Râh-ı Aşk 3

Okunma
Beğeni
1.374
Görüntülenme
“Aşk, insanı boğulmaktan kurtaran necat gemisidir. Aşk bütün yaratılmışlar içinde yalnız insanların erebileceği son tekamül basamağıdır. Yüksek haller ve makamlar aşk merhaleleri aşıldıkça daha net zuhura başlarlar. Tesellisi ateş, teşneliği ateş, zevki yine ateş olan pervaneler aşk ateşinden uzaklaşamazlar. Çünkü ateşe aşıktırlar. Cihanda en değerli kıymet aşktır. Zira o, büyük bir varlık mukabilinde elde edilebilendir. İçten tam yanıp tutuşamayan, aşkın ve aşıkın halini bilmez derler ki doğrudur. Ateşi karşıdan görmek başka, ateş olmak başkadır.”
196 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Nisan 2015

200 syf.
Puan vermedi
Erler demine destur alalım Pervaneye bak ibret alalım Aşkın ateşine gel bir yanalım Dost dost diyerek arşa varalım… Hemen rast makamında kıpırdadı dudaklarımız. Ramazan neşesi tüllendi gözümüzde. Anonim mi? Ben öyle biliyordum güftesini bugüne kadar. M. Nusret Tura imiş meğer. İki parantez arasındaki sayısal bir değer olarak ölçüme göre 1903-1979’dur yaşam müddeti. Ama ben irtihalinde 41 sene sonra muttali olabildim kendisiyle. Yaşadığı dönem, bazı değerlerin telaffuzunda dahi sakınca görülen bir dönemdir ve gazeteler intişar edilen yazıları genelde dolambaçlı yollardan geçmiştir. Ya bir okuyucu mektubu olarak köşede yer bulabilmiştir, ya da güç bela sansürden kurtulabilmiştir. Kitaptaki yazılar işte gazetelerde intişar edilen yazılardan müteşekkil. Daha önce mesnevi tercümesi okuyanlar, kendilerini mesnevi okuyormuş gibi hissedecekler eminim.
Aşk Yolu
Aşk YoluM. Nusret Tura · İnsan Yayınları · 20156 okunma

M. Nusret Tura
M. Nusret TuraYazar · 7 kitap
Son devir mutasavvıflarındandır. Şiir kitabında “Uşşakî” mahlasını kullandı. Fatih dersiamlarından (İslâmi bilimler konusunda ders veren hoca), mesnevîhan Süleymaniye Kütüphanesi eski müdürü ve tarîk-i uşşakî meşayihinden (şeyhler) Mehmet Hazmî Tura (1880-1961) Efendi’nin öğrencisidir. Tasavvuf konularında kaleme alıp bazı gazetelerde yayımladığı yazıları daha sonra kitaplaştırıldı. M. Nusret Tura, uzun yıllar Deniz Yollarının İstanbul-Bebek iskelesinde gişe memurluğu, bir süre de kütüphane müdürlüğü yaptı. Dostlarıyla gönül sohbetlerine katıldı. Eserleri Mahmut Erol Kılıç tarafından yeniden yayımlandı. ESERLERİ: ŞİİR: Karagün Dostuyum / Hamdım Piştim Yanıyorum (ilk iki eseriyle birlikte, 1963). TASAVVUF: Vecizeler, Mektuplar (1995), O’nun Güzel İsimleri (Esma-i İlahiye, 1995), Gönül ve Aşk (2. bas. 2004), Mektuplar. Aşk Yolu (Râh-ı Aşk, 2. bas. 2004)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.