207 Kişi
Okunma
Beğeni
13,6bin
Görüntülenme
Dünya edebiyatının şaheserlerinden olan Memu Zin, 1393 yılı civarında Cizre'de yaşanmış dramatik bir aşkın öyküsüdür. Olay örgüsü, Mem ve Zin adlı iki genç arasında yaşanan aşk üzerine kurgulanmıştır. Mem ile Zin'in bir nevruz bayramında karşılaşması ile başlayan olay, dramatik bir şekilde, kavuşamayan aşıkların ölümü ile sonuçlanır. Gel ey saki! Doldur kadehe şarabı. Ruhun mahsulünden çıkarılmış ve gönüllerin sırrından damıtılmış gül renkli şaraptan doldur. Süslenmiş inci kadehlerden, kadeh üstüne kadeh içir. Gafil kalbimi inletecek ve şaşkın aklımı sarhoş edecek coşturucu bir mey içir.
150 sayfa

Puan vermedi
AŞKIN BİR SENFONİSİ
Fırtınanın esintiye dönüşmesiydi o. Her an kendini yenileyen hücre gibi, her yeni güne bir keşifti o. Sükûnetti tüm gürültülere mukabil. Mola vermekti durmaksızın dönen dünyaya rağmen. Huzurdu, manaydı. İnsan adedince seyir, çiçekler nevince renk cümbüşüydü. Ve en önemlisi kalbin kibrini paramparça eden gözü kara bir cengâverdi. Her insandaki
Mem u Zin
Mem u ZinMuhammed Said Ramazan el-Buti · Kent Işıkları Yayınları · 2011877 okunma
150 syf.
Puan vermedi
Yerde yeşerip gökte olgunlaşan bir aşkın hikayesi....mem u zin dramatik bir aşkın sonu, bu dünyada birbirlerine kavuşamayan iki aşığın serüveni Öyküdeki karakterlerin birer metafor olarak kullanıldığını farketmek sıradan bir aşk öyküsü okuyor hissinden de uzak tutuyor. ihanet eden beko karakterine mesela, tüm hainlere öfke duyarak kızıyorsunuz.. gerçekten çok duygusal bir roman. son sayfalara geldiğinizde gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız...okumanızı tavsiye ederim
Mem u Zin
152 syf.
6/10 puan verdi
Merhaba! Mem û Zin kitabı bir imkansız aşk hikayesi. Gerçek yaşanılmış bir olay rivayetlere göre. Mem ve Zin birbirlerine sırılsıklam aşık bir çift. Kavuşmak için ne kadar çaba sarf etseler de asla kavuşamazlar. Kavuşamamalarının sebebi aradaki Beko adında şeytani bir insan. Mem Zin’in hasretinden yataklara düşer ve dayanamayıp ölür. Mem’in kardeşi gibi gördüğü Tacdin, Mem’in ölümünden sorumlu tuttuğu Beko’yu öldürür. Zin de Mem’in ölümünden kısa bir süre sonra tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa yakalanır ve ölür. Bu iki aşığı yan yana gömerler. Beko’yu da iki aşığın ayak uçlarına gömerler. Mem ve Zin’in mezarı sarmaşık ve çiçeklerle birbirine sarılır. Beko’nun mezarında da dikenler çıkar. Kitap süperdi. Kitabı okurken ağladığım da olmuştu. Yine beni aşktan korkutan bir kitap. Söyledim ve tekrardan söylüyorum, bir insan kaybetmekten korkuyorsa sevmemeli.
Mem û Zîn
Mem û ZînMuhammed Said Ramazan el-Buti · Ağrı Valiliği · 2015877 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.