Babıali’de Cinayet

Haluk Şahin
Tahmini Okuma Süresi:
6 sa. 34 dk.
Sayfa Sayısı:
232
Basım Tarihi:
2017
Yayınevi:
Kırmızı Kedi
ISBN:
9786052980743
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·232 syf.·
2017 42. kitabı
Bu kitabın ana karakterinden çevremizde milyonlarca var sanırım. İnançlarını, tutunduklarını, isteklerini ihtirasları uğruna değiş-tokuş edenler, dik durmakta zorluk çekerken sizi de bataklığa saplayanlar. Maalesef tek gerçek var bu hayatta, o da GÜÇ. Güce tapanların hikayelerine bir yenisi eklenmiş.
Babıali’de CinayetHaluk Şahin · Kırmızı Kedi · 201756 okunma
8/10
·232 syf.··
Beğendi
·
2017 54. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 24 Nisan 2017 00:00
İçinde ceset olmayan bir polisiye olur mu? Olur. Güzel yazılmış,bir dönemin vicdan muhasebesi de diyebiliriz.Ancak polisiye diye düşünüp okursanız biraz hayal kırıklığı oluyor.
Babıali’de CinayetHaluk Şahin · Kırmızı Kedi · 201756 okunma
Gazeteciyi Kim Öldürdü
10/10
·232 syf.··
Beğendi
·
2022 1. kitabı
Türk basınının savruluşunu o kadar güzel anlatmış ki Haluk Şahin; öykü bir solukta okunan bir romana dönüşüyor. Romanın baş aktörü Kahraman Karaman''ın şahsında anlı şanlı gazetecilerin düştüğü menfaat bataklığı, holding patronlarının gazete satın almaları, ve gazetelerini ve yazarlarını kendi çıkarları için kullanmalarının hikayesi. Aynı holding patronlarının siyasilerle çıkar ilişkileri, hukuku kendi çıkarları uğruna yok etmeleri vs... Medyamızın son yıllarda sürüklendiği bataklığı merak edenler için okunması gereken bir kitap.
Roman
Babıali’de CinayetHaluk Şahin · Kırmızı Kedi · 201756 okunma
Puan vermedi·232 syf.··
2021 36. kitabı
Asıl sorun bilgi sahibi olup gerceği güzel savunacak insanların susması insanların uyanışın etkiliyor gibi geliyor bana. Çikarcılar, benciller v.s almış başını gidiyorken . Bu iki gurup arasında kalanlar sadece çırpınıyor. Alimin suskunluğunun faydası varmıdır ? Gerçekten hep söylenildiği gibi ...
1000Kitap
Babıali’de CinayetHaluk Şahin · Kırmızı Kedi · 201756 okunma
8/10
·232 syf.··
2021 44. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 10 Haziran 2021 21:57
Günümüz Basın dünyasının nasıl da ucuza kapatıldığını, En çok eski solcuların sanki arayı kapatır gibi, bir çeşit açlıkla paraya,güce ve sekse neredeyse tapar hale geldiklerini, önemli yazarların nasıl gazetenin yeni patronlarının iş takipçiliğine gönüllü olarak dönüştüğünü ve omurgalı, kendi görüşlerinden taviz vermeyenlerin artık zavallı, garipler olarak nitelendirildiğini gözler önüne seren bir kitap, anlı şanlı iktisat profesörü denilenlerin, iktidardakilerin yaptıklarını onların hiç aklında olmayan, kapasitelerinin çok üzerinde bir şekilde allayıp pullayarak inandırıcı hale getirdiklerini görüyoruz. Etrafınıza bakın ve görün. İşte bu kadar.
Babıali’de CinayetHaluk Şahin · Kırmızı Kedi · 201756 okunma
8/10
·232 syf.··
Beğendi
·
2020 634. kitabı
Kahraman Karaman, karakteri ile Türk medyasını anlatan yazar küresel şirketler, cemaat büyük medya patronları, hükümet ve emniyet arasındaki çekişmelerin anlatıldığı roman. #KitapŞuuru
Babıali’de CinayetHaluk Şahin · Kırmızı Kedi · 201756 okunma

Yazar Hakkında

Haluk ŞahinYazar · 20 kitap
1941'de doğdu. 1964 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1968-1974 yılları arasında ABD'de gazetecilik üzerine M.A. ve kitle iletişimi dalında doktora yaptı. 1974'te yurda dönerek TRT'de İsmail Cem'in yayın planlama ve araştırma danışmanı oldu. Kitaplar ve Düşünceler programını hazırladı ve sundu. 1975'te Politika gazetesinde Genel Yayın Müdürü Yardımcısı olarak yazılı basına geçti. Haftalık yazılara orada başladı. Ayrıca günlük küçük fıkralar yazdı. 1977-1983 yılları arasında ABD'de üniversitelerde kitle iletişimi dersleri verdi. Asosye profesör oldu. Bu arada Milliyet Sanat dergisine ve Cumhuriyet gazetesine Amerikan Mektubu başlığıyla yazdı. Bilimsel yazıları Amerikan ve İngiliz dergilerinde yayımlandı. Hikayeleri çeşitli edebiyat dergilerinde, düşün yazıları Yeni Dergi, Birikim'de çıktı.