Bir Çağdaşlaşma Modeli

Eylül 2011
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Atasını bilmeyen it peşinde gezer. #part7
Puan vermedi
Eğer Atatürk’ün devrimci mantığını, "Kemalizm"in ideolojik temellerini ve bu sistemin neden "akılcı" olduğunu bir siyaset bilimci gözüyle anlamak isterseniz, bu eser rakipsizdir. Altı Ok’un (Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik, İnkılapçılık) her birinin neden birer "akıl projesi" olduğunu ve birbirini nasıl tamamladığını anlatır. Devrimin sürekliliği ve "çağdaş uygarlık düzeyi" hedefinin güncelliğiyle biter. "Atatürkçülük, donmuş bir ideoloji değil, aklın ve bilimin rehberliğinde sürekli yenilenmeyi esas alan bir devrim stratejisidir. Mustafa Kemal'in en büyük başarısı, dogmaları yıkarak yerine 'dinamik bir akılcılığı' koymasıdır." Atatürk Devrimi
Biyografi
Atatürk DevrimiSuna Kili · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201163 okunma

Suna KiliYazar · 6 kitap
Prof.Dr. Suna Kili, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesidir, bu üniversitede siyasal bilimler ve devrim tarihi dersleri okutmaktadır. Prof. Kili, İstanbul Amerikan Kız Kolejini bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Amerika Birleşik Devletleri'nde yapmıştır. Lisans, master, doktora derecelerini Bryn Mawr College'den siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler dallarında almış, Berkeley'de Kaliforniya Üniversitesi'nde lisansüstü çalışmalar yapmış, doktora sonrası araştırmalarını da London School of Economics, Columbia Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde sürdürmüştür. Prof. Kili, Los Angeles California Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi 1977-1978 akademik yılında da konuk öğretim üyesi olarak ders vermiştir. Prof. Kili, yurt içinde, yurt dışında pek çok seminer, kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel toplantıya katılmış, çeşitli konularda bildiriler sunmuştur. "Uluslararası Siyasi İlimler Dergisi" (IPSA) ve "Arap Bölgesi, Türkiye ve İran Sosyal Bilimler Dergisi" (ASSARTI) gibi çeşitli bilim kuruluşlarının üyesi olan Prof. Kili IPSA'nın "Siyasal Eğitim Komitesi" ikinci başkanlığını da yapmıştır. Kili 29 Temmuz 2015 tarihinde zatürre tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.