Splitterherz Serisi 1

Orijinal Adı:
Splitterhenz

·616 syf.·
2019 106. kitabı
Romanın biraz yavaş ilerleyen bir kurgusu olsa da, oldukça sürükleyici bir anlatıma sahipti. Başlarda beni ergen romanı okuyormuş gibi hissettirse de fantastik ögelerin dahil olmaya başlamasıyla kitap daha ilginç ve merak uyandırıcı bir hale geldi, zaman zaman sanki kitabı okuyor değildim de güzel bir fantastik-gençlik türünde dizi izliyormuşum gibi hissettim. Yani güzel bir havası vardı Aşk kırıklarının. Kitabımızın klasik vampir romanları tarzında bir havası vardı, fakat burada bahsedilen kan emen vampirler değildi de rüyalardan beslenen karabasanlardı (tabi işin içinde kan yok da değildi), yazarımız Karabasanları oldukça ilginç bir kurguya otutturmuştu. Tabi imkansız bir aşk hikayesini de araya çok güzel sıkıştırmıştı. Kitabın konusuna gelirsek: Elisabeth Sturm, namı değer Ellie Ailesi tarafından büyük bir şehirden kırsal bir kesime taşınmaya zorlanmıştır, tabi büyük şehirden gelen kızımız yeni taşındığı yere uyum sağlamakta zorluk yaşıyordur, burada kendini oldukça yalnız hissediyordur. Bir gün Ellie, fırtınalı bir gecede kaybolduğu sırada, kara atlı bir prens tarafından kurtarılınca hayatı ve rüyaları değişmeye başlar ... Kısacası roman Alacakaranlık serisi kadar olmasa da güzel bir fantastik kurguya sahipti. Aşk kırıkları; sayfa sayısını romanın kurgusuna göre fazla bulmuş olsam da rahat okunan bir dili vardı. Çeviri daha iyi olabilirdi ama alışınca bu fazla göze batmıyordu. Bu türden romanları seveler için güzel bir kitap, tavsiye ediyorum.
Kırık Kalp Serisi 1/Aşk Kırıkları Kitap İncelemesi
2024 7. kitabı
Kitabı gerçekten çok beğendim. Bir kasaba hikâyesi okumayı bekliyordum ama çok daha fazlasıyla karşılaştım. Kitabın anlatımı, betimlemeler, konusu her şeyiyle harikaydı. Ana karakteri aşırı sevdim. Düşünce yapısı çok hoşuma gitti ve genel olarak beni güldürdü. 1 yıldız kırmamın sebebini aşağıda spoiler bölümünde detaylıca anlatacağım. Kitabı gerçekten çok beğendim, tavsiye ediyorum. Tüm seriyi okumayı çok istiyorum. BURADAN İTİBAREN SPOİLER Kitaba ilk başladığımda normal bir kasaba hikâyesi okuyacağımı düşünüyordum. Kitap fantastik türe dönüşmeye başladığında dedim herhalde vampirler olacak ama karabasanlar çıktı! Gerçekten aşırı şaşırdım. Hiç beklediğim bir şey değildi ve daha önce karabasanlar üzerine bir kitap da hiç okumamıştım ama aşırı güzeldi. Evren güzel kurgulanmıştı, gerçekten sevdim. Elisabeth Sturm, Elisa ya da benim de tercih edeceğim şekilde Ellie. Gerçekten çok sevdiğim bir ana karakterdi. Okuması çok keyifliydi. İç dünyası, monologları harikaydı. Okurken beni çok güldüren düşünceleri ve cevapları oldu. Bence adı ve soyadı da çok havalı, güzel bir uyumu var. Karakter gelişimi olarak da Ellie'yi okumak çok keyifliydi. Köln'de yaşarken sırf okul arkadaşı onu kabul etsin diye olmadığı bir kişi gibi davranmak zorunda kalması, gerçek kişiliğini gizlemesi beni çok üzdü. Kasabaya yeni taşındıklarında başta sözde en yakın arkadaşlarından ayrıldığı için aşırı üzüldü ama zamanla gerçek kişiliğini tamamen buldu ve onu saklamasına gerek olmadığını anladı. Sözde en yakın arkadaşlarının da hayatına yapışmış olan sülükler olduğunu fark etti. Ellie'nin sürekli uyuklama hâlinden, tuhaf rüyalarından falan bir şeyler olduğunu anlamıştım. Colin'in de farklı konuşmalarından ve daha yeni tanışmalarına rağmen Ellie hakkında aşırı fazla bilgisi olmasından (göbek piercingini
2023 3. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2023 16:16
Selamlar ben leyla Bu kitabı ben seneler önce okumak istemiştim fakat bulamamıştım keşke o zamanlar okusaydım belki daha çok sevebilirdim ama şunu biliyorum ki Elisabeth Sturm her yaşta sinir bozan bir karakter 18 yaşında ailesiyle beraber zorla büyük şehirden kasabaya taşınmak zorunda kalmış her şeyden ve herkesten nefret eden kocaman bir ergen Kitabın her güzel anında Ellie tarafından ergen tacizine maruz kalabilirsiniz.. Bi mutlu ol be kadın! Bi yüzün gülsün be! konusuna gelirsek; Ellie kendisinden bunalarak ormanda yürüyüş yapmaya çıktığında fırtınaya yakalanır ve siyah atlı prensi Colin ile tanışır. O karşılaşmadan sonra ne rüyaları ne de hayatı eskisi gibi olacaktır. Buraya kadar her şey bana Alacakaranlık hissi verdi kasabanın sisli havası size Forks'u anımsatabilir. Ağaçların ardından kurt adam görmeyi bekleyebilirsiniz.. ama ancak rüyanızda görürsünüz çünkü kitabımız karabasanları konu alıyor. Bundan sonra söyleyeceğim her şey spoiler içeriyor o yüzden burada bırakıyorum Kitabın tek kötü yanı konunun fazla uzun tutulması ben bunun nedenini Elisabeth Sturm'a bağlıyorum ama olayların 250. sayfadan sonra başladığını düşünürsek kitap gerçekten yavaş bir kurguya sahip bulup okuyanlara tavsiye ederim
Aşk KırıklarıBettina Belitz · Pegasus Yayınları · 201295 okunma
Ya kızım sen salak mısın yaaa girsene konuya yanı baydın baydın ergen seni sıktı yarıda bıraktık bende arkasını okuyunca wp kitabı tarzı sanmıştım biz alacakaranlıktan devam
2014 3. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2014 00:00
Bu kitabı ilk 2014'te okudum kayıp aranıyor ilanı gibi gazetedeki reklamını gösterip arıyordum kitapçılarda. çok güzel kitap okudum, etkilendiklerim oldu, bitirdikten sonra sarılıp günlerce öylece kalmak istediklerim. şimdilik bu yaşıma kadar bitirdikçe tekrar tekrar okumak istediğim bu kitap var ki ilk okumamın üzerinden 1 yıl sonra tekrardan okudum. Kitabın içeriğine gelirsek klasik doğaütü bir genç ve sıradan ama sıradan olmayan bir kız diyaloglar harika kurgu güzel anlatımı ya da çeviri mi denir bilmiyorum o kısım biraz sıkıntılı ama mükemmel bir kitap.