Lav

Şule Avlamaz
1 Ocak 2020
Epsilon Yayınevi

2021 96. kitabı
Her ateş bir gün söner;külleri yeniden doğacağı günü bekler. Eylül Avcı karanlık bir gecede Aras Karahanlı'yla karşılaştığında hayatının ortasına bir bombanın düştüğünü hissetmişti. Ancak o bomba patladığı zaman duyulacak tek şeyin birbirleri için atan kalplerinin sesi olacağını düşünememişti. Lakin yaşadıkları dünyanın karanlığında bu sesi bastırmaya çalışan kötülükler gizliydi; silah, kan, kirli eller, içinden vicdanın sökülüp çıkarıldığı yürekler… Ateş sönüp küle evrildi, sönmüş bir yangının emaresi olan küllerse kızgın bir lavın iziydi. Peki bu lav, kanla karışık yağmurlara, güç fırtınalara rağmen coşup yükselebilecek miydi?
2020 12. kitabı
Seriyi uzun ve detaylı bir şekilde değerlendirecek olursak: Öncelikle kitaba bayıldım! Konusu çok güzel ve sürükleyici. Konuşu ilk önce klişe gelebilir ama okudukça anlayacaksınız ki kesinlikle değil. Kitabı okurken fazla duygu değişimi yaşadım. 1. Kitabın sonunda mutluydum, 2. kitabın sonunda krize girdim. Son olarak 3. kitap o 1. Ve 2. kitabın birleşimiydi. Sonun da mutluluktan ağladım çok özledi. Kesinlikle aklımın ucuna gelemeycek bir sondu. Sizde benim gibi lavı okuyanlar şok olmuşsunuz dur . Normalde kitap yorumlarımda spolier vermemeye çalışıyorum ama bu kitapda bahsedeceğim. 🗡 Ahh Aras benim suliş incim, benim mafyalı kekim. Kalbi, yüreği güzel ve kocaman adam. Omzunda ki yüklerle hayatta kalmaya çalışan özünde iyi olan karahanlı... Eylülü o kadar güzel seviyor ki kitap da "Keşke benim de bundanım olsa." dedim. Bazı hataları oldu elbet her insan gibi ama kendini Eylüle affettirmek için her şeyi yapacak kapasite de. Bazen öyle bir bakışı var ki gözlerininde ölümü tadarsınız. Kitabın çoğu yerin de Aras Karahanlıyı sigara içerken görebilirsiniz. Ben halan daha o kadar sigara içmeye nasıl ciğerlerinin sağlam kaldığını merak ediyorum Tabii ki Aras Karahanlı her olayın üstesinden gelirken tek başına değildi. Yardımıcı kahramanlar olan Pusat ve Eray. Onların da hakkı yenilmez. Onları anlatmadan geçemezdim. Ve Eylül. O pamuk kalpli bir genç kadın. Hiç bir zaman yaşadıkları kolat değildi ama o yine de her zaman başkalarını düşündü. Bir çok kez yara aldı ama ayağı kalkmayı da bildi. Hayatına Aras girmesinin ardından iyi ve kötü insanlar girdi. İyi insanlardan biri Eda. Eda hayatımda gördüğüm en sayko kafa kız. Onunla alışverişe gitmek bir işkence olabiliyor bazen ama o sizin her
2021 28. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2021 09:48
Sırf sonu için, sırf Aras Karahanlı'nın intikamını aldığını görmek için okuduğum Lav, yani Ateşin Oğlu serisinin üçüncü ve son kitabı beklemediğim bir ayrıntı ile sonlanmış. Sonunda küçük çaplı bir şok yaşadım diyebilirim. Sonuna gidinceye kadar aralardaki mıcık mıcık aşk durumları olmasaydı belki daha iyi olabilirdi ancak benim beklentim tamamen karanlık bir kitaptı bu yüzden aşk yaşadıkları kısımlar beni sıktı :) ama her ne olursa olsun bu seri harikaydı :)
·512 syf.·
2023 21. kitabı
Kitap hakkındaki düşüncelerim ilk iki kitabın yorumunda mevcut üzerine daha fazla konuşmaya gerek yok. Serinin 3.kitabında konu da şaşmış. İlk kitapta Aras’ın hikayesiyle ve intikam isteğiyle ilerliyordu sonra 2.kitabın sonuna doğru Eylül’ün yaşadıklarıyla beraber son kitapta Aras’ın düşmanlarından çok Eylül’ün yaşadığı durum ve sonuçlarıyla geçiyor. Konu nerden nereye geldi… Spoiler içerebilir bundan sonrası * Üstelik tanışma hikayelerinin çok daha eski olduğunu öğreniyoruz ama bu ne işimize yaradı son kitapta Aras “seni yetimhanede ilk gördüğümden beri” diye bir cümle kullanıyor ee madem sen onu orda gördün ilk kitaptaki karşılaşmanızda ya da sonrasında niye buna bir gönderme ya da bununla ilgili bir şey yoktu??? Yazarın son kitapta aklına gelmiş ve dur ya bunu da ekleyeyim tutarsa demiş resmen. Normalde bu kadar sert eleştirmem kitapları ama gerçekten konunun gidişatı, kitabın düzeni o kadar sinir bozucu ki. Ayırdığım vakte değdi mi diye düşündürüyor. Sen ilk kitapta babamın intikamını alacağım alacağım de dur son kitapta koca düşmanlık sadece birkaç sayfada geçsin ve olabilecek en klişe şekilde kitap son bulsun. Beğenmedim.
2023 Okuma Raporları
2020 3. kitabı
Serinin son kitabı olan Lav; 2. Kitabın sonu nedeniyle, finalin nasıl olacağı hakkında bin türlü komplo teorisi uretmemize neden oldu. Ancak sevgili yazarımız ve aynı zamanda adaşım olan Şule Avlamaz, hiç beklenmeyen bir final yazarak beni şaşkına uğrattı. Tüm bunlar sayesinde kitap daha da güzelleşti. Yazar son zamanlarda Wattpad platformu üzerinde seriye bir "özel bölüm" atmayı planlıyor...
Ateşin Oğlu 3Şule Avlamaz · Epsilon Yayınevi · 2020333 okunma
Yarım kalmaması için çok uğraştım ama maalesef benlik değil. 2016 yılında yazılmış olması çok muhtemel, dönemin bütün popüler konularını (mafya, zoraki evlilik vb) bir arada toplamış yazan kişi. Bir noktadan sonra gerçekten sıkıldım
2023 26. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2023 02:18
Bu kitap 2 ye göre biraz daha iyi ama eylül un tripleri beni benden aldı. Öncekilerde bu kadar trip yapmiyordu. Kitaplarda hoşlanmadığım tek şey çocukça hareketler bu kitapta fazlasıyla mevcut. Sonunda 1 seneden fazla olan evliliklerinde alından öpme işlemi biraz azaldı. Yalnızson çok güzeldi ve şaşırtıcı Ateşin Oğlu 3 Şule Avlamaz
2025 77. kitabı
Genel olarak güzel bir kitaptı. Sadece ilk kitapta Aras'ın değişken hâlleri sinir bozucuydu. Onun haricinde okunabilecek bir kitaptı. Kitapta ters köşe olduğum kısım ise en güzel sahneydi. Okuyun.