Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

24 Cilt Takım

Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar

Kolektif

Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar kitap alıntılarını, Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Tarih-i Umûmî 5, sayfa 48
Uygurlar Tataristan'da eskiden beri meşhur idiler. Bilim ve tekniğe önem vermişlerdir. Tatarlar, alfabelerini onlardan öğrendiler... Dua ettikleri zaman ellerini çırparak kuzey yönüne dönerler; bir dizlerini yere ve ellerini de alınlarına koyarlardı.
Sayfa 179 - Antıkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Atatürk'ün örnek aldığı Timur...
Timur yaratılıştan büyük bir kişidir. Sayılı cihangirlerdendir. Son derece kahraman, çok zeki, ince, kibar, gözlem gücü oldukça gelişkin, sorgulayıcı ve aynı zamanda sağduyulu, şair, güzel sanatları seven, bilimi, bilimadamını koruyan ve onlara saygı gösteren bir kişidir. Timur özellikle tarihi eserleri okumayı çok severdi. Bilimadamları, düşünürler, yöneticiler yanına gelince tahttan iner onlarla yan yana oturur, konuşurdu. Timur için onların gönüllerini almak, ülke fethetmek kadar önemliydi.
Sayfa 282 - Türk Tarihi 2
Atatürk'ün altını çizdiği satır.
Bu ne kadar garip görünürse görünsün, Attila barış için savaş yapardı.
Sayfa 353 - cilt XV.Kitabı okuyor
Reklam
Atatürk bu alıntının yanına üç çarpı işareti koymuş.
Tuğrul Bey Cibal'e gitmek üzere eşiyle birlikte Bağdat'tan çıktı. Arkasında yumuşak huylu, bilgili, tedbirli bir hükümdar imajı bıraktı. Düşmanları kendisinden çok korkarlar ve saygı gösterirler, halkı da onu çok severdi.
Sayfa 94 - Antıkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Bugüne kadar tespit edilen ATATÜRK'ün okuduğu kitapların sayısı; 1741'i Çankaya'da, 2151'i ANITKABİR'de, 102'si İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi'nde ve 3'ü Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nde olmak üzere 3997'dir. Cilt sayıları ile, dergi, harita, atlas ve nota albümleri bu sayının dışındadır.
Anıtkabir Derneği Yayınları
Atatürk'ün işaretlediği alıntı:
Çanakkale Savaşı Türk tarihinin en parlak sayfalarından birini oluşturur. Burada teknolojinin en yok edici silahları ile Türk'ün azmi, cesareti ve fedakarlığı çarpışmıştı.
Sayfa 440 - Türkiye Tarihi
Atatürk'ün altını çizdiği satırlar.
Bayağı ruhlu olanlar büyük adamlara inanmazlar, aşağılık köleler özgürlük sözcüğüne karşı alaycı bir biçimde gülümserler.
Sayfa 312 - cilt VII.Kitabı okuyor
Reklam
Atatürk'ün altını çizdiği satırlar.
EFE TÜRKÜSÜ - AYDIN Bugün ayın on dördü Kız saçını kim ördü Ördü ise efem ördü Gece karanlık kim gördü Bugün ayın onudur Yüküm buğday unudur Evliye gönül verme Eve gider unudur Ay aydınlık varamam Dile destan olamam Ay buluta girince Bağlasalar duramam
Sayfa 389 - cilt VI.Kitabı okuyor
Tarih-i Umûmî 5, sayfa 19
Ata binmek ve ok atmakta, kadınlar da erkekler kadar yetenekliydi.
Sayfa 175 - Anıtkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Tarih-i Umûmî 3, sayfa 417
Selçuklu hükümdarlarının, çevre hükümdarlarla özellikle halifelerle yaptıkları savaşlar, bütün Müslümanların hacca gittikleri Kabe'nin ihmal edilmesine neden olmuştu.
Sayfa 153 - Antıkabir Derneği Yayınları, cilt 1
Atatürk'ün altını çizdiği satırlar..
Bütün büyük politikacılar gibi Attila da savaşı sevmedi. Ona hayvanca ve kolay bir yol gibi geliyordu. Bu, ona, dehaya sahip olmayan kralların başvurduğu bir yolmuş gibi geliyordu. Kendisine savaş açılınca bunu kabul ediyordu. Fakat, bizzat kendisi, bütün pasif yolları ve diplomasinin bütün kurnazlıklarını denedikten sonra buna başvuruyordu. Savaşta hiçbir zaman yer almıyor, saldırıları yönetiyor ve uzaktan birliklerinin ilerlemesini emrediyordu. Sadece öldürmeyi veya öldürtmeyi düşünen insanlara büyük bir kin duyuyordu. Bu, hayvanca, akıldan yoksun ve genellikle kazançsız bir sapmaydı.
Sayfa 351 - cilt XVKitabı okuyor
Türk hukukunda kadınla erkek eşit sayılmışlardır.
ziya gökalp / türk medeniyeti tarihi
803 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.