Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Başka Bir Hayvancılık Mümkün

Tayfun Özkaya

Başka Bir Hayvancılık Mümkün Gönderileri

Başka Bir Hayvancılık Mümkün kitaplarını, Başka Bir Hayvancılık Mümkün sözleri ve alıntılarını, Başka Bir Hayvancılık Mümkün yazarlarını, Başka Bir Hayvancılık Mümkün yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Doğa ve insan dostu tarım anlayışını öne çıkarmak gerekiyor. Yerel üret, yerel tüket anlayışı, kooperatifçilik ve toplum destekli tarım modelleri desteklenmeli. ... Kısacası "gıda egemenliği " önrmsenmelidir.
Endüstriyel hayvanın sütünde aterojenik yani kolesterolü oksitleyen yağ asitleri daha fazladır. Mera hayvanlarının sütünde ise bu türden yağ asitlerinin düzeyi son derece düşüktür.
Reklam
Kapalı alanda cambazlık yapan bir keçi ya da koyuna rastladınız mı? Ama doğada böyle davranan sayısız koyun ya da keçi görürsünüz. Keçi ya da koyun böylesine cambazlıklar yaparak bir bakıma spor yapmış olur. Hayvan doğada içgüdüsel olarak böyle davranırken diğer yandan da verimini artırmış olur.
Sayfa 80 - III. BASKI: İstanbul, Mayıs 2020 - Yeni İnsan Yayınevi - Meralar ve Otlatmanın Önemi
Harcanan paraların küçük çiftçiyi desteklemek ve toplum sağlığı için harcamaktansa Amerikan ilaç şirketlerine kaptırmanın anlamını ancak emperyalizm ile açıklamak mümkündür. Bu nedenle akıllı beslenme için ciddi bir zihniyet değişikliğine gereksinim vardır.
Sayfa 18 - III. BASKI: İstanbul, Mayıs 2020 - Yeni İnsan Yayınevi - Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL
Bugünkü toplantımızın konusu olan "Başka Bir Hayvancılık Mümkün Mü?" sorusu yanlış bir sorudur. Soruyu böyle sormak yerine şu saptamayı yapmamız daha iyi olurdu. "Başka bir hayvancılık zorunlu olmalıdır." Bu bağlamda bir sonraki sefere bu soru yinelenmemelidir. Ortada kalan bir soru doğru değildir.
Sayfa 17 - III. BASKI: İstanbul, Mayıs 2020 - Yeni İnsan Yayınevi - Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL
Ne yazık ki "toplumları besleyemeyiz" yalanıyla endüstriyel tarım ve hayvancılık modelleri öne çıkartılmaktadır. Bu kapitalist tarım yöntemi çağımızda ortaya çıkan kronik hastalıkların başlıca nedenidir. (Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL)
Sayfa 13 - III. BASKI: İstanbul, Mayıs 2020 - Yeni İnsan Yayınevi
Reklam
Refah nedir ki?
"İnsan refahının sağlanamadığı bu dünyada, hayvan refahından söz etmek ne kadar gerçekçiydi."
"Doğa ve hayvan dostu tarım anlayışını öne çıkartmak gerekiyor. ........ Kısacası 'gıda egemenliği' önemsenmelidir.
"Esir hayvanlar insanlara besin olmaktan çok zehir olmuştur."