Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarihte Fırlatma Teknolojileri

Ateş Etmek

Alfred W. Crosby

Ateş Etmek Gönderileri

Ateş Etmek kitaplarını, Ateş Etmek sözleri ve alıntılarını, Ateş Etmek yazarlarını, Ateş Etmek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Düşünce yeteneği duyusal algı gücünün ötesindeki imgeler üzerinde yoğunlaşmak ve gerekli analiz ve sentez için aklın onları işlemesi demektir.
Sayfa 26 - Kitap Yayınevi, İbn Haldun
Ben de tıpkı sizler gibi, bir eylemi bizzat yapmayı, o eylemi nasıl yaptığımı açıklamak­tan çok daha kolay buluyorum.
Sayfa 25 - Kitap Yayınevi
Reklam
Fiziğimiz ve yeteneklerimiz, zamanın türümüze ve cinsimize yaptıklarının bir mirası­dır. Bedenimiz atalarımızın tecrübesini saklayan kilitli bir kasa.
Sayfa 24 - Kitap Yayınevi
Önde gelen fiziksel antropologlardan Owen Lovejoy, iki ayak üzerinde hareket için şöyle söylüyor: "Et­rafta dolaşmak için berbat bir yöntem."
Sayfa 20 - Kitap Yayınevi
Bir taşı tam isabetle atabilecek ya da bir çakmak taşını kaba bir alete dö­nüştürebilecek kadar yetenekli bir el ve kola sahip insan benzeri bir hayva­nın, yeterli pratik yaptığı zaman, mekanik beceriler açısından, uygar bir in­sanın yapabileceği her şeyi yapabileceğinden asla şüphe duyulmamalıdır.
Sayfa 29 - Kitap Yayınevi, Charles Darwin (1871)
Tanrı insana da düşünme ve elini kullanma yetilerini verdi.
Sayfa 20 - Kitap Yayınevi, İbn Haldun (Y. 1377)
Reklam
Bazen en ustaca hileleri mahalleye en son taşınan çocuk bilir.
Sayfa 18 - Kitap Yayınevi
Ayak
Bu türe kendine özgü oluşunu bahşeden ve modern insanın atası olma iddiasını destekleyen tek kanıt.
Sayfa 13 - Kitap Yayınevi
Bu, insan için küçük, ama insanlık için büyük bir adımdır. Neil Armstrong (1969)
Sayfa 13 - Kitap Yayınevi
Beynimizin hacmi, atalarımızın buna ihtiyacı olduğu için büyük, ayak par­maklarımız ise atalarımızın buna pek de ihtiyacı olmadığı için küçüktür. Daha az bilinen bir örnek, gırtlağımızın boğazın içindeki yerleşimidir. Gırtlağımız diğer tüm hayvanlarınkinden çok daha derinlerde olduğu için "bir şeyi genzimize kaçırmak" gibi bir kusurumuz var; ama bu kusur, ko­nuşma yetisi için gereken donanımı sağlar. Yani fiilen, konuşma yetimizi, nefes borumuza bir şey kaçarak boğulma riskine borçluyuz. Ama Homo sa­piens bu biyolojik yapı sayesinde hayatta kalabilmiştir.
Sayfa 12 - Kitap Yayınevi
88 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.