Failsafe bir kahramanın yolculuğu değil, yolculuk sonunda geri toparlanma hikayesiydi. Uzun süredir DC Batman' in üzerine gerçekten çok oynadı ve Batman psikolojik sınırlarına çok yaklaşmıştı. City of Bane de Alfred' i yani baba figürünü kaybetti. Selina ile evlilik yoluna girmişken ayrıldılar. Joker War ile servetini kaybetti. Metal serisi ile fiziksel olarak gerçekten çok yoruldu. Damian robin olmayı bırakıp yepyeni bir rota çizdi vs vs. Haliyle bu çizgi romanda çok daha yalnız, kendi başına kalmış, sakin gibi gözükse bile içten içe karmakarışık bir Batman okuduk.
Hikaye Penguin' in Batman' i oyuna getirip kendi ölümünü Batman' in üzerine yıkması ve Batman' in artık adam öldürdüğüne inanılması ile başlıyor. Bu durum, Batman' in gençken tasarladığı Failsafe adındaki bir robotun canlanmasına sebep oluyor. Failsafe, Batman' in de tabiri ile gençlik kibri, bir hata. Kendisi Justice League üyelerinin tüm zaaflarını ve durdurma yöntemlerini bilirken "Peki beni kim durduracak" sorusunu soruyor. Cevap basit. Batman' in daha duygusuz daha vahşi, eksikliklerinin giderilmiş, etik değerlerinin olmadığı versiyonu. Failsafe' de tam olarak bu. Batman' in kendi en iyi ve en vahşi versiyonu baz alınarak tasarlanmış Batman' i imha robotu. Bu robot Batman' in Penguin' i öldürdüğü haberlerini alınca aktive oluyor ve Batman' in peşine düşüyor.
Hikayede zaten yıpranmış, yaş almış bir Batman okuyoruz ve Batman' de bunu biliyor. O yüzden, Failsafe' i yenmesi için kendi en iyi ve vahşi versiyonu olan Zur-En-Arrh' ı ortaya çıkartıyor. Ben bu kısımları şahsen çok sevdim çünkü Zur-En-Arrh ı çok çok eski çizgi romanlarda görsem de tarihin tozlu sayfaları arasında kalmış bir karakterdi. Güncel ve modern bir hikayede bunun kullanılmasını, Batman' in en iyi versiyonunun bile eksikliklerinin olup