Unutulmuş Hatıralar

Orijinal Ülke:
Ciltli

2026 20. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 12:42
Sırlar Hayal kırıklıkları İhanetler Acılar Ayrılıklar Bir adam, her şeyle başa çıkabilir. Her şeyi affedebilir, yalanları, sırları ama ihaneti asla… Bu kitap offf Benim için dönüm noktası oldu sanki… Olaylar o kadar hızlı ilerledi ki asla yetişemeyeceğim sandım. Yaktılar, yıktılar resmen duygularımla oynadılar asdf serinin ikinci kitabı tam bir yıkımdı hayır üçüncü kitabı ben nasıl beklerim hiç fikrim yok. İz öğrendiği gerçeklerin altında kalmış yıkıma uğramıştı. Yanında olanlar aslında yokmuş yıllarca kendi dünyasında kandırılmış annesinin ölümüyle ilgili gerçekler açığa çıkmıştı. Ailesinde aldığı darbe içinde ki kız çocuğunun kırıntılarını da öldürmüştü. Keskinin de bildiği bu gerçek onu mahvetmişti ama yıkılma zamanı değildi eskisinden daha emin adımlarla kalkıp herkesi yıkacak, yakacak ve mahvedecekti. Annesi ile ilgili öğrendiği gerçekler onun yarım bıraktıklarını tamamlamasına sebep olacaktı. Keskin bu süreçte ne kadar onun yanında olmak istese de İz buna müsade etmeyecekti. Keskin, sevgisiyle gelecek ama İz yıkıp geçecekti. Meclisi de meclisin içinde ki herkesi darmadağın edecekti bunu yaparken sevdiği adamın gece karası gözlerinde yıkımı da görecekti. Ama beklenmedik süprizler olacaktı gelişi gibi gidişi de sürpriz olacaktı. İz bu konu da ne kadar emin olamasa da aslında kendi içinde benimsediğini fark edecekti. Kendisine ağır gelecekti ama Keskin için enkazdan beter olacaktı bu durum. İz ilk hamleyi yapıp krallığın yıkıma sebep olmuştu Keskin ne kadar ihanet etmeyeceğine emin olduysa ne kadar güvendiyse İz kendisi ile birlikte bu adamı da bitirmişti. Canevini kendi başına yıkmıştı. Dosyayı bırakmış olarak gösterdi ve iş birliğine devam edip herkesin sonunu getirdi ama asıl sonu gelen kendisiydi. Sevdiği adama ettiği ihanet onu bir çıkmaza sürükledi
2026 19. kitabı
Ben ilk kitapta okuduklarıma şok olmuştum. Bunun artık üstü olamaz derken de ikinci kitap şov yaptı resmen Hemde ne şov! Okuduklarımı öğrendiklerimi inanın hala sindirebilmiş değilim. Douglas senden nefret ediyorum, inşallah senin sonunda Silvan gibi olur. İlk kitabın sonunda İz, annesinin ölümüyle ilgili gerçekleri öğrendiğinde ve bunları Keskin'in de bilgisi olduğunu duyunca sıkıntılar çıkmıştı. Tabi her ne kadar Keskin bilse de bunu ona söylemesi gereken de Keskin değildi. İkinci kitabımız da tam olarak buradan devam ediyor. İz, yarım bıraktığı her şeyi tamamlıyor ve operasyona devam ederek. Hatta bu operasyonda çok sevdıği oğlu olarak gördüğü arkadaşının çocuğunu da dahil ediyor. Ve sonunda Keskin'i de gönderiyor. Ama durun şok olacağınız bazı şeyler var. İz'in karşısına öyle biri çıkıyor ki, annen gitti ama biz senin hala yanındayız diyen Zemon. Bu operasyondan sonra İz'i Londra’ya gönderiyorlar. Açıkcası Zemon karakteri İz'e bir baba şefkatiyle yaklaşıyor. Aradan geçen o sürede yaşananlar zaten o kadar korkunç ki. Ne İz ne de Keskin asla bu yaşananların hiç birini hakketmiyor. Bu sefer de istihbarat İz 'den Keskin'i kurtarması adına bir operasyona dahil olmasını ister. Hemde Keskin' in bu sefer de meclis'in yeni evliliğine onayı var. Ve destekte bulunması beklenen de İz. Yemin ediyorum tam delirmelik. O avukat bozuntusu Helin, sahneye çıktığından beri saçını başını yolmak istiyordum ki, İz halletti sağolsun. Ayrıca ne alaka demeyin ama her ne kadar boşanmış olsalar da Keskin 'in İz için hala karım da karım demesi Ayrıca ilk kitapta Şebnem'i sevdim demiştim ya bu kitapta İz'in annesiyle ilgili o yaşananlar da parmağı olduğunu öğrenmemle sonunun tez gelmesini istiyorum. Zaten belliydi yani o kadar iyiydi ki, ben nasıl çakmadım şüphe duymadım ona şaşırıyorum
Ardıç 2 Kitap Yorumum
2026 29. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 20:39
“Yara keskinse izi kalır…” ‎ ‎Merhabalar canlarım ‎Ben geldim ve bugün sizlere daha önce ilk kitabını okuduğum, beni etkileyen bir serinin devam kitabı ile geldim. Ardıç 2 ile sizlerleyim. ‎ ‎Bu seriyi okuyanlar hatırlayacaktır; ilk kitabın sonunda İzgi’nin, hayatında güvendiği neredeyse herkes tarafından kandırıldığını öğrenmiştik. En büyük yıkımı ise annesinin katilinin yıllardır yanı başında olan babası olduğunu öğrenmesiyle yaşamıştı. İşin sadece babasıyla bitmediğini ise bu kitapta çok daha net görüyoruz. Çünkü İzgi’nin kocası da dahil olmak üzere etrafındaki birçok kişi gerçeği biliyor ve ondan saklıyordu. ‎ ‎İzgi, öğrendiği bu gerçeklerle adeta yıkılıyor. ‎ ‎Ama buna rağmen serinin başından beri kendisine verilen o görevi, yani meclisi bitirme görevini, sürdürmeye devam ediyor. ‎ ‎Bu süreçte saklanan gerçekler yüzünden Keskin ile boşanma aşamasına geliyorlar. Tam da bu karmaşanın ortasında İzgi hamile olduğunu öğreniyor. Ancak kalp hastalığı nedeniyle doğum yapması zaten oldukça riskli. Bu yüzden çocuğu istemiyor. ‎ ‎Bir yandan bu gerçekle mücadele ederken diğer yandan annesine yapılanların intikamını almak için arka planda büyük bir savaş veriyor. ‎Kitapta İzgi’nin hayatını tamamen değiştiren o hamilelik süreci ve sonrasında yaşananları okuyoruz. ‎ ‎(Dürüst olayım… burada kalbim resmen sıkıştı. Okurken içim daraldı.) ‎ ‎Daha fazla spoiler vermeden kendi yorumuma geçmek istiyorum. ‎Bu kitap… gerçekten beni yerden yere vurdu. ‎Okurken o kadar yaralandım, o kadar parçalandım ki hangi karaktere daha çok üzüleceğimi bilemedim. Ama içlerinde en çok İzgi ve Keskin için kalbim sızladı. ‎ ‎Tam “Artık her şey biraz yoluna girecek galiba.” dediğim anda yaşananlar… ‎Yıkılan hayatlar… ‎İzgi’nin yapmak zorunda bırakıldığı şeyler… ‎Kaybettiği hayat ve sevdiği insanlara ihanet
2026 27. kitabı
Merhabalaar, seri okumayı sever misiniz? Ardıç serisinin ikinci kitabı ile karşınızdayım. İlk kitap akıp gitmişti, ikinci kitabı da sahur maratonunda bitirdim. Üçüncü kitabı ise tabi ki bir an önce okumak istiyorum. Serilerin laneti de bu işte. Ah ah canım İzgim, bu kitapta ona o kadar üzüldüm ki. Annesinin katilini öğrendi. O kısımlarda biraz ağlamış olabilirim. Onunla birlikte ben de şok oldum. İyi tarafından bakacaksak Keskin çıkmadığı için bir nebze rahatladım diyebilirim. İzgi’nin içsel mücadelelerini okuyoruz. Açıkçası yazar bu kısımlara değinmeden direkt aşka bağlasaydı ben bir tık soğurdum. Lakin tam beklediğim gibi İzgi’nin de yaşadığı karmaşayı okuyoruz. Bu satırlar beni İzgi’ye daha çok yakınlaştırdı. Yazar bu kısımlarda kalemini, duygu yüklü kullanmış. Betimlemelerle desteklemesi ve İzgi’nin duygu yükünü abartmadan anlatmasını sevdim. İzgi ve Keskin ilişkisi gerçekten çok kaos dolu. Evet kaos severim ama bu ikisinin şöyle sakin bir aşk yaşamasını çok isterdim, çünkü bu mutluluğu hak eden bir çift diye düşünüyorum. Keskin’in sakladığı büyük sırlar, İzgi’yi resmen darma duman etti. Zavallı çiftim, sürekli hasar aldı. Hele İzgi’nin o hamlesi, keşke yapmasaydı… Biliyorum amacı buydu ama yapmamasını çok isterdim.
2026 35. kitabı
Okunma: 16 Mart 2026 00:00
Arkadaşlar bir şey soracağım. Bu İzgi, kum torbası mı? Gelen vuruyor giden vuruyor. Sanki herkes çok masummuş gibi her şeyi kıza yüklüyor. Cidden o kadar sinir oldum ki okurken delirdim. Özellikle buradan Keskin'e sesleniyorum. Sen bir süre benim gözüme gözükme. Lider lider diye geziyorsun ama bir işe yaradığın yok anca laf ebeliği. Bu şu ana kadar yazdığım en dürüst kitap yorumu olabilir bu arada onu fark ettim. Neyse asıl konuya dönersek gerçekten beni şoktan şoka uğratan soluksuz okutan bir kitap oldu. İlk kitaba nazaran olaylar daha iyi açıklanmış gibiydi ama İzgi'nin başından geçen bazı şeyler bana fazla geldi. Özellikle sonda açığa çıkan olay baya fazlaydı.
2026 37. kitabı
Ardıç•2 | Umay Gümüş Selam canım nasılsın bugün size ilk kitabını bayılarak okuduğum o kitapla geldim İlk kitaptan beri zaten İzgi ve Keskin’in ilişkisi diken üstündeydi ama bu kitapta her şey çok daha derin, çok daha karanlık bir hâl alıyor. Çünkü artık ortada sadece bir aşk yok yalanlar, ihanetler ve geçmişin gölgeleri var. İzgi Kara… Gerçekten güçlü bir kadın karakter okumayı özlemişim.İçinde kopan fırtınalara rağmen görevine tutunmaya çalışması, duygularını bastırıp mantığıyla hareket etmeye çalışması beni hem hayran bıraktı hem de çok yordu.Çünkü onun yaşadığı şeyler sadece bir kalp kırıklığı değil annesinin ölümünün ardındaki gerçeklerle yüzleşmek, sevdiği adamın ihanetini kabullenmek ve yine de ayakta kalmak… kolay değil. Keskin… Ah Keskin… Gerçekten ne hissedeceğimi bilemediğim bir karakter oldun bu kitapta. İlk kitaptaki o karizmatik, güçlü adamdan eser var ama aynı zamanda öfke, kırgınlık ve nefretle dolu birine dönüşmüş. İzgi’ye karşı hisleriyle yaptığı hatalar arasında sıkışıp kalmış gibi. Onu anlamaya çalıştım ama bazı yerlerde gerçekten kızdım. Kitap boyunca en çok hissettiğim şey şu oldu aşk bazen yetmiyor. Güven yoksa, doğrular konuşulmuyorsa, en güçlü bağ bile paramparça olabiliyor Olay örgüsü ise hiç durmuyor. İzgi’nin görevine odaklanması, yaşadığı her şeyden kaçmak için Londra’ya gitmesi, Keskin’le arasındaki bağın giderek kopması..Hepsi öyle bir noktaya geliyor ki artık geri dönüş yok diyorsun Ve en sevdiğim şeylerden biri de şu oldu kitap sadece aşk anlatmıyor aynı zamanda travmalar, geçmişin yükü,kimlik arayışı,güçlü kalma mücadelesi hepsi çok güzel işlenmiş. Ama dürüst olayım bazı yerlerde gerçekten kalbim sıkıştı. Çünkü karakterler birbirlerini sevmelerine rağmen sürekli yanlış kararlar alıyorlar. Okurken biriniz durup konuşun artık
2026 33. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 22:23
İzgi Kara, her zaman adaletten yana olan bir Cumhuriyet Savcısı'dır ancak babası yeraltının güçlü isimlerindendir. Ve babasının üye olduğu Meclis adı verilen topluluğun Lider'i olan Keskin Ardıç Alacahan ile istemediği bir evliliğe imza atmak zorunda kalmıştır. Bu evlilik İzgi'nin Meclis'i çökertme planının bir parçası olarak başlamıştır. Lakin İzgi zamanla Keskin'e aşık olmaya başlayacaktır. İnişli çıkışlı, tartışmalı ama aşkın her şeyin önüne geçtiği ilişkileri giderek oturmaya başlamıştır. Ama İzgi, yıllardır aradığı cevapları Keskin'in de bildiğini öğrenince ilişkileri geri dönülemez bir şekilde sarsılmıştır. İzgi, ailesine büyük bir cephe alırken, Keskin ile olan evliliğini de sonlandırmayı amaçlamaktadır. Ancak hayatlarına giren küçük bir sürpriz onları tamamen şaşkına çevirecektir. İzgi hayatını geride bırakarak soluğu Londra'da alacak ancak aradan geçen zaman yaralarına merhem olmak yerine daha da çok kanamasına neden olacaktır. İlk kitabın sonundan sonra bu kitap bir ihtiyaçtı ve neler oldu neler?İzgi'ye nasıl içim yandı anlatamam.Düştüğü yerden onu kaldıracak kimsesi kalmamıştı ve giderek bir bataklığın içine doğru ilerliyordu.İzgi'nin bazı hareketleri beni sinirlendirse de hak etmediği şeyler yaşaması ve kimse tarafından sevilmemesi onunla birlikte benim de kalbimi kırdı.İzgi güçlü bir kadın olsa da onunda gücü bir yere kadar gitti ve sürekli sevdiklerinden darbeler alması onu sona doğru sürükledi.Bu konuda Keskin'e çok sinirliyim çünkü önünü arkasını düşünmeden sırf canı yandığı için kızın canını çıkarttı.Onu büyük bir pişmanık bekliyor ve devamında onun bitik hallerini okumaktan keyif alacağım.Ayrıca İzgi'nin abisi ve Şebnem nefretimi kazanan yeni kişiler olmayı başardılar.Bu hikayenin yananı Simay ve Egemen oldu.Helen'in hikayesini ayrıca merak

Umay GümüşYazar · 0 kitap
26 Eylül 2006 doğumlu Umay Gümüş, üniversite hazırlık öğrencisidir. Kocaeli'de yaşamaktadır. Küçüklüğünden beri yazmakla ilgilenmektedir. Ardıç-1, basılı ilk kitabıdır.