Sen bunları okurken ben çok uzaklarda olacağım . Tam kalbinin içinde...Peki sen söyle şimdi, kalbinin sana yaklaşma zamanı gelmedi mi?
-Yok gelmedi,
Diyenlere
Sevgililer Günü mü bugün E o zaman aşka felsefe penceresinden bakacağımız bir kitap ile tanıştırayım sizi. Felsefe deyince birçoğumuz korkarız ama işin içinde @serhankansu olunca felsefe fena halde
Piyasaya yeni sürülen kitapları okumak hem çok zevkli hem çok riskli.. senin yorumunla adam kitap alabilir ya da parası cebinde kalabilir.. çok gerginim adjfj
Neyse tatlış yazar @serhankansu 'nun yazmış olduğu @muptela_yayinlari 'nın bana ulaştırdığı Aşkozof kitabının yorumunu yazacağım..
Shall we begin?
Kitabın adını ilk duyduğumda ciddi anlamda ayar oldum çünkü aşk üzerinden aforizmaların kasıldığı boş bir kitap zannettim ama öyle değilmiş..
Genel konusu aşk üzerinden gitse bile o konudan başlayıp, olayı derinleştirip bir filozofa bağlayıp gayet şaşırtıcı bilgide öğreniyorsun.. en azından ben öğrendim..
Şimdi şöyle diyelim ki felsefeye ilgin var ama yok gibi başlamak istiyorsun ama mevcut kitaplar gözünü korkutuyor.. âdeta ürkek bir ceylan gibi.. tam bu anda yazarımız aşk üzerinden girip felsefi bir şeylere bağlayıp çıkıyor..
Zaten yazarımız (bunu nerden duydum bilmiyorum ama) felsefe okumuş diye biliyorum. Güvenilir kaynak yani..
Kitapta sevmediğim tek şey ilerleyen sayfalara doğru birazcık kişisel gelişime kaymış gibi geldi ama umarım öyle değildir..
Kitaba puanım: 4/5
Serhan Kansu İstanbul'da dünyaya geldi. Üniversiteden önce özel bir akademiden tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliği eğitimi aldı. Özel tiyatrolarda çeşitli oyunlarda rol aldı, kendi yazıp yönettiği oyunları sahneledi.
Üniversite sınavında gösterdiği başarı ile derece elde eden Serhan Kansu, T.C İstanbul Maltepe Üniversitesi'nde Felsefe bölümünde tam bursla eğitim gördü ve 2011 yılında mezun olmuştur. Üniversitede Philosophy For Children (Çocuklar için Felsefe) üzerine de eğitim alan yazar, lisans bitirme projesini Çocuklar için Felsefe üzerine hazırladı.
Yetişkin ve çocuk kitapları bulunan yazar yetişkinler ve çocuklar için düşünmek, yaratıcılık ve yazarlık konularıyla ilgili eğitimler düzenlemekte ve seminerler vermekte. Kansu'nun felsefe, tiyatro ve yaratıcılığı harmanladığı etkinlikleri okullarda ve çeşitli kurumlarda izlenmeye devam etmektedir.
Serhan Kansu'nun; deneme, roman, şiir, hikaye, eğitim, felsefe ve çocuklar için felsefe kulvarında kitapları yanında yazdığı tiyatro oyunları ve gölge oyunları bulunmaktadır.