Arsen Lüpen - Kristal Tıpa

Maurice Leblanc
O, kurnaz, yakışıklı, türlü zorlukların içinden sıyrılıp çıkmayı başaran, hazır cevap bir suç dehası! O, polisi parmağının ucunda oynatan cesur bir antikahraman... O, klasik kötü karakter klişelerini yıkıp geçen, dünyanın en centilmen hırsızı! O, Arsen Lüpen! Arsen Lüpen, iki adamıyla milletvekili Daubrecq’in evine soyguna gider. Adamlarından Vaucheray, soygun esnasında evin uşağını öldürmek zorunda kalır. Lüpen kaçmayı başarır, ama iki adamı suçüstü yakalanır. Vicdan azabıyla kıvranan efsanevi hırsız, masum adamını idamdan kurtarmak için hemen kolları sıvar. Lüpen, araştırmasını derinleştirdikçe gizemli olaylarla karşılaşır. Ortada Yirmi Yediler Listesi hakkında söylentiler dolaşmaktadır. Daubrecq’in bu gizemli listeyi kristal bir tıpanın içinde sakladığı söylenmektedir. Birçok kişi, iktidar ve özgürlük hayaliyle, şantajdan cinayete sayısız uğursuzluğu peşinden sürükleyen bu listenin peşindedir. Peki kristal tıpanın gerçek sırrı nedir?.. Klasikleşen kahramanı Arsen Lüpen’le hayal gücünün sınırlarını zorlayan Maurice Leblanc’tan, nefes kesen bir macera!..
Kitabın Konusu:
336 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1958
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

336 syf.
·
Puan vermedi
Diğerlerinden farklı bir Arsen Lüpen macerası ... Sıkıcı değildi, sonu tahmin edilmiyordu iyiydi yani :) Felsefeden ve soyut edebiyattan yorulmuş zihnime verdiğim kısa molalarda bana eşlik eden bu kanun dışı kahramanı seviyorum. Okumanızı tavsiye ederim. ( Tabi tavsiyelerim umrunuzda olursa. ) Not : Artık yaşlandım, incelemelerim basit ve kısa. Üç günlük hayata bu kadarı bile fazla. Huzurlu okumalar...
Arsen Lüpen - Kristal Tıpa
Arsen Lüpen - Kristal TıpaMaurice Leblanc · Timaş Yayınları · 2015260 okunma
336 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Heyecanlı sürükleyici
Heyecanlı bir kitaptı, hızlı okudum. Sonlarda dedim ne kristal tıpaymış be neredeyse çıksın artık lüpen bul şu kristal tıpayıYeğenim Berat GÜNDOĞDU'ya teşekkürler kitabı vermişti.
Arsen Lüpen - Kristal Tıpa
Arsen Lüpen - Kristal TıpaMaurice Leblanc · Timaş Yayınları · 2015260 okunma
336 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Dikkat spoiler içerir. Son derece güzel bir Arsen Lüpen romanı. Arsen, yardımcıları Gilbert ve Vaucheray'ın aklına uyarak Daubrecq adlı bir milletvekilinin evini soymaya gider. Ancak evde karışıklık çıkar ve Gilbert çaldığı ufak bir şeyi Arsen'e verirken polislere yakalanır. Bu kristal bir tıpadır. Ancak ertesi gün Arsen'den çalınır ve eski yerine döner. Daubrecq, bu krşstal tıpanın içindeki Yirmi Yediler Listesi ile pek çok isme şantaj yapmaktadır. Gilbert'in annesi Clarisse, Arsen'den yardım ister. İdamı ertelemenin tek yolu listeyi ele geçirmektir. Daubrecq, zamanında Clarisse'e aşıktır ama o başkası ile evlenince düşman olur ve Gilbert'i bile yoldan çıkarır. Uzun araştırmalar sonucunda belgeyi bulur Arsen ve polis şefi Prasville'e götürür ama liste sahtedir. Gerçek kristal tıpa ve liste nerededir? Acaba Arsen, Gilbert'in idamını engelleyebilecek midir? Clarisse ile ilişkisi nasıl devam edecektir? Prasville ve Daubrecq'in sonu ne olacaktır? Soluksuz okunan bir roman. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.
Arsen Lüpen - Kristal Tıpa
Arsen Lüpen - Kristal TıpaMaurice Leblanc · Timaş Yayınları · 2015260 okunma

Yazar Hakkında

Maurice Leblanc
Maurice LeblancYazar · 35 kitap
Maurice Leblanc (11 Kasım 1864 - 6 Kasım 1941) Fransız öykü ve roman yazarı; Arsen Lüpen karakterinin yaratıcısı. Maurice Leblanc Rouen, Normandiya'da doğdu. Farklı ülkelerdeki eğitim yaşamından sonra hukuk fakültesinden ayrıldı. Daha sonra Paris'e yerleşti ve birçok roman ve hikâye kaleme aldı. Verdiği eserlerde genel olarak Gustave Flaubert ve Guy de Maupassant'dan etkilendi. Asıl üne kavuşmasında 15 Temmuz 1905'de Je Sais Tout’da tefrika edilmeye başlanan “Kibar Hırsız” Arsen Lüpen karakteri ve onun maceraları sayesinde oldu. Yaşadığı dönemlerdeki edebiyat dünyasında etkili olan polisiye roman furyasına katılarak bu türde birçok eser verdi. Farklı karakterler yaratmaya çalışmışsa da tekrardan Arsen Lüpen'e geri döndü ve bu tutumunu 1930'lu yıllara kadar sürdürdü. Fransa'nın yüksek dereceli sivil nişanlarından olan Légion d'honneur'a da layık görülen Lablanc, 6 Kasım 1941'de Perpignan'da hayatını kaybetti. 813, Kristal Tıpa, Herlock Sholmes’e Karşı, Kibar Hırsız, Oyuk İğne’nin Esrarı, Kontes Cagliostro ve Saat Sekizi Çaldı adlı eserler kendisinin başlıca eserleridir.[1][2] Türk edebiyatında özellikle Peyami Safa Maurice Leblanc'tan etkilenen isimlerin başında gelmektedir. Safa 1924 yılında Arsen Lüpen karakterinden esinlenerek Cingöz Recai tiplemesini yaratmış ve oldukça ilgi görmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.