Molla Ramazan El-Buti

Mart 2017
Kent Işıkları Yayınları
Sıralamalar

Puan vermedi
Kâfir devlete karşı bile olsa başlamış olan savaşın kardeş katline dönüşeceğini söyleyerek cihadci kesimi uyarmış buna karşın el kaide tarafından ( galiba) bombalı bir saldiri sonucu öldürülmüştü. Öldürenlerin de kendi bakış açılarıyla kendilerini haklı gordukleri muhakkak.... Savaşı başlatan Esad tarafında da ramazan buti gibi mutedil insanlar etkin olabilseydi ( buti olamadı) belki de savaş olmazdı. Bir tasavvufcu olan büyüye itikadı açıdan uzak olsam da kendinin müslüman olduğunu söyleyen bir kanaat önderine yapılan suikastı asla tasvip edemezdik. Suikast anının videosunu izledim Bomba patladı buti bir ara kaldırdı kafasını kıyafetini duzelti.. düzgün bir halde çıktı Rabbinin katına. Allah sehidlerden saysin. ( Babam catliya inceleme yazacakken bu kitap çıktı karşımıza bazı paragraflarini bazı fikirlerini okuduğumuz tanidik bir isimdi yazdık birşeyler okuyucunun zamanını almissak geteksiz yere, affetsin bizi)
BabamMuhammed Said Ramazan el-Buti · Kent Işıkları Yayınları · 201715 okunma

Muhammed Said Ramazan el-ButiYazar · 21 kitap
El Buti'nin; fıkıh, siyer, ve din usulü konularında 60'tan fazla eseri bulunuyor. El Buti'nin en önemli eseri Fıkıh El Sira. Buti'nin yazdığı kitaplar birçok İslam ülkesindeki üniversitelerde ders kitabı olarak okutuluyor. El Ezher Üniversitesi'nde doktora yapan El Buti, Şam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde fıkıh derslerine giriyordu. El Buti ayrıca Suriye'nin en eski camii Emeviye Camii'nde cuma hutbelerini veriyordu. El-Buti 21 Mart 2013'te cuma hutbesi verdiği camide suikast sonucu 84 yaşında vefat etmiştir.