Çevirmen:
2010
Epsilon Yayınları
Orijinal Adı:
The Common Lawyer

Güzel ve gayet hareketli geçti.
2024 7. kitabı
Acayip ön yargılıydım fakat beklediğim gibi çıkmadı. Sadece trafik cezalarına bakan bir avukatın başından geçen olaylar zinciri. İnanılmaz sürükleyici ve kurgusu muhteşem.
2016 5. kitabı
Okunma: 07 Mart 2016 14:23
Sadece trafik cezalarına bakarak sıradan, sade ve sıkıcı bir hayatı olan genç bir avukatın hiç hasta olmamış, olamayan, bağışıklık sistemi bilinen tüm hastalıkları yenen Hasta X'i arayan zengin bir iş adamının avukatlığını yapmaya başlamasıyla bol aksiyonlu yeni bir hayata başlaması ve sonrasında gelişen ilginç olayları konu edinen güzel bir roman. Avukat ve müvekkil arasındaki yazışma ve görüşmelerin gizliliğinin korunması ve tanık sandalyesinde ifşa edilmemesi müvekkilin hakkıdır diyen Mark Gimenez bu çerçevede işliyor romanı.
2015 12. kitabı
Bir avukat olarak bu kitap tabi ki hemen ilgimi çekmişti..okuma fırsatını da yakaladım.. Ilgi çekici bir kurgusu var fakat tam olarak ismiyle müsamma diyemeyeceğim hukuki şeyler yok bu kitapta ama okumaya değer tavsiye ederim.tabi ki Amerikan tarzı kitaplar sevenlere..
Hukuk
Kötü yazar örneği
2020 24. kitabı
Okunma: 05 Mart 2020 21:57
Bu kitabı okumanızı tavsiye etmem. Çok sevimsiz. Aslında güzel bir konu yakalamış fakat anlatmaktan aciz. Daha çok olayların geçtiği yolları tarif etmiş. Şu caddeden çıkıp sağdaki bilmem ne caddesine geçtikten sonra bilmem ne dükkanından muffin alıp oradan çıkıp soldaki bilmem ne caddesi diye uzatmış da uzatmışş..
2017 34. kitabı
pek de başarılı bir üniversite hayatı olmayan ve bunun sonucunda da parıltılı bir kariyere kavuşamayan avukat Andy Presscot'un bir anda meslek hayatında yükselişine tanık oluyoruz bu kitapta. meslek hayatındaki yükseliş hayatını da bir hayli değiştiriyor, hadi ama para hangi kapıyı açmaz ki? Andy, SoCo'da bir dövmeci dükkanının üst katında alt düzey bir büroda trafik cezalarına bakıyordu. kendince bir taktik geliştirmişti ve aç kalmıyordu. ama bu şekilde yaşamak ona hiçbir getiri sağlamıyordu. kız arkadaşı yoktu, çünkü kızlar genelde ekonomi konusunda hırslı erkeklere güvenirdi. o ise boşvermişlik hissiyle hareket eden fakir bir avukattı. bir gün hiç beklemediği bir yerden, Russel Reeves'den bir teklif aldı. Russel Reeves, çeşitli yatırımlarıyla milyarlara sahip bir adam. böyle üst düzey bir milyarderin, fakir bir avukatla ne işi olabilirdi ki? ama para, bir kapıyı daha açmıştı ve Andy artık Reeves'in avukatıydı. - çok beğendiğim bir kitap olmadı, çünkü sıkıldım. kötü bir kitap olduğunu iddia edemem ama konuya keşke biraz daha erken girilseydi de benim için akıcı bir kitap olsaydı. onun dışında sevmediğim şeylerden biri çook fazla yazım yanlışları vardı. inanılmaz vardı. ama eski bir basım olduğu gerekçesiyle bunu göz ardı edebilirim. almanızı önerdiğim bir kitap değil, ama ilginizi çekerse tabii ki okuyabilirsiniz.
2026 24. kitabı
Mark Gimenez'in Avukat kitabını geçen ay bitirdim. Beklediğimden daha sürükleyici çıktı açıkçası. John Grisham okurlarının aşina olduğu bir tarz ama Gimenez kendi sesini bulmuş. Kitabın merkezinde Andy Prescott var. Hırslı bir kariyer adamı değil, hayatı hafife alan, bisikletle işe giden, fazla para kazanmayan ama mutlu bir avukat. Bu karakter hemen samimi geldi. Çünkü etrafımda da böyle insanlar var. Hayattan fazla bir şey beklemeden yaşayan, sonra birden büyük bir fırsatla karşılaşınca ne yapacağını şaşıran tipler. Russell Reeves girişiyle hikaye hızlanıyor. Teksas'ın en zengin adamı neden sıradan bir avukatı seçer? Bu soru kitabı okutuyor zaten. Gimenez avukat olduğu için hukuki süreçler inandırıcı. Mahkeme koridorları, müvekkil görüşmeleri, ofis içi dedikodular hepsi gerçek gibi. İkinci yarı tempolu. Özellikle son yüz sayfayı bir solukta okudum. Ama itiraf etmeliyim ki sonu biraz aceleye gelmiş hissi verdi. Büyük gizemin çözümü beklediğim kadar derin değildi. Sanki yazar yetişmek zorundaymış gibi bitirmiş. Yan karakterler de zayıf kalmış. Andy dışında kimseyi tanımıyorsunuz. Aşk ilgisi, dostları, rakipleri hepsi yüzeysel. Sadece ana karakteri izliyorsunuz. Sonuç olarak türün sevenlerine tavsiye ederim. Grisham'dan sonra eliniz boş kalmaz. Ama büyük bir beklentiyle gitmeyin. Keyifli, akıcı bir hafta sonu okuması işte.
2018 2. kitabı
kitap için şunu söyleyebilirim gerçekten hiç sıkmıyor farlı bir kurgusu var yani ne olacağını kestiremiyorsunuz mizahı da gerçekten çok iyi tavsiye edilesi kitap ;)

Mark GimenezYazar · 3 kitap
Mark Gimenez Galveston Country, Teksas'lı avukat ve yazar. Southwest Texas State Üniversitesi'nde siyasal bilimler öğrenimi gördü. Daha sonra Indiana'daki Notre Dame Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Dallas'taki büyük hukuk şirketlerinden birine ortak oldu ve on yıl boyunca bu şirkette avukatlık yaptı. Gerilim türünde, özellikle hukuki gerilim türünde uzmanlaşmıştır. İlk romanı, Color Of Law New York Times bestseller olmuştur. Aynı zamanda kendi başına hukuki danışmanlık işini yürütmektedir.