Dogs of War #2

İngilizce
Sıralamalar

2021 26. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2021 23:12
BEAR HEAD KONUSU Mars. Kızıl gezegen. İnsanoğlu için yeni bir sınır, barış içinde yaşayacakları medeniyetin başlangıcı. Ama gerçek, eski bilim kurgu kitaplarındaki görkemli uzay şehirlerini andırmıyor. Jimmy Marten bir Mars öncüsü. Gezegen koşullarına uyum sağlaması için tasarlanmış ve insanı pek andırmayan yeni bir vücudu var. Hücre büyüklüğünde bir odada yatıp, geleceğin zenginlerinin yaşayacağı cenneti inşa eden 1500 işçiden biri. Girdiği işin beklediği kadar kazandırmadığını fark edince, modifiye edilmiş beynindeki boş alanı başkalarının gizlemek istediği dosyalar için kiralığa çıkarır. Fakat bir gün, indirdiği veri onunla konuşmaya başlar... DÜŞÜNCELERİM Dogs Of War'ı geçen sene okuyup beğenmiştim. Konusuna buradan bakabilirsiniz: https://1000kitap.com/gonderi/94949184 Bear Head ise ilk kitabın 30 yıl sonrasında geçiyor ve hatırladığımız birkaç karakteri içeriyor. İlk kitaptan daha az aksiyonlu ama çok daha politik buldum. Hayvan-makine karışımı Bioformlar, binlerce vücudu olan Dağıtımlı Zekalar ve yeni gelişen zihin yükleme teknolojileri derken tüm Dünya sınırların nereye çizileceğini tartışıyor. Dünyada bunlar olurken Mars'ta ise modifiye edilmiş insanlar geleceğin kolonisini inşa etmeye çalışıyor. Paralel ilerleyen bu iki kol mantıklı bir şekilde birleşiyor ve bizi tatmin edici bir sona ulaştırıyor. Hikayenin kötü adamı Thompson'a karikatür gibi demek istiyorum ama Donald Trump'tan esinlenildiği çok bariz ve onun yükselişini kanlı canlı gördük. Yazar umarım seriye devam eder çünkü evrenin temeli çok sağlam. Ha, etmezse de bu kitap harika bir kapanış oldu.
Bear HeadAdrian Tchaikovsky · Head of Zeus · 20202 okunma