Chestnut Springs #4

Nemesis Kitap

Pervasız
2024 51. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2024 23:41
Herkese Merhaba, Serinin 4. Kitabını okuduk, hayırlı ugurlu olsun. Beni baya şaşırttan bir kitap oldu. Şaşırtma nedesi ise; kitabın güzel olmasıydı. İlk üç kitap, özellikle 1. Ve 3. Kitap vasatlığından altında olunca 4. Kitaba karşı beklenti olmuyor. Beklentilerim olmayınca bide beğenince mutlu oluyorum. Kitabımıza gelirsek; 1. Kitapdaki summerın ablasının winterinin kitabını okuyoruz. Winter Hamilton, zehirli evliliğinden henüz kurtulmuştur ve erkeklerden tamamen vazgeçtiğini düşünür, kimsenin onu sevmediğini buzla kraliçesi olarak gördüğüne inanır. İğrenç evliliğinden kurtulur ve kardeşinin olduğu kasabaya taşınır. Theo Silva ise koçu Rhett gibi dünya şampiyonu olmak isteyen ve Winteri görür görmez aşık olan başrol erkeğimiz. İlk tanıştıkları andan birbileriylerine laf sokarlar, işte gecenin sonunda beraber oluyorlar ve bu birliktelikten winter hamile kalır, ikisi bir araya gelir... Hikaye böyle başlıyor. Çok detaya girmeyeceğim. Winter bence yazdığını en iyi kadın karakterdi. Duruşu olsun, güçü olsun filan baya iyidi. Theo ‘da iyidi ama biraz ergenliğe bağladı sonlara doğru, buda beni ilite etti. Bebek ile olan sahneleri cok begendim , daha cok olsun isterdim ama yoktu. Winter’ın sinir bozucu yanları vardı. Özellikle kendisine güvenmemesi ve kimsenin onun sevmediğine bu kadar inanması ama haklıda annesi tarafından babası tarafından sevilmemiş. Başkaları ona sevgi gösterirce bocaladı baya bunuda baya belli etti. Bir diğer sinir olmam ise; kız kardeşi summer.... ay yazar bu kitapta o kadar masum göstermış ki summer hayretler içerisnde okudum. İlk kitabı okuyan arkdaşlar bilir; Summer ablasnın kocası ile onlar beraber değillerken, sevgililerdi. Ama adam summerin peşinide bırakmamıştı. Bu kitapta tüm suçu adama atmışlar. Biz summerin düşünceleri bilmesek inanacağız.
Romantik
2024 54. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2024 08:07
Serinin dördüncü kitabı Pervasız’ın yorumu ile geldim.Genel alarak keyif aldığım bir okuma oldu. Konusu,Winter saçmasapan kocasına rest çekip onu terk ettikten sonra kardeşi Summer ile işleri düzeltmek için kasabaya geliyor.Dilek Kuyusu Çiftliği’ne giderken benzinlikte Theo’yu görüyor.Aralarında geçen atışma aynı yere gittiklerini fark edince daha da büyüyor.Sonrasında bu çekim için yapılacak tek şey,tek gecelik bir ilişki.Bu gecenin sonunda bir sürprizle hayatlarının değişmesinin okuyoruz. Winter karakterini çok sevdim.Summer’ın kitabında uyuz biri gibi gözükse de karakterinin altında yatan sebepleri okudukça ona kızmak mümkün değildi.Hayatı boyunca onu koşulsuz seven kimse olmamış aslında. Psikopat annesi , onu kardeşine tercih etmiş bencil babası ve egoist bir kocası vardı.Ama Theo onu o kadar güzel sevdi ki geçmişi unutturdu diyebilirim. Aralarındaki çekim ve diyaloglar çok güzeldi .Çok keyif alarak okudum.Seride favori kitabım kesinlikle Pervasız oldu.Theo çok güzel hatta gerçek hayatta olmayacak kadar kusursuz bir karakterdi ama Winter’ı daha çok sevdim.Onun güvensizliği ve içinde kopan fırtınaları okumak kalbimi kırdı gerçekten. Sadece anlamadığım bir kısım var.Birlikte oldukları o ilk gecenin ardından Theo annesine evleneceğim kadın diye bahsediyor Winter için ama 18 ay boyunca hiç haber bile almıyor ondan.Bu saçma geldi.En azından birkaç ay sonra şansını zorlayabilirdi.Sonuçta nerede yaşadığını biliyor ya da sorabilirdi yani birine.Okurken kafama oturmayan kısım buydu.Arada geçen zaman fazla geldi. Seride son bir kitap kaldı artık.Beğenmediğim kısımlar olsa da genel olarak zevk alarak okuduğum bir seri oldu.Yetişkin içerik uyarımı yapıp yorumumu bitiriyorum.
2025 1. kitabı
benim için doğru kitap doğru zamandı bu yüzden sevmediğim bir trope olmasına rağmen kitabı çok sevdim. benim için en önemlisi karakterle bağ kurabilmiş olmam, sanırım seride en sevdiğim ikili oldular. Winter zaman zaman kendimi bulduğum bir karakter oldu ve en çok ona ısındım. okuduğum dönemden ötürü de kitaptaki olaylar ağlatacak derecede olmasada Winter'dan daha çok ağlamış olabilirim döşskfwp Theo ise kesinlikle kalbimi çaldı. öyle güzel bir karakterdi ki onu okuması çok keyifliydi. keşke onun gibileri karşımıza çıksa, hayat daha kolaylaşırdı eminim ki. harika bir eş, mükemmel bir baba oldu. maalesef inceleme yazmakta zorlanıyorum buraya eklemek istiyorum ama yorum yazacak uygun zamanı da bulamıyorum o yüzden değinmek istediğim şeyleri unuttum, yine de düşüncelerimin bir kısmını da yazmak istedim. belki başka zaman okusaydım bu denli bağ kuramazdım ama benim için güzel, tatlı bir duraktı. tavsiye edilir.
2024 58. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2024 21:07
Winter gerçekten üzüldüğüm bir karakterdi. Baba ve annesi arasında kalmış eşi tarafından değer görmemiş biri. Bu yüzden kendini sevilmeye değer görmüyor ve kimsenin onu seveceğine inanmıyor. Theo beyimiz bu konuda tabiki birşeyler yapmadan durmuyor. Çiftimiz ilk görüşte birbirlerine karşı bir çekim duyuyor ve olanlar oluyor (⁠ ⁠ꈍ⁠ᴗ⁠ꈍ⁠) . Vivi'yle olan sahneleri çok sevimliydi. Ve Peter kesinlikle seni duymazdan geliyor Theo buna Winter kadar bende eminim. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
·432 syf.·
2024 191. kitabı
Serideki en iyi erkek karakter kesinlikle bu kitap taydı. Theo’nun kibarlığı ve beyefendi gerçekten çok iyiydi. Ve kitap boyunca gerçekten çok keyif aldım aslında winter’den asla hoşlanmayacağımı düşünüyordum. Ve onu Theo’yla asla yakıştıramamıştım. Ama okurken o kadar keyif aldım ki, ikinci kitaptan sonra favorim bu kitap oldu. Diyaloglar hem çok güzeldi olay kurgusu da bence iyi işlenmişti. Siri benim gözümde genel olarak ortalama bir seri ama ikinci ve dördüncü kitapları kesinlikle okunabilir. Ki bence birbirinden bağımsız okunması da çok fazla büyük bir Spoiler olmaz kimseye.
2025 57. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 16:08
Bu seriyle aramda garip bir sevgi-nefret ilişkisi var. 1. kitabı sevmiş, 2. ve 3. kitabı ise yarım bırakmıştım. Ve bu kitabı da sevdim. İlk kitaptan bile çok sevdim hem de. Bazı karakterler kocaman bir sarılma isteği uyandırıyor bende, Winter da onlardan biriydi. Hayatı boyunca sevilmemiş, güvendiği herkesten darbe yemiş biri olarak öyle yaralıydı ki çok üzüldüm. Hayatına Theo gibi net bir adam girmesine rağmen uzun süre sevildiğine inanmadı ama neyse ki Theo çabası ve inadıyla onun tüm duvarlarını yıktı ve Winter'ın Vivi ile kurduğu dünyaya yavaş yavaş dahil oldu. Ve ben de bu süreci ayıla bayıla okudum. Ayrıca Winter ile Summer'ın, aralarını düzeltip sonunda gerçek bir kardeşlik ilişkisi kurmalarına da mutlu oldum zira bu kızları çok seviyorum. İlk kitabı okuduktan sonra Winter ile Cade'i yakıştırmıştım ne alakaysa ama neyse ki yazar benim gibi düşünmemiş de Theo'yu seçmiş. Yeşil bayrak demek bile az kalır onu anlatmak için, orman gibi bir karakterdi. Winter'ın yaralarını gördü ve o ne kadar geri adımladıysa Theo da o kadar ileri adımladı. Winter'ın da bu ilişkiyi istediğini ama güven sorunu yaşadığını biliyordu çünkü. E, tabii kendisinin de belli başlı güvensizlikleri vardı ve finalde bir ufak patladı ama iyi oldu. İlişkileri için aşılması gereken bir engeldi bu. Ayrıca Theo, Winter ile olan ilişkisinin yanı sıra annesi ve kızıyla kurduğu bağla da kalbimi kazanmayı başardı. Tersten ilerleyen bir süreç yaşamalarına rağmen bu kadar sağlam ve güzel bir ilişki kurdukları için Winter ile Theo seride en sevdiğim çift oldu. Henüz son kitabı okumadım, biliyorum ama bunun değişeceğini hiç sanmıyorum. Spoilerli dipnot: Kip'in hemencecik affedilmesine acayip kuruldum. Bunca zaman babalık yapmamış, Winter'ın çocuğu olunca bile görmeye gitmemişken Theo onunla konuştu diye
2024 9. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 00:00
İlk kitapta bile winter’ın buz kraliçesi görünümünün altında ki kırık kalbini görebiliyordum açıkçası serinin en sevdiğim kitabı oldu.Ama geçmişte yaşadıklarını ailesi ve rob konusu biraz daha işleyebilirdi yazar çok üstün körü yazmış.
2024 61. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2024 16:31
Serinin dördüncü kitabı seride en sevdiğim kitap oldu. Bu kitaba verdiğim puandan sonra serinin diğer kitaplarına verdiğim puanı değişmek istedim. Bu kitap okuduğum sayılı huysuz kadın & günışığı erkek tropelarındandı. Winter benim çok sevdiğim karakterlerden biri oldu. Güçlü kadın karakter okumaya zaten bayılıyorum. Theo ise resmen kalbimi eritti. İlk andan itibaren Winter'ın yanında olması,onu koruması,herkese karşı savunması...En önemlisi Vivi'ye yaptığı babalık kalbimi fethetti. Kitap bana duyguları da çok güzel geçirdi. Summer'ın kitabını okuduğunuzda Winter'a karşı önyargılı olabilirsiniz ama hikayeyi Winter'dan dinleyince,yaptığı fedakarlıkları öğrenince insanın gözleri doluyor. Ve kitap boyunca da harika karakter gelişimi gösterdi,kendinin farkına vardı. Kitap aslında 5 puanlık olabilirdi ama bir bölümde Theo beni biraz sinirlendirdi o yüzden puan kırdım. Onun haricinde kesinlikle öneririm
2024 47. kitabı
Pervasız ~ Elsie Silver #KitapYorumu Favori serimin yeni kitabının yorumuyla geldimm Winter kocasına boşanacağını söyleyip evinden ayrılıyor ve kız kardeşi Summer'ın yaşadığı kasabaya geliyor. Winter petrolde bir adam görüyor ve ondan o anda etkileniyor. Daha sonra çiftliğe vardığında o adamında geldiğini görüyor ve onun kız kardeşinin nişanlısı Rhett'in koçluk yaptığı Theo Silva olduğunu öğreniyor . İkili ağız dalaşına giriyor... Daha sonra Winter otele dönmek için kalkıyor, Theo da onunla gidiyor. İkili barda bir şeyler içmeye başlıyorlar daha sonra bir anlaşma yaparak tek gecelik bir ilişki yaşıyorlar. Bu ilişki sonucu hiç beklemedikleri bir bebek ortaya çıkıyor... O kadar güzeldi kii bayıldım. Hem mutluluktan, hem üzüntüden çok fazla yerde gözlerim doldu. İki karakterede sarılmak istiyorum bebeklerim benim. Seri kesinlikle favorim her kitaba bayılıyorum her karaktere aşığım. Bu kitapta şaşırtmadı yine favorim oldu. Hatta en sevdiğim ikinci kitap oldu. Hem Theo'ya hem Winter'a ayrı ayrı aşık oldum. Winter'ı asla seveceğimi düşünmüyorum diğer kitaplarda kendisinden pek haz etmiyorum ama burada o kadar güzeldi ki o kadar sevdim ki anlatamam. Yaşadığı yalnızlık, asla ilk tercih olamayacağı, asla sevilmeyeceği düşüncesi kalbimi çok kırdı. Dışardan bakıldığında herkes tarafından "buzlar kraliçesi" olarak tanımlansada asla öyle olmaması, içinde yaşadıkları beni gerçekten mahvetti. 10/10 bir karakter gelişimi vardı o yüzden bayıldımm. Harika bir anneydi onuda ayrıca söylemek isterim Theo DADDY!! Tam bir bebekti. Bu kadar muhteşem olmasını hiç beklemiyordum çok fena aşık oldum. Winter'a yaklaşım şekli, onunla ilgilenmesi, sıkmaması, ne olursa olsun koruması, onu asla bırakmaması harikaydı. Ve kızıyla olan sahneleri o kadar güzeldi ki eridim bittim. Özellikle Vivi'yi
2024 62. kitabı
Serinin en iyi kitabıydı benim için. Winter ve theo assiri derecede iyi bir çift oldular. Vivi de assiri şekerdi.. normalde çok sevmem sürpriz bebekle başlayan kitapları çünkü nedensiz aşırı ağlarım sgowwnkd bunda da aşırı derecede ağladım ilk başlarında. Winter'a çok bağlandım ve yaşadığı o zor durum beni de baya etkilemiş oldu. Genel olarak çok güzeldi ve seriden sadece bir kitap okuyacağım derseniz kesinlikle bunu okumalısınız. 3. Kitaptan sonra cidden ilaç gibi geldi pervasız