Arkadaş

9.110 üzerinden
17 kişi
2023 95. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2023 08:23
Merhabalar Bugün sizlere iki farklı bakış açısı ile yetişen adaş Muhammed'lerle geldim. Biri yahudi ailenin imam oğlu diğeri müslüman ailenin inançsız oğlu. İstanbul'un ücra semtinde yaş ortalaması üst seviyede olan insanların ikamet ettiği caminin imamı Muhammed bir gün avluda adaşı ile tanışır, zamanla birbirlerinden ne kadar farklı olduklarını ki aslında aynı olduklarını anlarlar. "Bu adam ile karşılaşmış olması kesinlikle bir tesadüf olamazdı.Allah'ın ona başarılı olması için verdiği bir görev olduğu apaçık ortadaydı işte. " Acaba kim kimin hayatına farkındalık katacak? "İnsanların hakikate sağırlaşmış olan kulaklara sahip olmaları, hakikati yok saymaları, onu görmezden gelmeleri hakikate zarar vermez. Bu sadece insanların vurdumduymaz canlılar olduğunu ispat eder." Hikayeye sürpriz karakter Cemal Baytar'ın girmesiyle olaylar farklı yöne verilir, beklemediğim bir son ile biten bu 114 sayfalık serüven, dini olgularda sizi düşünmeye sevk edecek aynı zamanda spotify çalma listesi ile hoşça vakit geçireceksiniz. Yazarın kaleminin takipçisi olacağım, tavsiye ederim #alıntı °° Eğer seninle aynı yöne baktığımda senin gördüklerini göremiyorsam körüm öyle mi? O halde pekala ben de senin cahil olduğunu iddia edebilirim. Edebilirim çünkü sen de benimle aynı yere baktığında benim gördüklerimi göremiyorsun? °° Sanırım yalan söylemek tüm dinlerde en büyük günahlar arasında. Şu anki halinin tek sebebi Allah'tan daha çok korktuğun insanlar olması. Dünyada senin için yaratılan bu cennetten kovulmak istemediğin için böyle davranıyorsun sen. ~~ @kitapressleokuyoruz @tufantanyel @kdysosyal Gökçe Ayşen Sıla #arkadaş #tufantanyel #pamuksekerkitap #kitapressleokuyoruz
2023 44. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2023 00:00
"İnsanların hakikate sağırlaşmış olan kulaklara sahip olmaları, hakikati yok saymaları, onu görmezden gelmeleri hakikate zarar vermez. Bu sadece insanlarin vurdumduymaz canlılar olduğunu ispat eder." Herkese selam dostlarım 🩷 Bugün sizi İstanbul'un en ücra köşesinde yer alan, İmam Muhammed'in görev yaptığı, yaşıtının olmadığı ve yaşlılarla dolu bir köye götürmek istiyorum.. İmam Muhammed söylediğim gibi yaşıtının olmadığı ücra bir köyde imamlık yapmaktadır. Cemaatinin bile mevsimlere göre azalıp arttığı bu köyde hiç arkadaşının olmaması onu bazen düşündürür ve üzer.. Oysaki bir gün cami çıkışında yabancı bir gence rastlar. Onunla tanışır ve adaş olduklarını öğrenir. Ama adaşı Muhammed müslüman değildir, İmam Muhammed'e oldukça zıt karakterde biridir. Bu kısımdan sonra hikaye öyle güzel ilerliyor ki.. Sorgulamaları, arkadaşlıkları, sohbetleri arasıra didişmeleri çok tatlıydı.. Bu tatlı atışmaları okurken kitabın sonuna doğru yeni bir karakter ortaya çıkacak ve çıkan karakterle birlikte her şey bir bir ortaya dökülecek.. Sonu beni öyle bir ters köşe yaptı ki gerçekten çok şaşırdım. Yazarımızın kalemiyle tanışma kitabım oldu ve iyi ki de tanışmışım iyi ki de bu kitapla yollarımız kesişmiş dedim Çok keyif alarak okuduğum bir eser oldu.. Kitabımız bölümlere ayrılmış ve toplam sekiz bölümden oluşuyor her bir bölümde o bölümle ilgili konuşmalara yer verilmiş ama akıcılık asla bozulmamış. Kitabın başında yazarın "içinde ayetler var bu bilgiyle ne yapacağınıza siz karar verirsiniz" notu da kitabı bitirdikten sonra benim için daha da düşündürücü oldu ve en sevdiğim şey kitabın başında kitaba ait bir Spotify listesinin olması da ayrı bir güzeldi ve çok ince bir düşünceydii.. Yazarımızın okuyucusu bol, kalemi daim olsun diyorum
ArkadaşTufan Tanyel · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202127 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
2022 21. kitabı
Merhabalar. Kitabımız ince olsada sizi fazlasıyla düşündürecek, etkileyecek bir kitap. Detaylarda, sorularda oturup düşüneceğiniz ve beyin fırtınası yaşayacağınızı söyleyebilirim. Kitapta iki insan, iki Muhammed, iki farklı düşünce ve iki farklı dine mensup gencin karşılaşması ile akış ilerliyor. Onların tanışmaları, savunmaları ve kendilerini anlatma dili o kadar güzel ki çok severek okudum. Sizinde okumanızı tavsiye ederim.
Spoiler İçerir !
2023 100. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2023 10:58
Yazarın kaleminden okuduğum ilk eserdi ama tabi ki son olmayacak. Kitap ince olsada sizi fazlasıyla düşündürecek, beyin fırtınası yaşayacağınız etkileyeci bir kitap. Muhammed genç bir imamdır ve İstanbul’un neredeyse dışı sayılabilecek ücra bir köşesine atanmıştır. Görev yaptığı köyde kendi yaşıtı sayılabilecek kimse yoktur ve ihtiyar halktan da istediği verimi tam olarak alamamaktadır. Yalnız öğle ve ikindi vakit namazlarında cemaat toplanıyor diğer vakitlerde özellikle sabah namazı kimsecikler olmaz camide. Bu duruma imam Muhammet çok üzülür. Günlerden bir gün hiç beklenmedik bir vakitte camin dışarısında oturan biriyle karşılaşır. Öncelikle çok şaşırır sonradan arkadaş olup muhabbete koyulurlar. Bu arkadaşlık biraz değişik bir arkadaşlıktır. O kendini ve inandığı yolda, imam ise kendi bildiği yoldadır. Tek ortak noktaları Adaşlıktır. Sonu pek tahmin edemeyeceğiniz ters köşe sonla bitiyor. Ben sonuna çok şaşırdım böyle beklemiyordum. Genel olarak dinsel sorgulamaların yer aldığı diyaloglar, o kadar ince bir şekilde aktarılmış ki hep ben ne söylerdim acaba diye düşündüm. Kitap ile ilgili anlatmak istediğim çok şey var ama daha fazla detay vermek istemiyorum çünkü mutlaka okuyup kendiniz şahit olmalısınız..
2023 42. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2023 19:27
Merhabalar@tufantanyel'in @kdysosyal yayınlarından çıkmış olan Arkadaş kitabi ile sizlerleyim bugün.Sayfa sayısı olarak kisa olsada fazlasıyla düşündüren,ince detaylar içeren,sorgulatan bir kitaptı,o yüzden bir çırpıda okudum diyemeyeceğim Yazarin üslubu beni cok etkiledi.Son kitabi ile tanıştım kendisi ile fakat meraktayım diğer kitaplari da böyle hayretler içerisinde bırakacak mi diye. Muhammed İstanbul'un küçük bir köyünde imamlik yapıyor.Burada yaşıtı ve arkadaşlık yapabileceği arada muhabbet edebileceği kimse yok, ihtiyarlarla dolu bir köy.Bir gece camiden çıkıp evine giderken bir yabancı ile rastlasıyor ve konuşmaya başlıyorlar Arkadaş oluyorlar, fakat birbirlerinden fikir olarak çok farklılar ve ayni zamanda farkli dine mensuplar.Bu farklılık hoşlarına gidiyor belki de birbirlerini ikna etmeye çalışıyor ama hayatlarını merak ediyorlar aslında,kendi içlerinde bile sorgulama içindeler. Bu arkadaslik nereye gidecek,acaba birbirlerini ne şekilde etkileyebilecekler devami kitapta,merakla okuyacaksiniz emin olun,ben kitabi cok sevdim,herkesin okumasını diliyorum. Bu kitabi okumamda emeği gecen Gökçe Ayşen Sıla @kitapressleokuyoruz 'binlerce tesekkur En sevdiğim alıntıları buraya bırakıyorum Kader dünya üzerinde yaşayacağımız ihtimaller bütünüdür. İnanmak isteyen bir adam bu kadar muhalif olabilir miydi? Insanlarin hakikate sagirlasmis olan kulaklara sahip olmalari,hakikati yok saymalari,onu görmezden gelmeleri hakikate zarar vermez.Bu sadece insanlarin vurdumduymaz canlılar olduğunu ispat eder.