Şubat 2025
Alfa Yayınları

2025 28. kitabı
Olumlu yanlar: Çizimler (özellikle mekanlar) çok güzel, kendimizi kendimizden değil dışardan göründüğü şekliyle dinlemek açısından önemli Olumsuz yanlar: Yazanlar olayları kısaltmak ve sadeleştirmek isterken çeşitli maddi ve tarihi hatalar yapmışlar, çeviri de baskı da çok özenli olmamış hem çeviri yer yer translate kokuyor hem de yazım hataları hiç kontrol edilmemişçesine ve aceleye getirilmişçesine çok, ayrıca yazarların objektif olup hem olumlu hem de olumsuz yanlarını yazalım diye zorlama yorumlara girdikleri ve bu yorumlarda klişe oryantalist bakışa yeni bir alternatif sunamadıkları ve klişe hataları tekrarladık hemen görülüyor. Son değerlendirme: Ama "hatalarla dolu, okunmamalı, rezillik, maksatlı!" gibi sığ yaklaşımlarla linç etmek yerine, eleştirel bir gözle okunmalı ve kişilerin/olayların dışardan (yazarlar hangi çevreyi temsil ediyorsa en azından o çevre bakımından) nasıl görüldüğünü anlamak açısından elverişli bir araç olarak değerlendirilmeli. Ayrıca kitabın yazarlarına, Atatürk'ü bazı konularda yerli yazarlarımızın bir çoğundan daha iyi anladıkları konusundaki haklarını teslim etmem gerekiyor.
2025 2. kitabı
Çizimler gayet başarılı olmuş. Genel hatlarıyla akışkan, fazla baymadan tek oturuşta biten bir çizgi roman olmuş ancak çok fazla yerde hata var. Tarihlerdeki hatalar belki yabancı tarihçilerden kaynaklı bir nebze anlaşılabilir ama çeviren arkadaş yazım noktalama da olmayacak hatayı yapmış. Ayrıca son sayfalardaki tarihi anlatım kısmında objektif olmak adına çok zorlama yorumlarda bulunulmuş. Yinede okunabilir güzel bir eser olmuş. Mevzu bahis Atatürk olunca maalesef ki tarafsız davranmak hepimize zor geliyor bundan dolayı fikir için dışarıdaki kaynaklardan da yararlanmak iyi olacaktır. Tabi salt bir şekilde yabancı yazarların bakışlarına da bağlı kalmamak şartıyla.
2026 20. kitabı
Kitabın iç tasarımı güzel ancak kitap o kadar yanlı yazılmış ki okurken bunlara odaklanmak yerine yazarın tuttuğu tarafa odaklanıyorsunuz ve içindeki bilgilerde bolca yanlış var klasik bir oryantalist bakış açısıyla yazılmış olup sonunda tamamen propagandaya evriliyor.