Gerçek Terapi Notlarıyla

Puan

7.510 üzerinden
8 kişi
2024 37. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün size @altunbc ‘in kaleme aldığı @librumkitap tarafından yayınlanan #AYLİN kitabı ile geldim. Bu kitap yıllarca sistematik olarak evlendiği kişinin annesi tarafından psikolojik şiddete maruz kalmış,ötekileştirilmiş,sindirilmeye çalışılmış,susturulmuş ama yok edilememiş, acılarından daha güçlü doğan Aylin’in hikayesi... Çocuk Aylin,evin son çocuğu. İlgili,sevgili bir ailede büyümüş. Ona göre dünyanın en güzel yeri kendi evi, bahçesi. Okulu sevemediği öğretmeni yüzünden beşinci sınıfta bırakmış,anne babasına yardım için canla başla çalışan Aylin. Zaman geçip büyüyüp serpilip evlilik çağı gelince aniden çıkan kısmete gönlü kayıp evlenen Aylin. Gelin Aylin,gelin geldiği evde kayınvalide tarafından hor görülen,ezilen, sürekli hakarete maruz kalan,her gece mutsuz olan,bir an önce kendi evine çıkmayı arzulayan ama içindeki fırtınayı kendi ailesine bile dile getiremeyen Aylin. Kocası şehire çalışmaya gidince gebe haliyle hasret çeken ve yine horlanan Aylin. Hasta Aylin,köyde yaşadığı zorlu şartlarda ciğerlerine dolan hastalık yüzünden evladını ablasına emanet edip ölüm korkusuyla bir dizi ameliyata giren,her ameliyattan biraz daha yorgun ama evladına,kocasına kavuştu için mutlu olan Aylin. Kayınpederi ölünce kayınvalidesi kayınları ile İstanbul’a gelmiş ve en büyük çocuk olan eşini de İstanbul’a kardeşlerinin başında durması için çağırır. Yaşadıkları Aylin’i yavaş yavaş eritip hasta ederken kocası tarafından hiç görülmeyen,çocuklarının hastalığında bile yanında olmayan,varsa yoksa kardeşlerim diyen eşine,bütün aşağılamalarına rağmen kayınvalidesine katlanmak zorunda kalan ve sesini duyurmayan yine Aylin. Ne olursa olsun asla pes etmeyen,terapiler alan,kendi değerini bulma ve içindeki kapanmamış hesapları kapatma zamanı geldiğinde herkesin
Yaşam
2023 30. kitabı
AYLİN ALTUN BİLGİN ÇELİKTÜRK Herkese Merhabalar Benim Sevgili Dostlarım. Librum Kitap tan okuduğum, belki de güçlü bir kadın gördüğümde duyduğum gururu yaşadığımdan olsa gerek, her kitabına ayrı düştüm ancak favorim Aylin oldu. Her bir eser, birbirinden değerli ve kıymetli oldu benim için. Ancak bu eseri bir assolist edasında en son paylaşmak istedim. Çünkü yıpranmış bir kadının, anka kuşu gibi dirilmesine şahit oldum. Adı Aylin… Çocukluktan süre gelen, yaşlılığına kadar devam eden bir hayat serüveni okuyacaksınız. İçiniz dağlanacak belki, ama Aylin’nin ne olursa olsun vazgeçmemesi, sizi çok fazla etkileyecek. Ben bazen öyle basit şeylere üzülüyorum ki; ancak başka dertleri görünce ya benimki de dert mi Allah aşkına? İnsanlar neler ile uğraşıyor diyorum. Çocukluğunun en güzel fidanıyken, o çiçek bahçesinde ağaçları ile büyümüş Aylin. Yuvasının, baba ocağının en küçük kızı, son evladıymış. Belki de anılarını o bahçede bıraktı. Büyüdükten sonra… Bir erkeği sevmenin daha ne olduğunu bilmeden, içten içe hisler beslemiş evleneceği adama. Fakat toplumumuzun lanet kavramı, Aylin’ede vurmuş piyango. Hemde en odunundan. Gitti ocak ocak değil, vardığı adam adam değil. Adamın ailesi zaten evlat olsa sevilmez cinsten. Bakın herkesin yarası, çektiği acıya kanar arkadaşlar. İşte Aylin de tam bu kaosun içinden sıyrılmanın umudu ile yaşamış. Kocası olacak adam çıkmış gitmiş şehire çalışmaya. Kalmış kaynana elinde. Ee sonra nolcak, gelin şunu yap, gelin bunu yap. Tabi kendine köle hizmetçi aldı ya. Zavallım hala kocası gelecekt, ayrı eve çıkacamda, yuvamı bilecem de düşünceleriyle avutmuş, masum kalbini. Bundan sonraki tek tesellisi ise karnındaki bebesi olmuş Aylin’nin. Devamında Aylinin çektiği sıkıntılara bir yenisi daha eklenir ve şiddetli derecede hastalık geçirir. Tek
Psikolojik Roman
AylinAltun Bilgin Çeliktürk · Librum Kitap · 202315 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
2023 392. kitabı
Aylin Altun Bilgin Çeliktürk “Başkalarının onun adına kararlar alması veya vermesi,ruhunun kırbaçlanmasıydı“ O oyle bir töreydi ki kadının kocasının yanında yürümesine izin vermezdi.Aylin in aklıda,mantığıda,yüreğide bu törelerin kurallarını almasada ruhu çığlık çığlık isyan etsede dili lal olmus #gerçekhayat hikayesini okurken dört mevsimide yaşadım arkadaşlar Henüz ergenlik çağında evlenip;bir anda eş,gelin,yenge olan Aylin i bu evliliğe büyük ablası ve babası sebep olmuştu.Aylin sonradan eşine kanı kaynasada daha çok küçüktü Kayınvalidesi evde dirlik bırakmayınca,Alı şehre iş bulmaya gitmiş,giderkende Aylin i babasının evine geçici olarak bırakmıştı.O günden sonra kayınvalidesi iyice zıvanadan çıkmış,evdeki çocuklarını bile Aylin e karşı doldurmuş.Herkes ona lanetli bir eşya gibi hoyrat davranmaya başlamıştı.Sadece kayınbabası merhametli bir adamdı.Hep Aylin i karısının hışmından korumaya çalışıyordu. Bir anne hastalık derecesinde evladını gelininden nasıl kıskanır? İnanın hayretlerle okudum o sayfaları Alı şehre gittikten iki ay sonra is bulup ev tuttuğu haberini Aylin e verdiğinde,dünyalar Aylin in olur Aylin,şehirde,eşiyle el ele verip huzuru,mutluluğu yakalayabildiler mi? Aylin in evlendikten sonra meydana gelen rahatsızlığı neydi? Tüm cevaplar eserde #okuyun #öğrenin arkadaşlar Geçimsiz insanla hayat geçirmek ne zor.Aylin kayınbabasına inanın acıdım.O ruh hastası kadına nasıl sabretmiş Narsist bir kayınvalide,arada kalmanın sorumluluklarını yerine getiremeyen bjr eş,çokça yalnızlık,hastalıklar ve yoksulluk ile ömrü tükenen Aylin in, #psikiyatrist e açtığı yüreğinden dökülenler,terapi çıktıları olarak tum kadınlarımıza #ilham #örnekolmak adına kaleme alınmış bir eser arkadaşlar. #toplumsal ve #kişiselgelişimfarkındalık adına bu eseri Israrla #okuyunokutun
2023 107. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2023 11:20
Aylin, hikayesi yazılan kadınlardan yalnızca biri. Kalabalık bir ailede dünyaya gözlerini açmış, kadınların, kız çocuklarının ikinci plana atıldığı, okula gönderilmediği bir coğrafyada, zorluklarla büyümüş, ne çocukluğunu ne genç kızlığını yaşamıştı. Evlenip yeni bir hayata yelken açmış, ama orada da eşinin annesi ile sıkıntılar yaşamış, yüzü bir türlü gülmemişti. Defalarca yere düşüp, bir öncekinden çok daha güçlü ayağa kalkan bir kadını okuyacaksınız. Gerçek hayatın anlatıldığı bu eserde, kadının aslında ne kadar güçlü, fedakar ve sabırlı olduğuna şahit olacaksınız. Hayatının tüm evreleri zorluklarla geçen Aylin 'nin hikayesine davet ediyorum sizleri. Gerçek terapi notları ile yazılmış bu eser naçizane tavsiyemdir. Mutlaka okuyun, kitapla kalın..
2023 286. kitabı
#aylin Aylin Gerçek Terapi Notlarıyla Herkese Merhabalar... Sizlere gelir gelmez gerek ismi gerek kapağı ve gerekse de arka kapağı ile merak ettiğim bir kitap ile geldim. Gerçek hikayeler okumak insanı fazlasıyla etkiliyor. Ardahan'dan Ankara'ya oradan da İstanbul'a doğru uzun soluklu bir yolculuktu Aylin ki... Uzun ama yorucu... Sekiz çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya ya gelir Aylin ondan sonra da kardeşi olur. Küçük güzel bir köyde kendince yeri olan bir hayata gözlerini açar. Okul zamanı gelince zor şartlar ile baş etmek zorunda kalsa da ailesi desteği ile devam eder. Onun da hayalleri vardır çocuk doktoru, balerin ya da İngilizce öğretmeni olmak gibi ama öğretmenin sıra dayağı atması ve suçu yokken bunun reva görülmesi içinde yara edip soğutur Aylin'i okula gider gitmesine ama öylesine... Tarlada ,bağda, bahçede işlere yardım eder. Annesi oğlan çocuklarını daha fazla tutarken babası hep eşit gözetir hatta mirasına kızlarını da dahil edeceğini söylerken öyle olmaz göremez ya neyse... Aylin abisinin yanına Ankara'ya gider orda babasının aldığı evde kalıp bir yandan da astımı için doktora giderken evini yurdunu özlediğini fark eder üç dört sene ardından dönmeye karar verir. Evlenme yaşı geldi dense de annesi de babası da onu küçük görür Aylin'in de gözü yoktur ama ablasının da sözleri ile o yaz onlara ise gelen şoför olan Ali'ye aşık olur ne bilsin Aylin hayatı yok olacak... Gelin gittiği ailede öyle bir kayanana olacak ki narsist, kıskanç ve geçimsiz. Neyse ki Ali annesini biliyor idare etmesini söylüyor ve Aylin den yana oluyordu. Ama sonuçta o da bir evlattı... Ankara da yeni bir hayat kurmuşlarken kader onları İstanbul'a sürükledi ama Aylin'in ruhunu da aldı götürdü... Kendini terapi de bulan Aylin neler yaşadı neler içinde neler kaldı neler keşke her