Gölgelenmiş Yalanlar

Ciltli

Ardıç 1
2025 66. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 18:23
Herkese merhaba, Bir wattpad hikayesi ile karşınızdayım. Konusuna aldanıp başladım kitaba hazin bir sonla bittirdim. Ne kadar toksit olay varsa hepsi mevcut. Savcı olan bir kadını okuyacagımı zannederken 15 yaşındaki anne sorunları olan bir ergeni okuyoruz. Bir savcının bir ağırlığı olur demi, olgun olur , oturaklı olur... öyle milletin içinde abisine beyinsiz diyerek bağıran güyada laf sokan biri olamaz bence. Tam bir wattpad kızıydı, asla kendini suçlamayan, bencil, millete laf soktuğunu zannenden, güya güçlü kadın karakter... asla değil. Böyle savcı mı olur ya, kimseye eyvallahı yok herkese sallıyor maşallah , savcı degılde cumhurbaşkanı sanırsınız öyle yani... Erkek karakter ise ondan aşağa kalır bir yanı yoktu. Büyük bir kuruluşun adı Meclis buda liderin kendisi; ama bir okulun müdürü olamaz yani, evet acımasız bunu gösterıyor ama kız karaterle olan bölümleride tam bir süzme yaa... kıza ilk soğuk yapıyor işte ‘’senle zorla evlendim, seni sevmıyorum’’ gibi laflar , bir arka sayfada kızın güzelliğine betımlemeler düzüyor... böyle bir sürü sahne var, işte bu ikisi zorla aileleri yüzünden evlendiriyorlar. Kızın aileside bu meclisde fılan. Kızda savcı böyle dedim ya kımseye evlallahı yok ama tam bir ergenus halleri var.. olgun bir tarafını göremediki zaten en sevmediğim nefret ettiğim kişilikte bir kzı karakter... işte devlet buna dıyor evlen, içerden parçalayalım, kurulu yok edelim fılan... bunda okey ihanet aşk fılan severiz, olacak mı olmayacak kım kazanacak fılan... Şimdi kız bu meclisten nefret edıyor bir savcı olarak, bunları çökertmek ıstıyor yapsın hakkıdır ama bu şekil olmaz cocuk mu kandıyorsunuz siz yaa, mantık yok, mantık uctu gittii... güya kız planlarlar yapıyor filan ama iki dk sonra cocuk gibi carlayan bırı oluyor, ule bıraz olgun ol ya olgun...
1000k
2025 60. kitabı
Kitabın adını çok duymuştum ama okuduğuma değmedi, daha çok karakter yorumu yapacağım .Güçlü kadın karakter yazılacak diye çok abartı tepkiler her şeyi ben bilirim havası yüklenmiş bir zamandan sonra boğdu beni izgi . Ayrıca mafya içinde büyüyen bir kadın nasıl tehlikeli bir hayatın içinde olduğunu kavrar ama izgi ben savcıyım diyerek sahalarda top koşturuyor asla olgun değil lider eşi olarak daha tehlikeli bir hayat sürmesine rağmen boş kafa tutmalar gereksiz yargı dağıtmalar aşırı boğucuydu olgun ve güçlü karakter olmak başka ergen ve dediğim dedik olmak başka izgi de bir savcı ağırlığı asla yok.Gelelim erkek karakterimiz keskine bir meclis lideri bu kadar sönük kalmamalı izgiye olan aşkını biliyoruz ama izginin olur olmadık yerlerde burnunu işlere sokmasına dur demeliydi karısını ezsin demiyorum ama güzelce konuşup karıştırmamalıydı, bir lider olarak mecliste ağırlığı yoktu karısına düşkün olması güzel lakin ağırlık eşit değil bir öyle bir böyle davranıyorlar . Bir kadın olarak güçlü kadın karakterleri seviyorum ama izgi asla öyle değil güçlüyüm adı altında mesleğini öne sürüyor asla ağırlığı yok keskin desen ondada ağırlık çok basit durmuş kısacası karakterler beni çokta etkilemedi çünkü aşırı tutarsızlar devamını çokta severek okuyacağımı düşünmüyorum .
Duygu ve Düşünce
2025 75. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2025 18:44
Merhabaaa Aaağğğ bu ne bu ne bu kitap ne ben ne okudum arkadaşlar başta konusunu pek bilmiyordum ama Cumhuriyet savcısı ve Meclis lideri konusunu görünce hemen koştum hemennnn Allahım o kadar güzeldi ki ben bayıldım hatta en acilinden ikinci kitabına ihtiyacım var ne kadar dayanırım bilmiyorum ama bu son beni yoktu geçirdi böyle bitmemeliydi birde her şeyi düzene girdikten sonra içimde bir his zaten büyün olayların ikinci kitapta olacağını söylüyor hazırlanın çünkü hastane randevuları almamız gerekiyor yoksa dayanamayayız ben bundan eminim. Keskin Ardıç zahmet olmazsa gel beni nüfusuna al da şu olayları beraber atlatalım demek isterim. Hele hele İzgi kızım sen neymişsin beee sana bayılıyorum öyle böyle değil uğrunda yatak döşek olacak şekilde ben bu çifte aşığım aaa dostlar lütfen ikisinden de bir adet alabilir miyim??? Hele özellikle o birbirilerine olan çekimleri beni yiyip bitiriyor. Hele yan karakterler özellikle Sergen ya kırdı geçirdi beni gülmekten yıkıldım ben sen nasıl mükemmel bir şeysin ya tüm karakterler öyle ama en çok bunu seviyorum mükemmel bir karakter ben hepsini ayrı ayrı seviyorum beee.
Ardıç
2025 58. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2025 02:55
Uzun bir süredir alınacak kitaplar listemdeydı.Keşfetimde, en sevdiğim şarkı (mey) ile yazarın, kitabin bu şarkının vibeını verdiğini söyleyince önceliğim onu almak oldu. Beklentim aşırı yüksekti yani. Bugün okumaya başladım. İlk (sanırım) 60 sayfa ana karakter İzgi'nin güçlü kadın duruşuna hayran kaldım. Çok beğendim.Fakat anlaşmalı evlilik yani Keskin Ardıçla yapmak zorunda kaldığı evlilik sonucu GERÇEKTEN karakterinde değişiklikler oldu, kendi karakteri ile çelişmeye başladı. Zorla evlendiriliceğeni öğrenen ve ortalığı birbirine katıp, Keskin'i (ana erkek karakter) tehdit edip bu evliliği ona zehir edeceğini söyleyen İzgi, 1 bilemedin 2 hafta sonra Keskin beycigimiz Amerikaya gideceği için eli ayağı tutmuyomus gibi İzgiye sanki bir eş olmanin kuraliymiscasina KOSKOCA Cumhuriyet savcisina, ona hayati dar edecegini söyleyip, evlenecegini ogrenince kendini harap eden kadina bavulunu onun hazirlamasini istiyor(daha dogrusu emrediyo)?!?!!? Tamam bu normal birsey ama isterken izginin neden kendisinin hazirlamasi gerektiğini sorduğunda " bu evde senden başka karım olmadığı için olabilrimi?" Demesi tam bir afedersiniz ama salaklikti Bir an kendimi Mardin ağa kurgusu okuyomus gibi hissettim. Tamam belki buna tolerans gosterebilirim ama peki ya karakterin ileriki günlerde de hic olmadigi sekillerde davranmasi?!?! Bilemiyorum... Ben bavul hazirlama sahnesinde kendi kendime dedim ki, eger bavulu hazirlarim diyip onu hizmetçisi gibi gördüğü icin bavuluna kadin kıyafetleri koyarsa en azindan gözümde degeri cok düşmez dedim, ama bavulu hazirlarken kendini sakatladi (tamam peki bu biraz normal olabilir...)Birde üstüne keskin beycigimiz Amerika'ya gidip (Kİ 4 GÜN AMERİKAYA GİDİS GELİS + İŞ İÇİN GAYET MAKUL) 4 gün gelmedi diye trip atıyor.. Belki kitabı bitirdigimde düşüncelerim
2026 12. kitabı
Ardıç 1 - Umay Gümüş #okudumbitti #kitapyorumu Öncelikle eline sağlık yazarım, bizi İzgi Kara ve Keskin Ardıç Alacahan ile tanıştırdığın için! Kapak tasarımı açısından favori kitaplarımın arasına girdiğini söyleyebilirim. Konusu, yazımı ve ağdalı diliyle kurguyu sindire sindire okudum. Olayları okurken çokça kitabın içinde hissettim ve olay kurgusunun profesyonelliği gerçekten çok hoşuma gitti. Uzun zamandır güzel yazılmış bir ihanet kitabı okumuyordum. Kısaca konusuna değineyim. Cumhuriyet Savcısı olan İzgi Kara dünyanın en büyük silah ticaretini yapan meclisi bitirebilmek için Meclis Lideri Keskin Ardıç Alacahan'la evlenmek zorunda kalır. Karanlık dünyanın içine doğmuş İzgi, adaleti sağlamak isterken aşk mı onu yıkacaktır yoksa ihanet mi? İzgi ve Keskin'in ilişkisinin yavaş yavaş işlenmesi hoşuma gitti ama Keskin'in ilk dakikadan itibaren 'karım, karım' diye gezmesinin altını biraz daha doldurmak gerektiğini düşünüyorum. Keskin'in İzgi'ye daha önceden aşık olduğu vurgusu yapıldı ama detayları okuyamadık, onları okumak isterdim, muhtelemen ikinci kitaba kaldı. İzgi dominant tavırları ve dik duruşu çok güzeldi, sadece Keskin'e bazı durumlarda karşı gelemeyişi ve evlenir evlenmez elini beline koyması gibi temaslara hemen izin vermesinin karakterine ters olduğunu düşünüyorum. İzgi'nin ailesinde Şebnem kararterini sevdim ama ikinci kitapta bir ihanet geleceğini düşünüyorum ondan. Babaanne ve dedeye oldukça sinir oldum. Düşmanlık kısımları özellikle son bölümde ortaya çıkan İspanyol karakterin varlığının temeli daha önce atılmalıydı bence ama bunlar tabi ki ufak tefek şeyler. Final kısmı gerçekten güzeldi. Kitapta da sevmedim diyebileceğim bir kısım olmadı bariz olarak. İkinci kitabı merak ediyorum. Okurun bol olsun!
2025 102. kitabı
İzgi Kara, tuttuğunu koparan, idealleri olan ve her koşulda adaleti sağlamaya çalışan bir Cumhuriyet Savcısı'dır. Lakin babası silah ticareti ve benzeri eylemler yapan, yeraltı dünyasına ve bütün dünyaya hükmeden güçlü bir topluluğun üyesidir. Meclis adını verilen bu örgütte silahların üretimi ise Meclis Lideri tarafından gerçekleştirilmektedir. Keskin Ardıç Alacahan, Meclis'in korkulan Lider'idir. Ve büyük bir davete ev sahipliği yapmaktadır. İzgi her ne kadar istemese de bu davete katılmak zorunda kalmıştır. Ve habersizce gittiği bu davet ile iki gün önce Meclis'te verilen evlilik kararını onaylamış bulunmaktadır. İzgi ve Keskin istemedikleri bir evlilik ile karşı karşıya kalmışlardır. İzgi evlenmek zorundadır çünkü çökertme planları yaptığı Meclis hakkında daha çok bilgi edinecek ve planlarını hayata geçirmeye başlayacaktır. Keskin ise her zamankinden daha dikkatli olmalıdır. Çünkü tarih tekerrür etmeye mecburdur. Biri ikinci kitabı üstüme fırlatırsa çok sevinirim.O son neydi.İzgi güçlü, adalet anlayışı çok fazla olan ve dik bir duruşa sahip bir karakterdi.Keskin ise tehlikeli, sert ama konu İzgi olduğu zaman bakışlarına kadar değişen bir adamdı.İkili için her şey kötü bir şekilde başlamış olsa da sonradan birbirlerine alıştılar. Keskin zaten İzgi ile evlendiği için zil takıp oynama modundaydı.Ama İzgi için işler daha zordu. Biraz kavgalı, biraz dövüşlü ehh biraz da kaos dolu bir çift oldular ama güzel oldular.Anne faktörü İzgi'nin içinde bir yara kalmıştı ve kitapta bunu çok kez bizlere gösterdi.İkinci kitapta annesi bizi daha da zorlayacak gibi görünüyor.Aynı zamanda yan karakterleri çok olan kitaplardandı. Sırlar, bitmek bilmeyen olaylar ve entrikalar ile kitap bitti ama bende bittim.Ufak uyarımı da yapayım. Sizler de bir an önce kitaba başlamalısınız.
2025 58. kitabı
Selam kızlar! Ardıç kitap yorumuyla geldim Konusu: Türkiye’nin en iyi ceza savcılarından birisi olan İzgi Kara’nın doğduğu aile onun sınırlarına oldukça terstir. Ailesine çokça düşkün olan İzgi Kara görevi ve ailesi arasında seçim yapmaya mahkum edildiğinde tercihi görevi olmuştur. Bu görev ise ailesinin de içinde bulunduğu s!lah ticareti yapan Meclis’i bitirmektir. Bu meclisi bitirmek içinse ona zorla dayatılan evliliği kabullenmesi gerekir. İzgi görevi için bu evliliği kabul ettiğinde galip gelen tarafın aşk mı yoksa ihanet mi olacağı sayfalar arasında gizlenmiştir. Yorumum: Yazarın gelişmeye açık bir kalemi olduğunu düşünüyorum. Ağır betimlemelerden uzak bir anlatım tarzı vardı ve umarım ki ileride kalemini çok daha iyi kullanacak Ardıç’ta İzgi’de kitabın başlarında özellikle bir dediği bir dediğini tutmuyordu. Ardıç bir an İzgi’ye meydan okurcasına konuştuysa birkaç dakika sonra aşık aşık konuşuyordu ve bu ani duygu geçişleri benim pek hoşuma gitmedi. İzgi’nin abisinden İzgi adına böyle bir karar vermesini hiç beklemezdim. Daha çok babası yapar gibi gelmişti nedense Ama bu teorim boş çıktı ve hiç beklemediğimiz yerden kazık yedik resmen. Neyse ki İzgi bu durumu da aleyhine çevirdi İzgi’nin tavırlarının daha ağırbaşlı ve asil olmasını beklerdim. Karakter savcı olunca ister istemez insan ağır ve kendinden emin bir duruş bekliyor. Ama ben bunu İzgi’de pek hissedemedim. Evet, oldukça güçlü ve görevi için her şeyi göze almış bir karakter ama bunun yanı sıra da savcı olmasına rağmen etrafındakilere hakaret eden bir karakterdi. Diyalog olarak diğer kitaplarda daha gelişmiş olmasını diliyorum Kitapta kesinlikle favori karakterim Sergen oldu Aşırı eğlenceli ve kitabın o ağır havasına meydan okuyan bir karakterdi. Eğer mafyatik olayların döndüğü, güçlü kadın
2026 9. kitabı
Hevesle aldığım kitaplardandı, hevesim kursağımda kaldı. Yani karanlık romantizm okuru olarak bu kitabı beğendiğimi pek söyleyemem, hayatımda okuduğum en acemi karanlık romantizm kitaplarından -hatta okuduğum en acemi kitaplardan- biriydi. Normalde bu tür kitaplar biraz sürükleyici, heyecan verici falan olur, aksiyon, gizemli olur. Ama bu kitaptaki tek gizem, kadın karakterin annesinin nasıl öldüğü ya da nasıl öldürüldüğüydü. Kadın başkahramanımız da çok hassas, affedersiniz havadan nem kapan biri. Kitaba, özellikle de, savcılık mesleğine uygun bir karakter olduğunu düşünmüyorum. Yazar belki ilk kitabı olması dolayısıyla düzenleme fırsatı bulamamış olabilir ama birbirini tekrarlayan sözcükler, ifadeler, betimlemeler çok fazlaydı. Acemiliği yüzünden böyle olabilir, sorun yok ama ikincisini okuyacağımı sanmıyorum. Kalemi güzel, onun dışında ilgimi pek çekmedi. Ha bu arada erkek başkahramana ayar oldum, öfke sorunları var. Umuyorum ki yazar, ikinci kitabında bu kitapta yaptığı hataları tekrarlamaz ve okurunu memnun edebilir. Bu okur kitlesinin arasında benim olmayacağımı üzülerek söylüyorum.
·480 syf.·
2025 188. kitabı
Ardıç İzgi Kara-Cumhuriyet savcısı. Kendi babasının da içinde olduğu Meclis isimli örgütü devirmek için Meclis Lideri Keskin Ardıç Alacahan ile evlenir. Görevi zorludur. Adaleti sağlayacak ama ailesine de ihanet etmiş olucaktır. Peki bu göreve aşk dahil olursa o zaman neler olur? _________________ Spoiler olucaktır. Kitabı hızlı okudum ama beyendiğimi söyleyemem. Aslında ilk başta hoşuma gitti konusu ama kitap içime sinmedi. Bence İzgi'nin ihanet edeceğini herkes tahmin ediyodur. Savcı yani kendisi. Adaleti sağlayacağını ailesi bile olsa musamma göstermeyeceğini söylüyor. Kitapta işlenen cinayetlerde İz'in onu çözmesi falan sanki süs olarak koyulmuş vibe'ı verdi bana. Biraz uzun süren ve cidden soruşturmasını apardığı bir cinayeti çözmesini isterdim. Gelelim ikilimizin ilişkisine. Keskin zaten aşık ama bazen öyle laflar ediyo ki aşık olduğuna inanamıyosun. O yüzden ikilinin aşkı bana fazla geçmedi. İzgi'nin eski sevgilisi Devrim bazı kısımlarda öyle yazılmışki suçsuz olduğunu düşündürüyor insana. Keskin'in ailesi bir tuhaf. Ben mafya ailelerinin katı, asabi olmasına ve gelinlerini kabul etmemelerine alışmışım galiba. İz'e güzel davrandıklarında garipsedim. Keskin'in babaannesine sinir oldum. İz daha hasteneden yeni gelmiş ki kız kalp hastası ve Ayşe hanım torundan bahsediyo. Orda İz'in bu sizi ilgilendirmez demesini beklerdim. Bunu sormak sizin hakkınız demesini değil. İz'in ailesi zaten vicdanasızlar (dedesi ve babaannesi falan). Söylenecek kelime yok zaten. İz'in annesi de babasına yani İz'in dedesine emanet etmiş kızını ama dedesi rahat nefes aldırmamış ki kıza. Zavallı kadının mezarında kemikleri sızlamıştır. 2ci kitabını sırf İz ne yapacak diğe okurum ama çok hevesle beklemem galiba.
2025 41. kitabı
Aslında baslarda cok guzel bir anlatımi vardi... İllegal isler yapan bir ailenin adalet icin savasan kizı izgi kara bir örgüte mensup babasinin zoruyla örgut lideri ardiç alacahanla evlenmesiyle olaylar sarpa sardı. Aile cok iyi anlatildı uvey anne şebnemin şevkatı diger kardeslerin bagı falan baya gecti bana ama evlilik sonrasi olaylar hic bir sekilde o duyguyu vermedi izginin tutarsizlikları hastaligi ile igili yanliş aktarimlar ne zaman aska donüstugü bu iliskinin güclü tarafinin kim oldugu kimin bir adim onde oldugu sonra birde keskin gibi bir adamin izginin eski sevgilisini devrimi hic arastiraması her olayda yanlarinda olmasi savxisin sen yahu bir agirligi olur bir sözü gecer bilemedim 2.kitabi cokda merak etmiyorum

Umay GümüşYazar · 0 kitap
26 Eylül 2006 doğumlu Umay Gümüş, üniversite hazırlık öğrencisidir. Kocaeli'de yaşamaktadır. Küçüklüğünden beri yazmakla ilgilenmektedir. Ardıç-1, basılı ilk kitabıdır.