Kitabı bir çok kişi okuduğu icin konuya hiç girmeden dusuncelerimi aktaracağım. Kitabın başında aslında bırakmam için bir işaret vardı ama çok sevildiği için devam etmek istedim. Fantastik kitaplarda genelde bir yaralanma olduğunda kolu koptugunda, karnı desildiginde, kanı bitme noktasına geldiğinde vs diyorsun ki bu fantastik mantık arama. Bu kitapta bakıyorum fantastik değil, adamın özel güçleri falan yok zaten bi dünya dayak yemiş (hadi bunu anlarız) en son gözünü canlı canlı çıkarmışlar gık dememiş adamlarla şakalaşarak çıkıp gidiyor ve bahçede gördüğü Lila'yi sıkıştırıyor. Gözünü verip çekip gidiyor. Ne oluyor dedim kendi kendime ne okuyorm ben. Tamam dark kitap anlıyorum ama azıcık mantık olsaydı..
Lila desen hiçbir şey görmemiş bir kız ama bir açıldı hop bebek gibi büyütülen sanki o değil. Adamın kişiliği belli de kızım birazcık gururlu bir duruş mu sergilesen? İlk baştaki aldatma olayı kimine göre aldatma değil ama evlilik olduğu anda başkası olmamalı herkesin bir kırmızı çizgisi vardır ya benimki bu. Birde gözü önünde devam ediyor. Adamın çocuğu hakkında söylediklerine ne demeli. Sevmek zorunda değil ama kızı kaç kez kırdı. Yine diyorum adamın kişiliği bu ama Lila'da hiç olmamış gibi devam etti. Abileri desen hiç sahip çıkmamışlar kıza ama Lila hiç buna takılmadı. Tiernan'in Lila'yi bulunca Tierney'i unutması da ayrı bir olay. Tecavüz eden de bana çok alakasız geldi. Ters köşe yapayim demiş bence olmamıştı. Yine de sıkılmadan okudum.
Bazen sevdigim bir konuyu yazar o kadar yazamıyor ki devam edemiyorum istesem de. Bazen de böyle sevmediğim detaylara rağmen sonuna kadar okutturuyorlar.