Bilim Tanrı'yı Gösteriyor Ama Bazı Bilim adamları Bunu İtirafa Hazır Değil!

Aramızda Kalsın Tanrı Var

John C. Lennox

Aramızda Kalsın Tanrı Var Sözleri ve Alıntıları

Aramızda Kalsın Tanrı Var sözleri ve alıntılarını, Aramızda Kalsın Tanrı Var kitap alıntılarını, Aramızda Kalsın Tanrı Var en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ezeli bir şey var mı?
Dawkins'in Yaratıcı'yı kim yarattı diye sorması onun aslında yaratılmamış ve ezeli olan bir varlığın vücudunu tahayyül etmek konusunda zihinsel bir problem yaşadığını gösteriyor. Durum böyle ise ortada çok daha ciddi bir tutarsızlık var demektir. Dünya görüşünün onu, madde ve enerjinin (ve tabiat kanunlarının) hep var olduğuna (bir kez daha eski Yunanlılarla benzer şekilde) inanmaya zorladığı düşünülebilir. Eğer öyleyse bir şeyin ezeli olduğuna inanıyor demektir, yani etrafımızı saran evreni oluşturan maddenin ezeli olduğuna inanabilmektedir. Eski Komünist ülkelere yaptığım bütün ziyaretlerde demode komünist akademisyenlerin "Tanrı'yı kim yarattı?" diye sıkılıkla sormaları merakımı celbederdi. Oysa aynı insanların maddenin ezeli ve ebedi olduğuna dair inançlarına dikkat çektiğimde, içine düştükleri çıkmaz bir hayli ilginç olurdu. Sonunda ana meseleyi kesin olarak belirlemeyi başarabiliyorduk. Onlara göre ezeli ve ebedi olan bilinçsiz bir madde tam anlamıyla kabul edilebilirdi ama ezeli ve ebedi olan Tanrı kabul edilemezdi. Söylediklerinin bir mantığı yoktu. Dawkins'inkinin de mantığı yok. Ezeli ve ebedi bir enerjiye evet ama ezeli ve ebedi bir Zat'a hayır! Bu nasıl bir mantık böyle? Dawkins eski sitil materyalizmle ezeli ve ebedi bir evren kavramıni birleştirsin ya da birleştirmesin kesinlikle evrenin onu yarattığına inanmak zorundadır; o halde onun sorduğu 'Yaratıcı'yı kim yarattı?' sorusunu ona şu şekilde sormaya hakkımız var: Peki senin yaratıcı kabul ettiğin kâinatı kim yarattı? Öyle ya, bize sorduğu soruyu kendisine sorma hakkımız olmalı değil mi?
Sayfa 253 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Tabiatın kanunları matematik diliyle Tanrı tarafından yazılmıştır. (Galileo)
Reklam
Boşlukların Tanrısı
Boşlukların tanrısı düşüncesine sahip olmakla suçlanma kaygısı duyan bazı teologlar da, tabiatı bir nevi ‘fonksiyonel bir bütün’ olarak görüyorlar; yani dünya yaratılmıştır ama “idaresinde Tanrı’nın her an müdahale etmesini gerektirecek türden boşluklar yoktur” diyorlar. Dolayısıyla bu görüşe sahip olanlar etrafımızda gözlemlediğimiz onca kompleksliğin meydana gelmesi için gereken bütün bilginin evrene ilk yaratılışta önceden yüklendiğini ve o zamandan beri yenisinin eklenmediğini kabule yanaşıyorlar.
Hume mucizeleri inkâr eder çünkü mucize tabiatın sabit kanunlarina ters düşer. Fakat başka bir yerde tabiatın değişmezliğini de inkâr eder! Çünkü binlerce yıldır Güneş'in sabahları doğması, onun yarın da aynı şekilde doğacağından emin olabileceğimiz anlamına gelmez.
Sayfa 266 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Geri117
174 öğeden 171 ile 174 arasındakiler gösteriliyor.