Mehmet Ercan’ın okuduğum ilk kitabı güzel deneme olmuş ama acıtasyon dolu bir kitap hani bir nevi kamyon arkası sözler dolu kitabı zor bitirdim diyebilirim
Hiç bir alfabe,insanın duygularını anlatacak kadar harfi bardındırmaz içinde. ''N'olsun işte'' der susarsın. ''İyilik işte der, anlatamazsın kötü olduğunu.
Tamda böyle bir hayatın içinde bulunduğumuz, aslında içinde yaşadıklarımızı bir kitap haline getir deselerdi çıkabilecek sonucun da bu kitapdan başkası olmayacağını bilmek ayrı bir haz vermekte. içinde çokça ayrılık birazda mutlu olma Sebebi barındıran aslında mutlulukla ayrılığı en çokda hüznü bir kefeye koyma ihtimali bile bulamayanların hüznünü saklayacakları nice yer olduğunu belli etmekte.
Onca yaşanmışlıklara Rağmen sadece ''Gidiyorum'' kelimesine karşılık alınmış bir '' Tamam '', ayrılığın belkide en ruhsuz evresi olmuştur. Yada,
Ayrılmak isteyen birinin saydığı onca nedenden sonra Sevdiğinin gözlerinin içine bakıp bir şans daha versen bize sorusuna karşılık verilen ''Değil bir şans ben sana canımı bile veririm'' cümlesinde ayrılığın aslında ne kadar aşktan uzak olduğunu anlatmakta.
Aşk denilen duygunun adını duymuşluğum vardı ve nihayet ''sen'' diye görünmüştü aşk,yüzükoyun vurulmuştum.
Bana biçilen rolde yaşamaya çalışırken hayatımı ''Beni artık sen yaz '' diye eline tutuşturmuş gibiydin kalemimi
'' Sen yaz beni,yeni biz isimle çağır beni,diline hangi isim yakışıyorsa, o olsun ismim'' der gibi.
Belkide biraz da bu hayatta pek bulamayacağımız Muzaffer Abiler gibi bir hayat yaşama derdine düşmekti en çok yaşamak. Kendi giydiği paltosunu çıkartıp İhtiyacı olana verdikten sonra, kendi kendine ben yarın yenisini bulabilirim belki ama o bulabilirmiydi ? diye sormasıydı onu bu hayatta yaşanır kılan.
Belkide 6 yaşında hasta annesi ile pazarlardan dökülen meyve sebzeleri toplamaya giden Emir gibi bakmalıydık hayata. Annesinin, pazardan dökülen çürük domatesleri elmaları toplarken eline aldığı Elmayı tam
Aşk DüştüMehmet Ercan · Hayy Kitap · 2014164 okunma
“Kitabın çoğu alıntısı etkileyici bence.Kitap kalbi kırık olanlara bir teselli aşka inanmayanlara bir hatırlatma,aşık olanlara ise bir ayna gibi..İçindeki edebi dokunuşlar insanı sorgulatıyor.Okunmasını tavsiye ediyorum..”
Aşk DüştüMehmet Ercan · Hayy Kitap · 2014164 okunma
Pek bi sevemedim kitabı. Okurken içim ısınarak okuyamadım. Bitsin diye resmen işkence çektim. Edebi bir değerden oldukça yoksun, sanki sırf "yazmak için" yazılmış gibi bir kitap. Daha çok genç kesime hitap eder tarzda. Lakin hiç okunmasa da insan ömrü hayatında çok da bir şey kaybetmez. Bir vakit kaybı olarak gördüğüm kitaplardan biri... Bir kaç beğendiğim alıntıyı ise paylaşıyorum ilgili sekmede...
Aşk DüştüMehmet Ercan · Hayy Kitap · 2014164 okunma
1978 yılında Mardin’de dünyaya geldi.
1994 yılında mikrofona olan tutkusu onu Mardin’den İstanbul’a sürükledi.
Mikrofon tutkusu gözlerini açan Mehmet Ercan, daha çocuk yaşta gizliden gizliye mikrofona tutkulu olma sevdası, O’nu Mardin’den İstanbul’a sürükledi.
Uzun yıllardır radyo 7 ailesiyle birlikte olan Mehmet Ercan, belli dönemlerde TV Programcılığı da yaptı.
Başarılı programcının “Canıma Susuyorum” ve “Dudak Payım” isimli iki kitabı mevcuttur.
Mehmet Ercan hafta içi her gece saat 01.00’da Radyo 7 mikrofonlarından sesleniyor.