Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk ve Sumerliler

Muazzez İlmiye Çığ

Atatürk ve Sumerliler Gönderileri

Atatürk ve Sumerliler kitaplarını, Atatürk ve Sumerliler sözleri ve alıntılarını, Atatürk ve Sumerliler yazarlarını, Atatürk ve Sumerliler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aileleri isterse çocukları satıyor veya köle olarak verebiliyordu Hatta Tanrı evlerine onları adak olarak armağan edebiliyorlardı aynı geleneğin çok sonra israillerin arasında sürdüğünü görüyoruz. İsa Peygamber in annesi Meryem doğmadan önce, onun annesi kızım olursa Tanrı evine vereceğim demiş. Meryem kız olunca götürüp vermiş oraya. Yine Sümer geleneğine göre Tanrı Evinde yaşayan kadının çocuğu olursa o çocuk Tanrı nın çocuğu sayıldığından İsa da o yüzden Tanrı çocuğu kabul edilmiş.
Sayfa 115 - KaynakKitabı okudu
Laiklik, demokrasinin anasıdır; laik olmayan bir ülkede demokrasi yok demektir. Demokrasi, her bireyin kendi sınırı içinde özgür olmasıdır. Bu insan haklarını da içine alır. Ben, başkasının zararına olmadan istediğimi yapmakta özgürüm. Başkası da benim bu özgürlüğüme karışamaz. Din ve inanç her şahsın kendi isteği ve sorumluluğudur. O, Allah ile kul arasındadır. Onu insanlar kendi çıkarları için kullanamaz.
Sayfa 111 - KaynakKitabı okudu
Reklam
Ne yazık ki, Atatürk çok erken öldü. Ülkesini tepeden tırnağa kadar değiştirmesi, ulusunun kültürel ve ruhsal mirasını yeniden canlandırması ve kişiliğini verebilmesi için 15 yıl çok kısaydı. Buna rağmen o, bütün yeniliklere kapalı bir ülkeyi uygarlığa taşımış ve Türk ulusu kavramını ortaya koymuştur."
Sayfa 106 - KaynakKitabı okudu
Kış sıcak soğuk demeden çocuğunu bile feda ederek cepheye gerekli olanları taşımış, büyük ruhlu ve duygulu bu kadınlarımızı şükran ve minnetle takdir ve takdis edelim: Hiçbir milletin kadını onların yaptığı gibi yapmamıştır. Bu acı çeken ülkeye büyük yardımda bulunan bu kadınlarımız özgür olmalı, eğitim görmeli, erkekle eşit olmalıdır.
Sayfa 101 - KaynakKitabı okudu
Atatürk, "Savaşı kazandık. Fakat asıl bundan sonra milli ve vatani görevimiz; en uygar, en mutlu ve huzurlu millet olarak varlığımızı yükseltmektir. Yüksek uygarlığa karşı, ortaçağ kurumları ve hurafeleriyle yaşamaya çalışan milletler er geç yok olmaya veya başkalarınin esirliği altında yaşamaya mahkûmdur" diyor.
Sayfa 100 - KaynakKitabı okudu
İslamiyetten önce Türklerde kadının yeri önemliydi. Siyasal hayatta söz sahibi idi onlar. Kadın erkek eşitliği vardı. Hakanların yanında daima eşleri hatunlar bulunur, anlaşmaları birlikte yaparlardı. Kızlara çocuk bakmak, ev işi yapmak yerine ata binmek, silah kullanmak öğretilirdi.
Sayfa 96 - KaynakKitabı okudu
Reklam
Madam Montegu’nun 18. yüzyılda yazdığı mektuplarda ” Türkleri kılıç gücüyle yenimeyeceğini anlayan Bizans artıkları onları manevi yönden yenmek için aralarına fanatik dinciliği sokmuşlardır.
Sayfa 96 - KaynakKitabı okudu
Kızlarını okutmayan millet, oğullarını manevi öksüzlüğe mahkum etmiş demektir, hüsranına ağlasın
Sayfa 93 - KaynakKitabı okudu
Halkevleri'ni kapatanlar ülkemize en büyük fenalığı yaptılar, en az 50 yıl bizi geri bıraktılar, ne acı! Eğer o kurumlar olsaydı çocuklarımız sağ sol, dinli dinsiz, örtülü örtüsüz ayrılmayacaktı. Hoş amaçları da halkın uyanmaması ya, istedikleri oldu.
Sayfa 88 - KaynakKitabı okudu
aydınlanma ancak köylerde başlamalı. Alttan yukarı doğru. Atatürk de öyle söylüyordu. O yüzden kurulmuştu Köy Enstitüleri ve Halkevleri. Ama ne yazık ki, aydınlıkmış gibi görünüp karanlık kafalar bizi şimdi en az 50 yıl ileriye götürecek olan bu güzel kurumları kapatıp geriye çark ettirmeye çalıştılar. Tarih onları asla affetmeyecektir.
Sayfa 86 - KaynakKitabı okudu
Reklam
Bilim üzerine çalışılacaksa dini bir tarafa bırakmak gerekir. Çünkü ikisinin bağdaşması olanaksız.
Sayfa 73 - KaynakKitabı okudu
Osmanlı Devleti yıkıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin elinde yalnız Anadolu toprakları kalmıştı. Bu topraklarda oturanlar Türkçe konuşan Türklerdi. Osmanlı idaresinde halk 'kul' olduğu için 'Türk' adı kullanılmamış hemen hemen unutulmuştu. Cumhuriyetle, kulluktan çıkıp Türk milleti olduk.
Sayfa 39 - KaynakKitabı okudu
Türkiye’de Atatürk Devrimiyle birlikte tam üç devrim birden yaptık: Rönesans, Sanayi Devrimi, Fransız Devrimi.
Sayfa 66 - KaynakKitabı okudu
Prof. B. Landsberger.. Sumer belgeleri arasında MÖ 2400 lerde Sümer ülkesine doğudan gelerek büyük Akad İmparatorluğu son veren ve oralarda 150 yıl kadar krallık sürdüren Gut/Kut halkının kral adlarının Türk adı olduğunu ortaya koyarak katkıda bulundu.
Sayfa 60 - KaynakKitabı okudu
Herkese paylar dağıtılırken benim payım üzüntü oldu.54
472 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.