Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi

İhsan Süreyya Sırma

Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi Gönderileri

Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi kitaplarını, Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi sözleri ve alıntılarını, Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi yazarlarını, Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ne var ki, bizim şahısları efsaneleştirmememiz, beşer olduklarını için, bir çok hataları olabileceğini hesaba katmamız gerekir. Böyle yapmazsak, yani davaları şahıslara bağlarsak, şahısların ölümüyle yada ihanetiyle, davalar yara alır belki de çöker. Onun içindir ki, şahısları davalara bağlamak lazım, davaları şahıslara değil.
"Gerçekleri öğrenmekten korkmayalım artık!Çünkü yolumuz uzun vecibelerimiz sayısız ve düşmanlarımız acımasız..."
Sayfa 212Kitabı okudu
Reklam
Sultan Abdülhamid, kadın ve çocuklarına varıncaya kadar Müslümanları kesen Ermenileri cezalandırdığı için de Ermeniler ve onların hamisi Avrupa ona 'Kızıl Sultan' ( Le Sultan rouge) lakabıno takıyordu. Tabii daha sonra bizim tarihçiler(!) de Ermenilerin uydurmuş olduğu bu terimi alıp pervasızca kullanacaklardır..
240 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Tarih olarak duyumlar ve kulaktan dolma alışılagelmiş bilgilerden çok arşiv belgeleri ile bizlere gerçek tarihi sunan bu eser, dönemin üstünkörü anlatılan olaylarını belgeler eşliğinde derinlemesine açıklıyor. Bazı belgelerin orijinal Osmanlıca ve Fransızca nüshası da kitapta yer alıyor. Çoğunluğu Fransız arşiv belgelerinden oluşan eserde, Çin faaliyetlerinden Kuzey Afrika'daki tarikat bağlantılarına, harekat ordusunun İstanbul'a girişinden Sultan'ın hâl emrine kadar her şeyi tek tek belgelendirerek anlatıyor.
Belgelerle II. Abdülhamid Dönemi
Belgelerle II. Abdülhamid Dönemiİhsan Süreyya Sırma ·  Beyan Yayıncılık · 200067 okunma
""Enver Paşa, 1878'de Türk ordusunun resmi bir subayı olarak Ruslarla savaşıp ölen bir Polonyalı Kont'un oğludur. Bizzat Enver Paşa da Sultan'ın itibar ettiği şahsiyetlerden olup daha Türk-Yunan harbi sırasında da Sultan tarafından gizli heyetlerde görevlendirilmişti. 45 yaşında olan Enver Paşa tahsilini Fransa'da yaptığı ve Chaptal lisesinde yetiştiği için Fransızcayı çok rahat konuşuyor. Onun, İstanbul'da yaşayan Türk asıllı hanımından dört çocuğu olup, beraberinde Şangay'a getirdiği kadın, onun ikinci karısıdır. Buraya getirdiği kadın da Orta Doğulu bir adamın, aynı şekilde Avrupa usulüne göre yetiştirilmiş Avusturyalı olan kızıdır. "Enver" adı da, onun "Edouard" olan esas adının bozulmuş şeklidir. Zira bilindiği gibi Müslümanların soyadları yoktur. Şunu ilave etmek gerekir ki ona, refakat eden ve şüphesiz onun hareketlerini denetleyen hocalar olmayınca, sigara ve alkol içmekten korkmamaktadır. Ve öyle anlaşılıyor ki, bu heyetin başına onun İslam prensiplerine uymasından ziyade Sultan'a olan bağlılığının samimiyetinden ileri gelmektedir." Kaynakça: Fransız dış işleri bakanlığı arşivleri, Çin, 1901.
58 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.