fakat “Son” kelimesi ile artık veda zamanıydı.Serinin iki kitabında da sonuna kadar heyecanım hep canlı kaldı.Engin ve Zeynep in hayatlarını birleştirdikten sonra neler olmuştu, iki inatçı keçi tartışmaya devam ediyor mu?Kenan Bey ve İrem’in hayat ile ilgili kararları,minik kuş Sevgi , Süheyla teyze hep aklımız onlarda kalacaktı Berceste sonlanırken. Yazarımızın kalemine , yüreğine sağlık.Yeni kitaplarıyla en kısa sürede buluşturmasını umut ediyorum.
2021 5. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2021 20:20
İlk kitaba göre daha güzeldi diyebilirim.Kitapta yer alan bazı mesajlar hoşuma gitti. Mesela, hala kadınları güçlü görmekten rahatsız olan erkekler gibi ya da kadının sözünün erkeğin sözünün yanında değersiz görülmesi gibi veya erkeklerin güçleri ve mevkileri ile adeleti kendi lehlerine çevireceklerini düşünmeleri gibi. Evet 21.yüzyılda yaşıyoruz ama malesef hala kadın erkek eşitliğini tartışıyoruz ve gerçekten böyle düşünen insanlar var. Zeynep'in annesi de böyle düşünenlerden biri oğlunu tüm yanlışlara rağmen korurken kızı umrunda olmuyor sürekli elalem ne der derdine düşüp evladını yok sayıyor. Bu yönleri güzeldi ama bence yeteri kadar güçlü kadın profili göremedim olaylar çok monoton ilerledi gibi geldi yani heyecanlanıp sayfaları hızlı hızlı okumadım.Fazla olay yoktu çok günlük hayat havasında ilerledi.Bir kitap bittiğinde üzülürsünüz ya, çünkü o karakterlere alışmışsınızdır ve onlardan ayrılıyor gibi hissedersiniz işte o bende olmadı karakterleri malesef yeteri kadar benimseyemedim. Yinede ortada bir emek var o yüzden okunabilir bir kitaptı diye bitirmek istiyorum.
BERCESTE - ESRA UZUN
2022 8. kitabı
BercesteBerceste Berceste serinin ikinci ve şimdilik son kitabı. Karakterleri çok seveceğiniz hesaplaşmalarında her iki tarafa da hak vereceğiniz onlarla ağlayıp onlarla sevineceğiniz samimi bir kitap ..
Aile Olmak
2020 2. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 18:30
Berceste Araf'ın devamıydı. Aynı keyifle okudum bunu da. İlk kitapta yarım ve havada kalan şeyler burada tam anlamıyla oturmuştu. Klişeden uzaktı ve olması gereken sonla bittiğine inanıyorum. Özellikle kitaptaki sonsöz tek kelimeyle harikaydı. Bence başarılı bir seri olmuş. Özellikle genç arkadaşlarımıza tavsiye niteliğinde. Vermek istenilen mesajlar da çok güzeldi. Okuyun Okutun
2021 6. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 23:05
Herkese günaydınlar arkadaşlar. Malum yasakların olduğu bir haftasonu ve sömestr başlangıcı oldu bizim için. Umarım karneler ve ortalamalar iyidir zor bir dönemden geçmemize rağmen. Berceste edebiyatta öz, en güzel olan demektir. Bu kitabımızda da Aşk o kadar güzel anlatılmış ki bence tam yerinde bir isim olmuş Berceste . Aşk; sahi insan ne yaşarsa yaşasın sevmeye gönlünü kapatabilir mi ? Ya da çok kırıldım üzüldüm deyip duygularına gem vurabilir mi ? İşte kitap bu konuya o kadar güzel değinmiş ki ... En olmaz dediğinde bulur aşk seni sarıp sarmalar. Farkında olmadan ruhuna işler. Bizimkilerin hikayesi de böyle .Komiser Engin ve Zeynep .... “Ve kederi yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle. Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı. Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına. Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz kanı.” Arkadaşlar seçilmiş kardeşlerdi... Hayat iki kapısı olan bir han: İnsan, bu hanın ön kapısından girip arka kapısından çıkan yolcuydu. Gelişi belli olmadığı gibi gidişinin de vakti olmuyordu. Belki sabahın ilk ışıklarında yerinde bir vakit, bazen de gece yarısı gibi oldukça zamansız. Üstelik bir o kadar da plansız. Giden gidiyordu elbet. Zaten hayata bir can borcu varken insanoğlunun; bi'nevi onu ödeyip çekiliyordu limanına. Olan ardında bıraktıklarına oluyordu. Üzülüyor, yıkılıyor, tekrar toparlanmaya çalışırken badireler atlatıyor 'yaşayamam' deyip yaşıyordu her şeye rağmen. Zira hayat devam ediyordu ve yaşamayı seven ruh direniyordu her daim.
Puan vermedi·384 syf.·
2021 59. kitabı
İtiraf ediyorum, kitabın kapağına âşık oldum. Kitabın tanıtımını veya özetini okuyarak kitaba başlayanlardan olmadım hiçbir zaman. Adına, yazarına, bazen de kalınlığına bakarak aldım çoğu kitabımı. Ama bu serinin kapağını görür görmez karar vermiştim almaya. Ve pişman değilim. İlk kitabın incelemesinde de belirtmiştim, kitap edebi olarak bir şey katmayacak size. Ama zevk için okunabilecek bir kitap. Ağır dilden, klasiklerden yorulduğunda dinlenmelik. Kitabın en sevdiğim yanı Zeynep'in güçlü duruşu oldu. O kendinden emin, inatçı, ne istediğini bilen halleri öylesine cezbetti ki, nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum. Genel manada hoş bir kitaptı kısaca.

Esra UzunYazar · 4 kitap
Kendini “Yazdıkça Özgürleştiğine İnanan Bir Garip Hikâye Kovalayıcısı” diye tanımlayan Esra Uzun 1983 İstanbul doğumlu olup üç çocuk annesidir. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Uzun, edebiyat ve sanat hayatının her alanında yer almıştır. Eğitim ve öğrenimini yaşadığı şehir Kocaeli Belediye Konservatuarında Ney Bölümünde sürdürmüştür. Çocukluğundan bu yana etrafındaki nesnelere, eşyalara öyküler ve masallar yazarak kelimelerle dostluğunu kaim kılmıştır. 2019 yılında ilk kitabı Araf Balbadem’i, 2020 yılında da ikinci kitabı Berceste Balbadem’i çıkararak Edebiyat Dünyasında kendine yer açıp çocukluk hayalini sonunda gerçekleşmiştir. Aynı zamanda yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Uzun’un üçüncü kitabı; bir tasavvuf romanı olan “Mavi Kıyılar” ile daha fazla gönle dokunmuştur.