Dünya'nın En Büyük Kahini

Alter Yayınları
Sıralamalar

2024 8. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2024 23:34
“Devrim Altay’ın yazdığı ‘Baba Vanga: kitabı, ünlü Bulgar kâhin Baba Vanga’nın hayatını ve kehanetlerini anlatıyor. Kitap, Baba Vanga’nın çocukluğunda görme yetisini kaybetmesinden sonra geliştirdiği doğaüstü yeteneklere ve bu yeteneklerin dünya üzerindeki etkilerine odaklanıyor. 11 Eylül saldırıları, 2004 tsunamisi gibi önemli olayları önceden bildiği iddiaları ile dikkat çeken Baba Vanga’nın, geleceğe dair birçok kehaneti de inceleniyor. Ayrıca, kehanetlerinin doğruluğu ve güvenilirliği konusundaki tartışmalara da yer veren kitap, onun kültürel ve tarihsel etkilerini de ele alıyor. Kehanetler, doğaüstü güçler ve insanlığın kaderi üzerine düşündüren bu kitabı mutlaka okumalısınız.”
İnceleme
Baba VangaDevrim Altay · Alter Yayınları · 201726 okunma
Artık herkes geleceği bilecek!
2024 58. kitabı
Artık herkes geleceği bilecek! Merhaba kitapseverler Dünyanın en büyük kahini olarak bilinen Baba Vanga hayatı ve kehanetleri ile hep merak uyandırırdı bende. Parça parça duyulan dağınık bilgilerden ziyade sıralı ve düzenli bir okuma yapabilmek için bulduğum bu kitabı almak daha makul geldi gözüme. Bir yanda okumayı bitirdiğim kitabım diğer yanda sırasını bekleyenler var yine. Şu sıra havalar ısı kaybederken çoklu okuma dönemine geçtim bende. Bir yandan yazıyor, bir yandan yorumluyor bir yandan okuyorum. Yine yoğunuz çok şükür. Gelelim "Baba Vanga" ile ilgili naçizane yoruma. Kitap Baba Vanga nın hayatını samimi bir dille anlatıyor okura. Zaman zaman yer verilen kehanetleri de mevcut kitapta. Hatta kitap sonunda ise tarihlerle verilmiş bir liste var. Baba Vanga şifaci bir kahin. Kendisininde söylediği gibi gelecekten haber vermekte, şifa da Allah'tan. Zaten kahinlik görevi de yine Allah tarafından verilmiş bazı seçilmiş kişilere. Pek çok kehaneti gerçekleşmiş olan Baba Vanga nın kehanetlerinde tarih vermediği söyleniyor. Yani ınternette olan pek çok kehanet Baba Vanga ya ait olmayabilirmiş. Baba Vanga nın hayatını, kahin olma yolunda attığı adımları anlatan bu güzel kitabı Baba Vanga yı tanımak ve kehanetlerini öğrenmek isteyenler için tavsiye ederim. Okuyacak olanlara keyifli okumalar olsun.
2018 31. kitabı
Benim gibi Baba Vanga'nın hayatına merak duyanlar için derlenmiş bir biyografik roman özelliğini taşımakla birlikte yazar bence Baba Vanga'nın kehabetlerini yapmak için boyutlar arası iletişimiyle alakalı olarak fazlasıyla hayal gücünden faydalanmış gibi duruyor ve açıkçası o kısımlar beni fazlasıyla boğdu. Ancak genel manada güzel bir kitaptı. İlk gördüğümde almak istemiştim. Arkadaşım engel olmuştu ancak iki hafta sonrası almak nasip oldu. Eğer Dünya'nın En Büyük Kahini Baba Vanga'nın hayatına ilgi duyuyorsanız bence bu kitap sizin için bir başlangıç olabilir.
2018 11. kitabı
Baba Vanga ve kehanetleri eminim bir çoğunuz duymuşsunuzdur. Bazı meseleler varkı nasıl bilindiği veya bilginin kaynağının ne olduğu tamamen sır. Baba Vanganın hayat hikayesi ise biraz ilginç çcoukluğun da gözlerini kaybeden Vanga ilerleyen yaşlarda biraz farklı görme yetisi kazanıyor. Aslında insanlar gözleri ile değil ruhları ile görür ve alemi göz penceresinden seyrederler. Baba Vanga ise ruhu ile bu alemi seyreden farklı bir seyyah…
2020 43. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2020 23:57
Baba vanga Dünya'nın en büyük kahini 30 Ocak 1911'de bir Osmanlı vatandaşı olarak dünyaya gelmiş. 12 yaşında bir fırtınayla sürüklenmiş, gözlerine toprak dolmuş,  gözlerinden kanlar akmış ve  iltihaplanan gözlerine tedaviler cevap vermemiş. Bu fırtına olayını vanga'dan başkası hissetmemiş. Vanga büyüdükçe kahin olma özelliğini Daha iyi kullanır hale gelmiş ve çok ünlü kehanetlerde bulunmuş. Vanga, Bulgaristan eski devlet başkanı komünist diktatör todor jivkov dahil çok sayıda devlet adamını kehanetleri ile etkilemiş. Adolf Hitler tarafından bizzat ziyaret edilmiş ve Rus gizli servisi KGB'nin doğrudan danıştığı tek kahin olmuş. 1967'de Bulgar devleti tarafından resmi olarak kahinliği kabul edilmiş ve kendisine maaş bağlanmış. Kalabalıkla başa çıkması ve rahatsız edilmemesi için özel görevliler tayin edilmiş. Onunla görüşmek isteyenler resmi makamlardan randevu almışlar. Çok merak ettiğim Baba Vanga'nın hayatını böyle biyografik bir romandan okumak beni bir nebzede olsa tatmin etti. Romanın ilk 50. Sayfasına kadar masal tadı vardı. Sonrasında da tüyler ürperten bölümler. Benim gibi merak ediyorsanız Baba Vanga'yı kesinlikle okunacak bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Devrim AltayYazar · 42 kitap
Devrim Altay, Ankara`da dünyaya geldi. 1992 yılından beri şehir plancısı olarak çalışan Devrim Altay, aynı zamanda şair, öykü yazarı ve romancıdır. Türk Büyükleri ile ilgili de çalışmalar yaptı. Bunlardan bazıları; Şemsi Tebrizi ve Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Mimar Sinan, Hayme Ana, Halide Edip Adıvar, Mehmet Akif Ersoy, Sait Faik Abasıyanık ve Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanunu Bir Büyük Sultan Bir Büyük Aşk`dır.