Başına gelen sorunların %99 unun sorumlusu karşı taraf olsa da ben %1k kısımda ilgili konuşmak istiyorum, yani senin sorumluluğun olan kısma. Çok sınırlı da olsa senin rolüne bakmalıyız, çünkü sana en çok orada yardımcı olabilirim.
. Bağışlanan Terapi
Bağışlanan Terapi
Yalom, terapistlik deneyimlerini ve terapi sürecinin derinliklerini paylaşıyor. Hem teori hem de pratik önerilerle dolu bu kitap, terapistin kişisel yaklaşımının ve insan ilişkilerinin terapötik sürece etkisini vurguluyor. Terapinin gücünü anlamak ve terapi pratiği hakkında derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için mükemmel bir kaynak.
BAŞLIYORUMMMMMMMMMM!! 🌺🌺❤️❤️🫠🫠
Nihayet elime geçti ve hemen ilk sayfalarını karıştırmaya başladığım bir kitap: Irvin D. Yalom – Bağışlanan Terapi 📖✨
Son zamanlarda, “terapist olmak” ve insanın iç dünyasına dokunurken kendi insanlığımızı da nasıl yanımızda taşıyabileceğimiz üzerine kafamı kurcalayan sorularla dolu bir dönemdeyim. Bu kitap tam da böyle bir zamanda, sanki cevap vermek için gelmiş gibi hissettirdi. Yalom’un bize sadece teorik bilgi değil, insani bir rehberlik vaat ediyor gibi.
Arka kapaktaki şu iki cümle bile yüreğime dokundu:
“Hastanın sizin için önemli olmasına izin verin.”
“Her hasta için yeni bir terapi yaratın.”
Daha yeni başlamış olmama rağmen, bu kitabın terapide “kusursuz” olma kaygısından çok, “gerçek” ve “dürüst” bir karşılaşmanın izini süreceğini hissediyorum. Belki hepimiz için böyle olacak… ❤️🩺
Sizin de içinizden geçenler bunlara benziyorsa:
· Psikoterapiye ilgi duyuyor ya da bu alanda kendinizi geliştiriyorsanız,
· İnsanı anlama yolculuğunda adım atmışsanız,
· Mesleğinizde ya da kendi yolunuzda daha insani, daha dokunaklı bir temas arıyorsanız,
Buyurun, benimle bu serüvene katılın. Sayfalar ilerledikçe, düşüncelerimizi paylaşalım. 📚💫
#BağışlananTerapi #IrvinYalom #Psikoloji #Terapi #KitapİlkYorum #OkumaSerüveni #Psikoterapi #RuhSağlığı #YeniKitap #İlkİzlenim #Kitap #Okuyoruz
Peki ya siz? Okumaya yeni başladığınız bir kitap size neler hissettirir? Merak, heyecan, bir umut ışığı? Düşüncelerinizi merak ediyorum. 👇💬
Bağışlanan TerapiIrvin D. Yalom
Erich Fromm’un empatiyi anlatırken faydalandığı alıntı şöyle imiş: “ben bir insanım ve insanî hiçbir şeyin bana yabancı kalmasına izin vermem.” Bağışlanan Terapi