Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

24 Cilt Takım

Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar

Kolektif

Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar kitap alıntılarını, Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk bu alıntının yanına üç çarpı işareti koymuş.
Tuğrul Bey Cibal'e gitmek üzere eşiyle birlikte Bağdat'tan çıktı. Arkasında yumuşak huylu, bilgili, tedbirli bir hükümdar imajı bıraktı. Düşmanları kendisinden çok korkarlar ve saygı gösterirler, halkı da onu çok severdi.
Sayfa 94 - Antıkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Atatürk'ün örnek aldığı Timur...
Timur yaratılıştan büyük bir kişidir. Sayılı cihangirlerdendir. Son derece kahraman, çok zeki, ince, kibar, gözlem gücü oldukça gelişkin, sorgulayıcı ve aynı zamanda sağduyulu, şair, güzel sanatları seven, bilimi, bilimadamını koruyan ve onlara saygı gösteren bir kişidir. Timur özellikle tarihi eserleri okumayı çok severdi. Bilimadamları, düşünürler, yöneticiler yanına gelince tahttan iner onlarla yan yana oturur, konuşurdu. Timur için onların gönüllerini almak, ülke fethetmek kadar önemliydi.
Sayfa 282 - Türk Tarihi 2
Reklam
Bugüne kadar tespit edilen ATATÜRK'ün okuduğu kitapların sayısı; 1741'i Çankaya'da, 2151'i ANITKABİR'de, 102'si İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi'nde ve 3'ü Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nde olmak üzere 3997'dir. Cilt sayıları ile, dergi, harita, atlas ve nota albümleri bu sayının dışındadır.
Anıtkabir Derneği Yayınları
Tarih-i Umûmî 5, sayfa 19
Ata binmek ve ok atmakta, kadınlar da erkekler kadar yetenekliydi.
Sayfa 175 - Anıtkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Tarih-i Umûmî 3, sayfa 417
Selçuklu hükümdarlarının, çevre hükümdarlarla özellikle halifelerle yaptıkları savaşlar, bütün Müslümanların hacca gittikleri Kabe'nin ihmal edilmesine neden olmuştu.
Sayfa 153 - Antıkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Türk hukukunda kadınla erkek eşit sayılmışlardır.
ziya gökalp / türk medeniyeti tarihi
Reklam
Tarih-i Umûmî 3, sayfa 232
Bağlı olduğu dinde (İslam'da) resim günah olmakla beraber bu hükümdarın böyle şeylere merakı vardı. Onun döneminde güzel sanatlar ilerlemişti.
Sayfa 46 - Antıkabir Derneği Yayınları
Atatürk'ün altını çizdiği satırlar.
Bir ordunun savaştaki erdemleri ve milliyet ülküsü cepheye gönderilen askerin manevi kudretini oluşturur.
Sayfa 23 - cilt VI.Kitabı okuyor
Atatürk'ün işaretlediği kısım:
Kültür dinsel, ahlaki ve estetik duyguların bütünüdür.
ziya gökalp / türk medeniyeti tarihi
Timur ve oğulları zamanında Orta Asya bilim ve uygarlık bakımından en parlak dönemini yaşamıştır. Bu sülale bilime, yapılaşmaya ve canlanmaya, özellikle şiir, resim, müzik ve hattatlık gibi güzel sanatlara büyük hizmetler vermiştir.
Sayfa 295 - Türk Tarihi 2
803 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.