Mayıs 2022
Yediveren Yayınları

Puan vermedi·304 syf.·
2023 83. kitabı
Üstün başarılarla liseden mezun olmuş beş kişilik birbirine çok bağlı bir arkadaş grubu dünyanın en iyi üniversitelerinde okumaya hak kazanmışlardır. Sadece en son yapacakları ve bütün geleceklerini belirleyecek olan yüz yüze görüşmeler kalmıştır. Bu görüşmelere sadece on gün kala en ince detayına kadar mükemmel bir şekilde planlanmış olan bir tatile giderler. Aralarından biri bir anda kaybolur. Geride kalan dörtlü ise hiçbir şey hatırlamamaktadır. Her geçen saniye hayatları biraz daha alt üst olan grup neler yaşandığını çözmeye çalışır. Mükemmel ötesi bir kitaptı...
2023 18. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2023 15:41
Evtttt ilk öncelikle ilk incelememi bu kitapla yaptığım için çok mutluyum Şimdi bence kitap mükemmeldiii kesinlikle bayıldım Böyle hafif gerilim içeren ve akıp giden bir kitap Konusuda şöyleydi: Şimdi çok iyi üniversiteler kazanan 5 kişilik bir arkadaş grubumuz var ve bunlar son olarak üniversitelerinin mülakatlarına gidecekler ama bundan önce hep beraber bir tatile gidiyorlar . Bu tatilde de aralarından biri kayboluyor ve diğerleri de neler olduğunu çözmeye çalışıyor Kısaca böyle Keşke dizisi falan çıksa dediğim bir kitap Sonuyla da sizi çok şaşırtacak ikinci kitabı çıkacak ben size hemen okuyun derim Böyleydi canlarimm ...
2022 266. kitabı
Oldukça zengin olan Yasmin ve dört arkadaşı üniversite mülakatlarından önce kısa bir tatile çıkar. Yasmin, kuralcı her şeyi planlayan ve hep kendi istediği olsun diyen birisidir. Sevgilisi olan Aslan onun her dediğini yapar. Mine, ailesinin sevgisinden uzak kalmış ve kendini sosyal medyaya vererek ilgi görme peşindedir. Can, Yasmin'e sürekli karşı çıkarak kendi bağımsızlığını ilan etmiştir. Ayşe ise Yasmin'in babasının yardımlarıyla okumuş ve onlara muhtaçtır. Bir gece içmeye gittiklerinin sabahında aralarından birisi kaybolur ve diğerleri gece olanlara dair hiçbir şey hatırlamaz. Kaybolan kişiyi ararlarken gerçekler günyüzüne çıkarak herkes birbirinin asıl yüzünü görmeye başlar. Peki ortadan kaybolan kişi kim ve neden kayboldu? Gerçekler ne? İlk başlarda gençlik kitabı olarak başlayarak ilerleyen sayfalarda gizem ve gerilimin bol olduğu bir kitap okuyoruz. Kadınların istediği her şeyi elde etme huylarını çok güzel yansıtmış yazarımız. Ayrıca kitapta gezdikleri yerler hakkında detaylı bilgi verilerek oradaymış hissi uyandırıyor. Ayrılmaz beş kişilik dostların aslında birbirlerinden neler saklayabildiğini de okuduğumuz kitapta güven duygusunu da ölçüyoruz. İlk kitapta aklımda bazı soru işaretleri kaldı ama ikinci kitapta eminim hepsi cevabını bulacak. Tavsiye ederim.
Roman
2022 33. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2022 23:14
selam, amatör bir yazara göre gayet güzel bir kitaptı ben çok beğendim aşırı akıcıydı eline alınca hemen biticek türdendi ben biraz sarkıtarak okudum ama yinede çok keyif aldım ve devamı gelicek şekilde bitmiş 2.kitabı da alıcağımdan eminim okumanızı tavsiye ederim teşekkürler
Yanisi var
Puan vermedi·%15 (47/304 syf.)·
Öncelikle merhaba. Direk başlayacağım. Normalde kitapları yarım bırakmayı sevmem büyük konuşmayım belki okurum ama aşırı derecede cringe içerik var hemde bol bol. 40 sayfasını falan okudum ve "Ciddi mi bu kitap?" dedim. Normalde büyük bir istekle almıştım hayal kırıklığına uğrattı veya dersler arasında bu kadar cringe içeriğe dayanamadım. Kitabın konusundanda biraz bahsedeyim arkasını okuduğum kadarıyla 5 üniversite öğrencisi var hepsi zeki ve zengin bunlardan biri kayboluyor ve diğerleri onu arıyor. Kitap günlerden oluşmaktadır bölüm yerine günler var. Bazı cringe dediğim yerlerden bahsedeyim. Özel uçaklar,yatlar, katlar yanlış hatırlamıyorsam malikane mi saray mj ne vardı. Belki okurum ama pem sanmıyorum okursan yorumlarımı sizle paylaşırım. Ve okuyan çoğu kişi kitabı beğendiğinden bahsediyor. Ve evet sen. Eğer kitabı okuyup yapılan incelemeler tekrar bakmak için gelmişse kitabı nasıl beğendiğini bana anlatır mısın? Bugünlük bu kadar. Sağlıklı kalın. Kitaplarla kalın. Hoşça kalın.
2023 1. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2023 02:05
Kitap gayet güzel ve merak uyandırıcı bir hikayesi var. İlave olarak 5 kişilik arkadaş grubumuzun içerisindeki duygu karmaşası çok güzel aktarılmış. Benim gözümde kitabın tek eksiği temposunun biraz geç hızlanması. Onun dışında gayet beğendiğim Bir kitap oldu tavsiye ederim.
2022 22. kitabı
Kitabın konusu her ne kadar ilgi çekici olsa da, konuya çok geç girildiğini düşünüyorum. Bu yüzden neredeyse ilk yarısında kitabı okurken çok sıkıldım. Keşke ana konuya daha çabuk girilseymiş. Daha güzel olabilirmiş.
İnceleme
2022 71. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2022 00:58
Aramızda.. Lisedeyken hep hayal kurardık. Yakın arkadaşlarımız ile bir tatil yapma fikri keyfi vericiydi. Heyecanlıydık, hayata yeni başlıyorduk. Ehh Jasmim, Aslan, Can, Mine ve Ayşe.. Onlarda böyle düşünüp, İsviçre'ye tatile gittiler. Amerika'daki üniversite görüşmelerinden bir hafta kadar önce.. İsviçre'de tatil.. Kulağa hoş geliyor, hem de fazlasıyla. Çok keyifli zaman geçiriyorlar. Grupça eğlenmek hatta tam anlamıyla - bir genç kurgu olduğu için söylüyorum- eğlenecenin dibine vuruyorlar. Ta ki aralarından biri aniden koybolana kadar.. Ve grup alt üst oluyor.. Gerisi kitapta. Yani top sizde ;) Bir kitabı okurken, kitabın sizi içine çekmesi çok önemlidir.Aramızda kitabını okurken lisedeki, üniversitedeki Filiz'e dönerek okudum. Çok keyif aldım. Şuanki yaşım için basit kalabilir ama gençler için çok güzel bir kitap. Diyologlar, olaylara tepkiler, yaşananlar tam o zamanlarımızı anlatan çok güzel bir kurgu. Akıcı bir kalem.
2023 89. kitabı
2022 287. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2022 09:27
Yasmin .. Aslan.. Mine .. Can.. Ve Ayşe.. Onlar tezatliklarına rağmen bir arada olan arkadaşlar. Hepsi liseden iyi derece ile mezun olup dünyanın en iyi üniversitelerinde okumaya hak kazanıyor. Son mülakat öncesi Yasmin'in teklifi ile hep birlikte Zurih'de tatile gidiyorlar. Stres atmak elbette onlarında hakki ancak bu tatil hicte planladıkları gibi gitmiyor... Her şeyi en ince detayına kadar planlayan kişi Yasmin . Yapı olarak zaten emir veren ve grup içinde her dediğinin yapılmasını sağlayan biri olarak başı çekiyor.. Sevgilisi olan Aslan ise o ne derse kabul ediyor. Tartışmak istemiyorum hiçbir şekilde. Can ise bu durumdan şikayetçi. Sürekli Yasmin 'in her şeyi kendine göre planlayan yapısından bıkmış durumda. Mine , sosyal medya düşkünü bir kız ve Yasmin 'in taleplerini kabul etsede bundan oldukça rahatsız. Herkesten farklı olan Ayşe ise bu grubun en sessiz sakin kişisi . Ekonomik olarakta onlarla asla yarışamaz .. Bu tatil üniversiteye gitmeden önce son bir arada oluşları. Fakat aralarından biri kayboluyor. Kim kayboluyor? Buna sebep olan olaylar nasıl gerçekleşiyor? Bulmak için neler yapıyorlar?? Hepsinin cevabı için eseri okumanız lazım. Sonuna kadar merakla okudum. Açıkçası bazen sonuna bakmayı bile düşündüm. polisiye gerilim seviyorsanız kitap tam size göre. Ve sevgili yazar lütfen hemen 2.kitap çıkabilir mi