Arafta Kalanlar

Esra Uzun
5 Ekim 2024
Lolla Yayınları

2024 289. kitabı
ARAFTA KALANLAR Herkese Selamlarrr... Sizlere yepyeni bir kitap ile geldim. Başlar başlamaz hızla sayfaları çevirdiğim sonunda gözyaşlarımı tutamadığım her karakteri ayrı güzel olan bizi içimiz de olan yolculuğa da çıkaran bir kitaptı. Okurken her karakter yerine kendinizi koyup düşünüyor ben ne yapardım diyemeden de edemiyorsunuz.(Tabi bazı kötü karakterler hariç eehh biz de zaten ana karakterler ile bütünleşiyoruz değil mi ? ama ) Her ne kadar #polisiye dense de çok daha fazlası vardı. Sadece işlenen suçlar ile örülü bir kurgu değil bir ikinci şans hikayesi... Aile,dostluk, sevgi, vefa, bağlılık ve vicdan hepsinden daha da fazlasını da bulacağınız sayfalar. Ehh zaman zaman da ikiliye biraz kızıp aaa haydi ama olmaz ya da diyeceksiniz okurken yaşatacak sizi bu kitap okuyanlar beni anlayacak. Engin Eroğlu ve Zeynep Aydın Engin mesleğinde başarılı ve henüz bir yıllık evli olduğu eşini şehit vermiş bir komiser. İnatçı, dik başlı, dediğim dedik. Eşini kaybettikten sonra ikizi ve annesi ona destek olmuş hayatına yeni birisini alması için ise anacığı hep istekli olmuştu ama Engin kesin kez kararlıydı. Kalbinin kapılarını eşi gittikten sonra kapatmış tek aşkı mesleği kalmıştı. Ama hayat da devam ediyordu. Her ne kadar istemem diye diretse de Yaradan isteyince her şey oluyordu. Zeynep onun okuyup kendi ayakları üzerinde durup mühendis olma hayalleri vardı. Bunun için çok da çalıştı ve başardı. Ama ailesinin ise onun için başka planları vardı. O ise inatçı, dik başlı, aklına koyduğunu yapan bir genç kızdı hayalleri için savaşmayı seçerken. Ona en büyük yardımı ailesi tarafından zorunlu tutulamaz Recep yaptı. Ama Zeynep bataklığa doğru ne yazık ki yol aldı. Zeynep hayatının kararıp bittiğini düşündüğü artık pes ettiği zamanda doktor İrem çıktı karşısına sonra da ikizi
2025 2. kitabı
Polisiye,aşk,aile temalarının karışımında harika bir hikaye okudum.Akıcı anlatımı ,hikayenin işleyişi, ayrıntıların dozu okurken keyif verdi. Kadının yeri,sevgisizliğin getirileri,yanlış seçimler ve değinilen bir çok konuya sahip.Dolu dolu okuma oldu .Bazen göz yaşı bazen tebessüm ettiren bu güzel eseri tavsiye ediyorum. Zeynep terk edilmiş ve yıkılmak üzere olan bir binada donma noktasındayken yıkım ekibi tarafından bulunur ve hastaneye kaldırılır. Uğuşturucu bağımlısı,yırtık kıyafetler ve yanık saçlarıyla Doktor İrem'in vicdanını sızlatır .Durumu kardeşi Engin Komisere anlatır ve ondan özel olarak ilgilenmesini ister. Engin bir yıl önce çok sevdiği polis eşini kaybetmiş,onun hatıralarıyla ayakta durmaya çalışan asabi beyimizdir. İkili daha ilk karşılaşmada birbirlerine atarlanmaya başlar.Engin sert , tartmadan konuşan bir adam ,Zeynep laf altında kalmayan ,geri vitesi olmayan hırçın karadeniz kızıdır.Hal böyle olunca Engin'in ifade alma işi zorlaşır.Bu huysuz kadınla uğraşmak istemese de ablasına verdiği sözden ötürü bir şekilde altından kalkması gerekiyordur. Zorlu geçen yılların hikayesini öğrenince çok üzülüp şaşırır. Zeynep'ten aldığı bilgilerle uğuşturucu tacirlerinin peşine düşer.Ayrıca kızımızın peşinde onu öldürmek isteyen birilerinin olduğunu anladıkları zamansa işler daha da karışır. Önceleri zorla olsada zamanla Zeynep'in çekim alanına giren Engin rahmetli eşine haksızlık yaptığını düşünür ama yine de bu çekime karşı koyamaz. Eh çok anlattım bence devamı kitabımızda efendim. İki inatçı keçi nasıl iletişim kuracak?Sonrasında neler yaşanacak?
2024 129. kitabı
Selam.Bugün sizlere Esra Uzun’un yeni kitabı ile geldim.Yazarın kalemini zaten çok seviyorum yazım dili ve anlatımı gerçekten hem akıcı hem de çok güzel.Kurgu her ne kadar polisiye diye geçse de içerisinde sadece polisiye değil yeniden hayata tutunuş öyküsü vardı.Karakterlerin hemen hemen hepsini çok sevdim.Engin komiser her ne kadar sert gibi görünse de çok güzel bir kalbe sahipti.Zeynep hayatın sillesinden geçmesine rağmen yeni başladığı hayata dört elle sarılması ve ayaklarının üzerinde dimdik durması bir başarı hikayesiydi.Dr. İrem senin güzel kalbini severim,yaşadıkların gerçekten çok zordu ve sen yine de dimdik durmayı başardın.Tabii ki kitapta kızdığım karakterlerde vardı. Onları şöyle bir kenara atıyorum.Sıcacık,sevgiyi,insanlığı,hayata yeniden tutunmayı ve yeniden mutlu olmayı konu alan güzel bir kitap okumak istiyorsanız kitap size tavsiyemdir. #konusu Engin başarılı bir komiserdir.Eşi de tıpkı kendi gibi bir polistir.Fakat evliliklerinin birinci yılında çıktıkları operasyonda şehit düşer.Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Engin ne yazıkki hayata küser ve sadece mesleğine sarılır.Karısı onun asla unutamayacağı sevdasıdır.İnatçı, dikbaşlı,dediğim dedik komiser Engin kalbinin kapılarını aşka tamamen kapatır.Ta ki karşısına yardıma muhtaç Zeynep kız çıkana kadar. Zeynep’in en büyük hayali okuyup mühendisi olmaktır. Çok katı kuralları olan bir ailenin içerisinde büyümüş olmasına rağmen babası şaşılacak bir şekilde okumasına izin verir.Fakat bu iznin arkasında farklı sebepler vardır ki Zeynep bu sebepleri okulunu bitirdikten sonra öğrenir.Öğrendikleri de onun hayatının kabusu olmanın ilk adamı olur.O,hayatını kendi istediği şekilde ve sevdiği adamla yaşamayı istemektedir. bu konuda ona en büyük destek de hiç ummadığı birinden gelir.Ama ne yazık ki seçtiği yol
2025 9. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2025 19:14
Genc ve baharında güzel biri Zeynep.. Okumak için gittigi yerde gözünü açıyor. Aslında zeki ve etrafında neyin olup bittiğinin farkında. Fakat gençlik hevesi ve sevdası ile büyük bir yanlışa adım atıyor.. Allah iyilerle karşılaştırsın deriz ya hani. Zeynep , büyük bir hatanın ve geri dönüşü olmayan bir yolun ortasında tanışıyor İrem ve ailesi ile. Şimdi her şeye yeniden sıfırdan başlama zamanı. Bu onun son şansı belkide. Engin ve karısı aynı meslekte beraber çalışan iki komiser.. onların aşkına herkes imrenti ile bakıyor. Yine bir görev yine birlikte omuz omuza mücadele ediyor Naz ve Engin . Fakat bu sefer yaşanan olay sonrası sevdigi kadin kollarında son nefesini veriyor. Hayat artık Engin için hicbir anlam ifade etmiyor. Tüm yaşam sebebini kaybediyor. Kendi kabuğuna çekiliyor ve amacsizca yaşıyor. Hem annesi hem de kiz kardesi bu duruma ne kadar üzülmüş olsada , Engin 'in yeniden hayata tutunmasinifin çabalıyor. İrem, kardeşinden hastaneye gelen hasta için koruma talep etsede, Engin bunu başkasının yapmasını söylüyor. Iki kardeşin yaptığı konuşma sonrası, Engin vicdanına yenik düşüyor ve hasta olan genç kız için koruma olayını kabul ediyor. Zeynep ve Engin.. Ikiside inatçı.. Ikiside sevmeyi bilmiyor. Ikiside yaralı.. Zaman zaman birbirlerini anlasada çoğu zaman inatlaşan ve her konusma sonrası kavga ile biten bir ikili oluyor. Zeynep , hayata yeniden başlamanın adımlarını atarken , Engin karısının hatıraları ile dolu hayatına yeni bir ismi kabul etmeyi gururunu yediremiyor. Akıcı güzel bir eserdi . Yazarın kalemini kurgusunu sevdim. Bu arada eserin yan baskısı oldukça güzeldi.
2024 81. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 09:23
... ... "Hasret kaldığı ne varsa insanın, o şey onun sılasıdır. Kavuşup ona erdiği zaman bayram teridir yüreği." ..." koşulsuz sevginin hikayesidir bu." Arafta Kalanlar Esra Uzun Her türlü zoru yaşamış yorgun yüreğiyle nefes almaya çalışan Komiser Engin Eroğlu, henüz bir yıllık evliyken polis eşi Naz'ı katıldıkları bir çatışmada kaybetmiş, acı bir pişmanlıkla kendini de suçluyor, artık hayattaki tek amacı suçluları yakalamak ve adalete teslim etmek. Yaralı bir kuş misali Zeynep, oysa kendi kanatlarıyla uçmaktı hedefi, eğitimini tamamladı mühendis oldu ama yanlışlarıyla hayatı savruldu. Metruk bir binada, eroin komasında kriz geçirirken bulunup hastaneye getirildiğinde Engin' in Dr. ikizi Irem' in ifadesini almasını istediğinde karşılaştılar. Dr. İrem en sevdiğim karakter oldu, Zeynep' le ileride sıkı dost olacaklardı. Süheyla' nım anneleri, yavrularına kol kanat geren, tek üzüntüsü Engin, ana yüreğiyle de oğluna çöpçatanlık yapmaya çalışan şefkat timsali bir anne. Ama yürek yarası bu kadar tazeyken Engin' e etkisi ne kadar olur. Zeynebin zorlu tedavi süreci, çözülen sırrını okudukça bu çağda bu düşünce nasıl bir aile dedirtti. Üniversitede son yılında duygusal yakınlığı, beyaz zehirle tanışması ve sonunu hazırlayan olayların düğüm noktası olan genç adam Orhan. Engin' in sadakatinin sınırları henüz yoktu ama öğrenecekti, sert tavrının altında mert özü sözü doğru bir insan Engin, Zeynep' de deli dolu halleriyle tam bir Karadeniz kızı, sürekli atışmaları, köprüde karşılaşan iki keçi misali okuma süresince hem güldürdü bazen de kızdırdı, bir türlü itiraf edemedikleri halleriyle...Ama hayat böyleydi seni olduğun yerden alır hiç bilmediğin bir yere bırakır "hadi burdan devam et"... derdi, daha fazla yazıp büyüyü bozmayım siz en
2025 5. kitabı
Bazen aşk sizin en büyük sınavınız olabilir.. Zeynep Aydın; Trabzonlu ailenin 4. Çocuğuydu. Ailesin de tek okumak için inat edip inşaat mühendisliğini kazanıp Kocaeline annesiyle gelmiş derece ile okulu bitirmişti.. Okul bittikten sonra ailesinin baskısı ile akraba evliliği yapmış daha sonrasında ise kaçmıştı herşeyden.. Mesleğini bile yapamamış sevda uğruna Orhana kaçmıştı. İlişkileri ilk başlarda düzgün olsada daha sonra Orhan Zeynep ‘i üzmüş ve kötü şeyler yaşamasına izin vermişti.. Arkadaşı ile aynı evde yaşayan Zeynep çıkan yangından canını zor kurtarmış yine sığınmaması gereken yanlış kişiye sığınmıştı.. Bir akşam öğrendiği bir olay ile ilgili orayı terketmiş yıkılacak binaya sığınmıştı Zeynep.. Son anda onu farkeden işçiler polise haber vermiş kurtarmışlardı.. Yoksulluk çekiyordu Zeynep ve tedavilerine başlanması onu yaşama geri kazandırmak için arkasında artık bir aile vardı.. Hastanede ona sahip çıkan doktor tedavi için yardımcı olurken bir gün onu koruyan polis yaralanmıştı. Namus için yollara dökülen kardeşi ise intikam için kardeşinin peşine düşüp onu aramaya başlayıp soluğu hastanede almış amacına ulaşamamıştı.. Engin; İkizi İrem başına büyük bela açmış hastanede bir kıza sahip çıkmasını istemişti.. Aralarına katılan kız bir çok konuda canlarını tehliye de atsada onu korumaktan vazgeçmemişti.Annesinin yanına yerleştirmiş ama onu ordada bulmuşlardı. Evine götürdüğü gün ise kız silahlı saldırıya uğramış annesi gelip kızı götürmüştü.. Engin artık yas tutamaz hale geldiğinde ise keşke en başından Gitme diyebilmeyi diliyordu.. Artık herkes kendi hayatına bakmalıydı.. Yazarın kalemi daha önce okuduğum için alışkınım desem de bu tamamen farklı bir kurguydu.. Polisiye , aile draması , aşk , kardeşlik , güven tüm duygularını içinde barındırması ve her detayı
2024 248. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2024 00:00
Arafta Kalanlar ~ Esra Uzun . Yıllar önce bir kısmını okuduğum bir kurguyu şimdi en güzel haliyle ve tamamlanmış olarak okumak beni geçmişe götürdü. Keyifli, hüzünlü ve heyecanlı bir yolculuğa çıkardı beni Polis bir çiftle başlıyoruz ve acının en büyüğüyle devam ediyoruz. Birinci evlilik yıl dönümlerinde, Engin ve Naz’ın katıldığı bir operasyonda Naz’ın ölümünü yaşıyoruz. Engin için hayatın bittiği o gün… Hikayenin diğer tarafında ise bir harabede bulunup hastaneye götürülen herkesin Balın sandığı Zeynep ile devam ediyor. Doktor’u İrem, kızın geçmişini öğrenince çok bağ kuruyor. Polis kardeşi Engin’den yardım istiyor ve karakterlerimizin yolları kesişiyor. Bir tarafta hâlâ ölen eşiyle yaşayan Engin, diğer tarafta aşık olduğu kişi, Orhan için ailesini karşısına alan ve büyük bir pişmanlığın ortasına düşen Zeynep. Hayatı çok zor olan ve bu hayatta ayakta durmaya çalışan, İrem ve Engin sayesinde onların anneleriyle yaptığı yarenlik, her şeye hazırcevap hali ve dikbaşlılığını okumaktan çok keyif aldım. Sevdiği adam tarafından ona yaşatılanlar, ailesiyle ilgili kısımları okudukça çok üzüldüm ama gücü hayranlık uyandırıcıydı. Kendini korumak için büründüğü güçlü tavrı, özellikle konuşma tarzı kitap boyunca hem beni hem de Engin’i bolca şaşırttı ve eğlendirdi. İşin hep Zeynep tarafını değil Engin tarafını düşününce de biraz çileden çıktım İkisi birbirinden inatçı, sürekli atışan karakterlerdi. Okurken hem kızdım hem eğlendim ama bana aşırı iyi geldi Yan karakterler, kurgusu ve aksiyonuyla aşırı keyif aldım. Yaşananlar ve seçimlerle bu ikilinin hayatı nereye gidecek heyecanla okudum. Yan karakterlerden en çok İrem’i sevdim ve yaşadıklarına çok üzüldüm. Her bir karakterin ayrı özel olduğu keyifli ve çok akıcı bir kitaptı. Şans vermelisiniz! “İnsanoğlu, hayatta en çok istediği

Esra UzunYazar · 4 kitap
Kendini “Yazdıkça Özgürleştiğine İnanan Bir Garip Hikâye Kovalayıcısı” diye tanımlayan Esra Uzun 1983 İstanbul doğumlu olup üç çocuk annesidir. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Uzun, edebiyat ve sanat hayatının her alanında yer almıştır. Eğitim ve öğrenimini yaşadığı şehir Kocaeli Belediye Konservatuarında Ney Bölümünde sürdürmüştür. Çocukluğundan bu yana etrafındaki nesnelere, eşyalara öyküler ve masallar yazarak kelimelerle dostluğunu kaim kılmıştır. 2019 yılında ilk kitabı Araf Balbadem’i, 2020 yılında da ikinci kitabı Berceste Balbadem’i çıkararak Edebiyat Dünyasında kendine yer açıp çocukluk hayalini sonunda gerçekleşmiştir. Aynı zamanda yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Uzun’un üçüncü kitabı; bir tasavvuf romanı olan “Mavi Kıyılar” ile daha fazla gönle dokunmuştur.