Secrets And Lies In A Silicon Valley Startup

İngilizce

Silikon vadisi gerçekleri
2021 1. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2021 16:10
Ufuk açıcı bir silikon vadisi hikayesi. Silikon vadisinde nelerin döndüğünü perde arkasını gösteren güzel bir kitap. Silikon vadisine veya teknoloji şirketlerine ilgisi olanların okuyabileceği bir kitap.
Girişimcilik
Kötü KanJohn Carreyrou · Buzdağı Yayınevi · 202027 okunma
2021 16. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2021 00:00
“Theranos kan tahlili konusunda yenilikçi bir teknoloji sunduğunu söyleyen bir Silikon Vadisi girişimi.” Olaylar yakın bir tarihte ABD’de yaşanıyor. Parmaktan alınan bir kan örneğiyle çoğu tahlillerin yapılmasını amaçlayan bir proje. Bu projeyi yöneten medyada başarılı girişimci olarak gösterilen kadının aslında medyayı ve insanları yalanlarıyla kandırıp dolandırmasını anlatıyor. İşin daha ilginç yanı dolandırılan insanlar arasında tanıdığımız kişilerin de yer alması. Kitabı hayretlerle okudum çünkü bir insanın, insan sağlığı konusu olunca bile bu kadar gözünü karartıp sadece kendini düşünerek insanların sağlığını hiçe sayarak davranması aklımın almakta zorlandığı bir şey. Üstelik bu olayın gerçekten yaşanmış olması daha da şaşırtıcı ve üzücü. Empati yoksunu, sosyopatlık belirtileri gösteren projenin yöneticisi olan Elizabet Holmes’ın karşısında insan sağlığını düşünen ve kendilerinin baskı altında kalmalarına rağmen bu olayın ortaya çıkmasında büyük emekleri olan insanların yaşadıklarına tanık oluyoruz. Olaylar ve davalar ABD’de hala sürmekte. Bu olay hakkında araştırma yapıp yeterli doyumu alamayan, teknolojiyle ilgili olanların okumasını tavsiye ederim.
Araştırma-İnceleme
Kötü KanJohn Carreyrou · Buzdağı Yayınevi · 202027 okunma