Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Makalat Konuşmaları

Aşk-ı Gizem

Şems-i Tebrizi

Aşk-ı Gizem Sözleri ve Alıntıları

Aşk-ı Gizem sözleri ve alıntılarını, Aşk-ı Gizem kitap alıntılarını, Aşk-ı Gizem en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Her halinde ve her işinde ölümü sorarsan, o iş iyi bir iştir." "Eğer gerçek müminlerden iseniz, ölümü dileyiniz."
Ne çok üzdünüz , yüzü güzel insanlar için kalbi güzel insanları ...
Reklam
Ne çok üzdünüz, yüzü güzel insanlar için gönlü güzel insanlari...
"Ne çok üzdünüz, yüzü güzel insanlar için gönlü güzel insanları.”
''insanlar maşuk aramıyor, bencil duygularına köle arıyor. köle buluyorlar ama aşkı bulamıyor.”
Bilemezsin Sana verecek bir armağanı ne çok aradığımı... Hiçbir şey içime sinmedi. Altın madenine altın sunmanın ne anlamı var. Ya da okyanusa su... Düşündüğüm her şey Doğu’ya baharat götürmek gibiydi. Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, Çünkü sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak ve beni hatırla!...
Reklam
Ne çok üzdünüz, yüzü güzel insanlar için gönlü güzel insanları...
"Ne çok üzdünüz, yüzü güzel insanlar için gönlü güzel insanları..."
Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?
"Hâlbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var.”
Reklam
Sen yoktun ben yalnız kalmayı öğrendim
Hacı Bektaş Veli de batıni imiş.
Şemseddin Tebrizi ve Mevlâna buluşması olarak tasavvuf tarihine geçen olay, olağan İsmaili Davası’nın da neden olduğu bir durumdu. Dai'lerin, dolaştıkları yerlerde en taninmış Sünni din adamları, ozanları, kadıları, mütefessirleri ile buluşup, açık tartışmalara girmesi ve onları alt etmeleri öncelikli bir görevdi. Alamut baş dai'lerinden Şemseddin Muhammed Tebrizi’nin ilk önce, dostu ve kendi yetiştirmesi, dai meslektaşı; otuz beş yaşlarında bulunan Hacı Bektaş'a uğraması gerekiyordu.
Sözler hakikat değildir ağızdan çıkan seslerdir. Hakikati öğrenmek için söze değil yaşamaya ihtiyaç vardır. Şemsi Tebrizi
Şems-i Tebrizi batıni imiş. Çok şaşırdım.
Şemseddin bin Hasan-i İhtiyar, Pir Şemseddin el-Tebriz vb. farklı adlarla çağrılan, Ísmaili İmamları soyundan bir Hüccet ya da Baş Dai makamında bulunan bu sofi, mutasavvıf düşünür ve bir dava adamıydı. Din âlimliğinin yanı sıra, hayatının farklı dönemlerinde yönetici, siyaset adamı, askeri komutan ve bir diplomat olarak hizmetler vermiş, hayatını Bâtıniliğin anlatılması ve tartışılması yolunda vakfetmiş, çok katmanlı, çok boyutlu bir insandı. Mevlâna Celaleddin Rumi'nin Bâtini öğretmeni Şemseddin Muhammed Tebrizi'nin Alamut'ta bulunan İsmaili Tarikatı İmamı Celaleddin Hasan III'ün (1166-1221) oğlu olduğu Devlet Şah tarafından 1487 yılında bitirdiği “Tazkirat al-Şuara” (Ozanların Yaşam Öyküleri) yapıtında aktarılmakta ve çocukluğuna dair kimi başka ayrıntılar bu eserde anlatılmaktadır.
592 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.