Bay Yanlış Numara #2

Nisan 2024
Artemis Milenyum Yayınları
Orijinal Adı:
The Love Wager

biraz gec bir inceleme oldu sanki
2025 51. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2025 08:03
Bu incelemeyi neden bu kadar beklettim bilmiyorum ama bir türlü yazmaya fırsatım olmadı maalesef. Yapacak bir şey yok bugüne nasipmiş diyorum ve kitabımızı anlatmaya başlıyorum. Bu kitap aslında Bay Yanlış Numara'nın devamı niteliğinde, serinin ikinci kitabı da denilebilir. Lakin iki kitabı birbirinden bağımsız olarak da okuyabilirsiniz. Kısaca konusundan bahsedeyim: Hallie ve Jack Hallie'nin barmaid Jack'in ise sağdıç olduğu düğünde tanışır ve tek gecelik bir ilişki yaşarlar. İkisi de geçmiş ilişkilerinden yara almış durumda ve hayatlarına yeniden yön verme telaşındalar. Bir flört uygulaması sayesinde tekrar yolları kesiştiğinde aralarında tatlı bir çekişme ve arkadaşlık doğar. Gerçek aşkı önce kimin bulacağına dair girdikleri iddia ise ilişkilerini bambaşka bir yere sürükler. Kitap, bu ikilinin birbirleriyle olan bağın giderek değişmesini eğlenceli ve sıcak bir dille anlatıyor. Şimdi gelelim benim yorumuma; Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitabı Bay Yanlış Numara'ya kıyasla kat kat fazla sevdim ve bunun en büyük etkisinin Jack olduğunu düşünüyorum. Jack ilk kitapta çok sevdiğim bir karakter değildi aslında hatta ikinci kitabın onun aşk hayatıyla ilgili olduğunu duyunca çok beğenmem sanmıştım ama Jack aslında o kadar eğlenceli, komik ve anlayışlı biriymiş ki bunu bu kitapta anladım. Hallie de çok sevdiğim bir karakter oldu. İkilinin aralarındaki ilişkiyse hem çok eğlenceli hem çok tatlıydı. Kitap genel anlamda beğendiğim bir kitap çok güzel bir romantik komediydi. Eğer eğlenmelik, kafa dağıtmalık, güzel bir romantik komedi kitabı arıyorsanız kesinlikle göz atmalısınız diye düşünüyorum. Şimdiden keyifli okumalar..
2024 61. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2024 18:38
Aşk Bahsi | Kitap Yorumu ‍ • Selaaaamlar! Tatlı mı tatlı, romantik komedi filmi tadında, çıtır çerezlik, yüzünüzü gülümsetecek bir kitap arıyorsanız sizi bu yoruma alabilirim! Yazarın diğer kitaplarını çok merak etsem de tanışmamız bu kitapla oldu. Bay Yanlış Numara kitabında olan Olivia’nın abisinin hikayesini anlatıyor, Aşk Bahsi. Yazarın kalemi akıcı olduğu gibi kitapta texting kısımlarına da yer verilmesi kurguyu oldukça akıcı bir hale gitirmiş. Olaylarımız Hallie Paper’in istemediği(!) bir olayla otel odasından kaçmasıyla ve hayatına çeki düzen vermek istemesiyle başlıyor. Tabii bu otelin Olivia’nın düğünün yapıldığı otel olması ve orada Jack’in de olduğunu es geçmemek gerek… Jack ve Hallie tekrar bir uygulama sayesinde karşılaştıklarında her şeyden bağımsız arkadaş kalmaya karar verirler ama olaylar pekte onların istediği gibi gitmez… Hallie aslında sıradan ve sıkıcı gibi görülen ama tam tersi enerjisi ve canlılığıyla bize yansıtılan bir karakter. Bazı anlarda duygularından kaçmasıyla bir sinir etse de genel anlamda kitabı onun dilinden okuduğum kısımları sevdim… Jack ise başlı başına aşık mı olsak yoksa alnını mı tokatlasam diye düşündüğünüz bit karakter. Bazı anlarda tatlı tatlı sizi düşünürken, diğer bir yanda cesaretsiz davranışları sizin canınızı sıkabilir. Bunların hepsinin toplamı iste Jack ve Hallie’nin tavo randevularına çıkıyor. Evet doğru duydunuz, bizim çiftin en güzel ve özel meselesi, Taco. Aralarıdaki duygu-tutku ilişkisini, özellikle mesajlaşmalarını okumaya bayıldım. Özellikle sonu; abartıdan uzak ve öyle güzel bitti ki gerçekten okuduğuma çok mutlu oldum. 1-2 saatte bitirdiğim akıcılıktaydı, yetişkin kısmı ise +16 diyebileceğim düzeyde. Anlattıklarımı seviyorsanız tavsiyemdir
2024 89. kitabı
Selamlar, kitap başlarda beni çeviri yüzünden pek sarmadı. Bana otomatik çeviri hissi verdi malesef. Okudukça kitap eğlenceli olmaya başladı. Romantik komedi olarak fena değil ama kitap fazlaca oldu bittiye gelmiş, özellikle sonu. Jack karakteri bayağı başarılı yazılmış, oturmuş aklı başında bir karakter. Çok düşünceli sevecen yardımsever. Hallie ise zaman zaman aşırı sinir bozucu ve ne yaptığını bilmeyen bir karakter. Herşeye rağmen güzel vakit geçirmek için okunabilir. İyi okumalar
2025 3. kitabı
Tek oturuşta biten hic yormayan cok tatlı bir kitaptı. Aslında tam bir yaz dizisi havası vardı dizide okurken yaz dizisi izliyormuş gibi hissettim. Fakat bence yazarın bahse var mısın kitabı çok daha güzeldi yazardan ilk defa okuyacaksanız onu tercih edin derim
2024 30. kitabı
Okuması gerçekten çok keyifliydi. Liv ve Colin'i özlediğimi fark ettim. Liv'in abisini zaten sevmiştim bu kitapta onu okumak hoşuma gitti. Hal ilk başlarda da ne istwdiğini bilmiyordu son dakikaya kadar da bilmedi resmen. Onun karakter gelişimi bence tam olarak yazılmadı. Akıcıydı ve sardı ama kitapta her şey çok oldu bittiye gitti bana kısa geldi.
2024 Okuma Raporları
2025 80. kitabı
Merhabalarrrr, Romantik komedilerle kafayı bozdum galibaa yazardan “Bay yanlış numarayı” okuyup sevmiştim. Ama bu kitap favorim olduuu Jack sana bayıldımmmm Karakteri, kibarlığı ve bazı anlarda yaşadığı çekingen tavrıyla kalbimi çaldııı bazı anlarda ise ona çok üzüldüm. Özellikle yaşadığı kayıp sebebiyle kendini çok yalnız hissetmesi.. ona sarılmak istiyorum Hallie ise mükemmel bir kadın karakterdi sempatik ve eğlenceli oluşu ona bayıldım!! İkilinin tanışması biraz garipti ama sonrasında “ SÖZDE ARKADAŞ” olup randevulara çıkmaları ve olumsuz olduğunda beraber taco hut yemeğe gitmeleri aşırı eğlenceliydi İkiside birbirine karşı bir şeyler hissediyordu ama arkadaşlıklarını kaybetmemek için yok saymaları neyse ki Hallie’nin kardeşinin düğünü için “ Sahte sevgililik” oyunu oynadılar ve böylelikle aslında olan duygularını farkettiler Jack’in kıskançlıkları ve Hallie’nin randevularını sabote etmeye çalışması keyifliydi Tam bir romantik komediydi Çıtır çerezlik bir kitaptı ve eğer sizde romantik komedi, sahte sevgililik, randevu iddiaları gibi eğlenceli şeyler okumayı seviyorsanız kesinlikle bir şans verin
Selam :)
2026 25. kitabı
Arada romantik kitaplarda okumak gerekiyormuş. Özellikle de bu yazarı. Bay yanlış numara kitabının ikinci kitabıydı. Birinci kitapta jacke fazla ısınmasam da bu kitapta bayıldım. Aşırı eğlenceli ve komik bir karakterdi. Hallie yer yer canımı sıksa da o da sevdiğim bir karakter oldu. Ben kitaplar da ilk önce erkek karakterin aşk olmasına bayılıyorum böyle kendi kendine depresif hallere girmesi acayip hoşuma gidiyor. Bu kitabın da sevdiğim yönlerinden bir tanesi de buydu. Jack kanka ayağına hallieyle vakit geçirmesi çok iyiydi. İşini biliyorsun adamım. Kitap bazı yerlerde textingdi bu da kitabın ilerleme akışını baya hızlandırmıştı. Ben kitabı beğendim sıkmadan kendini okutturdu...
2024 41. kitabı
Jack Marshall, başarılı bir peyzaj mimarıdır. Bir süredir birlikte olduğu kadına evlenme teklifi etmek için hazırlanmaktır. Ancak kız kardeşi Olivia'nın düğününde barmaid ile kısa konuşmasını yanlış anlayan sevgilisi tarafından terk edilir. Hallie Piper, yarı zamanlı olarak barmaid olarak çalışmaktadır. Ancak çalışmak için gittiği düğünde konuştuğu adamın sevgilisi tarafından soğuk şarap ile yıkanmak meslek hayatında sık yaşadığı bir olay değildir. Tabi sonrasında sabahın bir vaktinde gece konuştuğu adam uyurken gizlice odadan kaçmakta... Bu olay sonrasında artık büyüme vaktinin geldiğini anlayan Hallie, tek başına bir eve taşını, yeni kıyafetler alır ve saçını değiştirir. Bu sırada da arkadaşının isteği üzerine doğru kişiyi bulmak için bir flört uygulamasına kaydolur. Ancak orada bulduğu kişi yanından kaçtığı adam yani Jack Marshall'dır. Jack ve Hallie, uygulama üzerinden konuşmaya başlarlar ve arkadaş olmaya karar verirler. Hatta kim önce aşık olacak diye bir iddaya girip, randevularunı bile aynı restorana yaptırırlar. Lakin Hallie'nin bir düğünde Jack'in sahte sevgilisi olmasını istemesi ilişkilerinden geri dönülemez olaylara neden olacaktır. Bay Yanlış Numara'yı çok severek okumuştum ve Jack okumak istediğim bir karakterdi.Olivia ve Collin'i tekrardan görmek ise ayrı güzeldi. Hallie ile Jack'in tanışmalarından arkadaşlıklarına ve sonrasında yaşananlara kadar her anlarını okumaktan çok keyif aldım.Özellikle de mesajlaşma kısımları çok eğlenceliydi. Jack idol olarak gördüğü birinin aslında özenilmeyecek biri olduğu gerçeği ile yanlış kararların kıyısından dönerken, Hallie yaşadığı kötü birlikteğin kalıntıları ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Ki ikisinin arkadaşlıkları birçok konuda onlara destek sağladı.Pek çok olayın, yanlış anlaşılmanın, randevunun ve taconun
2024 31. kitabı
Çok güzel romantik bir kitaptı , eğlenceli ve ateşliydi. Karakterlerin hemen değilde böyle yavaş yavaş aşkını anlatan bi kitaptı. Kıskandırarak, kudurtarak ki bayılırız o tarzdı . Çok sevdim çok güzeldi okuyablrsiniz :()
2024 80. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2024 01:54
Yazarın çevrilmiş 4üncü kitabını da okumuş oldum. Aslında Aşk bahsi, Bay Yanlış Numara ile seri diyebiliriz ama devam eden seri değil. Bağlantılı kitaplar. Bay Yanlis numarada iflah olmaz, bekar ve capkin olan Olivia'nin ağabeyi Jack'in hikayesi bu. Zaten Jack karakteri ilgimi çekmiş olduğundan ikinci kitabın ona ait olması hoşuma gitti. Bence yazar eğer üçüncü kitabı yazarsa Sevimli Barmenimizin kaçık eski ev arkadaşını konu alabilir. Size iyi haber her şey Olivia ve Bay yanlış numaranın düğününde başlıyor. Jack büyük bir hata yapıp sevgilisine evlenme teklifi etmeden önce barmen Hallie ile tanışıyor ve Vanessa'nin saçma kıskançlık kriziyle planı suya düşüyor ve Jack ondan ayrılıyor. Bundan sonrası oldukça komik efenim çünkü sabah uyandiklarinda Hallie kendisini otel odasında yanında seksi Jack ile .... Ve kaçıyor. Sadece kaçmak kolay olsaydı. Sanki evrenin mesajı gibi bir de flört uygulamasında karsilasiyorlar. Devamını anlatmicim. Hikaye herkese açık, yetişkin içerik sayılmayan üstü kapalı sahneler içeriyor yani alın ve okuyun. Ben yazarın kalemini seviyorum hikayelerinde illa kendime bir parça şey çıkarıyorum.10 verdim he

Lynn PainterYazar · 2 kitap
Lynn Painter hem gençler hem de yetişkinler için romantik komediler yazıyor . Filmlerden Daha İyi, Bay Yanlış Numara ve Do-Over kitaplarının yazarıdır ve ayrıca Omaha World-Herald'a düzenli olarak katkıda bulunmaktadır.