Benden Bana

Kübra Çebi
2022
Lora Yayınları

2023 54. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Lora yakınlarından Kübra Çebi kaleminden Benden Bana kitabı ile geldim. Yazarımızın ilk kitabı Benden Bana,benimde kalemiyle tanışma kitabım oldu,344 sayfa olan sade ve akıcı bir dille ilerleyen Seher Rengin'in hikayesini soluksuz okudum.Kitapta Seher'in yaşadıklarını bölüm bölüm okuyoruz ve yirmi bölümden oluşuyor. Seher; birbirini çok seven bir çiftin bebeği olarak dünyaya geliyor,ailenin tek kızı Seher sevgiyle büyümüş,çevresine de sevgiyle bakmış ama yanıldığını ve bir çok şeyi 30 yaşından sonra öğrenmiş bir kadın. Kitabımız,18 yaşından 30 yaşında ki kendisine bir mektup yazması ile başlıyor,18 yaş ile 30 yaş arasındaki farkları görmek adına,hayallerini,hislerini,arkadaşlarını,18 yaşında neler yaşadığını hepsini mektuba döküyor Seher. Siz hiç kendinize mektup yazdınız mı? Yada bu kitaptan sonra yazsam nasıl olur diye düşündünüz mü? Seher asıl hayat hikayesinin başladığı 30 yaşına geldiğinde kendine yazdığı mektubu okur,aslında hayalleri,istedikleri olmuş,ama ya 30 yaşından sonra neler olacak? Seher doğum gününde öğrenir hamile olduğunu,önce en yakın kız arkadaşları ile paylaşır bu mutluluğunu,eşine de özel bir plan yaparak söylemek ister ama Buray'ın son günlerdeki davranışları onu tedirgin etse de çok üstünde durmaz. İşyerinden bir teklif alan Seher,bunu konuşmak için eşine süpriz yapıp yanına gider ama duydukları ile yıkılır çünkü telefonda başka bir kadına boşanacağını,Seher'i sevmediğini ona aşık olduğunu söylediğini duyar,eşine görünmeden orayı terkeden Seher kızına dokunarak gözyaşları içinde kalır. Seher 30 yaşından 31 yaşındaki Seher'e yine bir mektup yazar ama bu mektubu ilk mektubu kadar kısa sürmez, kırgınlıkları,mutsuzluğu,kalp kırıklığını sayfalara sığdıramamıştı. Seher izmir iş teklifini kabul etmiş,Buray ile
1000k
2023 37. kitabı
İyi akşamlar arkadaşlar sizler hiç geleceğinize mektup yazdınız mı? Ben yazmadım ama bu kitabı okuyunca keşke yazaydım demeden edemedim. Ama gelecekte mektubumu okuyunca neler yaşardım merak ettim. Bu kitabımızda ki kahramanımız da böyle bir mektup yazıyor. Kitabımız yazar @_kubracebi kaleminden #bendenbana isimli kitabı. Seher 18 yaşındayken gelecekteki 30 yaşına mektup yazar ve o yaşa geldiğinde açmak için zamanın geçmesini bekler bu arada güzel günler yaşar, evlenir, bir çok arkadaşı olur. Otuz yaşına girince mektubu açmak için heyecanlıdır, ayrıca hamiledir ve bunu eşine söylemek için yanına gider ama duydukları onu yıkar. Ve eşine görünmeden orayı terk eder. Bu duyduğu şey onun hayatının değişmesine sebep olacaktır. Ama o harekete geçmeden eşi onu herkesten uzakta bir yerw kapatır. Artık Seher için zor günler başlamıştır. Oradan kaçıp hayatına devam etmek için elinden geleni yapacaktır. Ama bu kolay değildir. Ayrıca bebeğini de sağlıkla doğurmak istemektedir. Bir kadının yine kocası tarafından ezilmesi, şiddet görmesi, istemediği bir şeye zorlanmasını anlatan duygusal bir kitap okudum. Ama iyiki okudum diyebilirim. Seher kocasının yanına gittiğinde ne duydu ve eşinin onu bir yere kapatmasına sebep oldu? Seher kurtulup bebeğini kucağına alabilecek mi? Kocası neler yapacak? Bu soruların cevabını merak edenlere kitabı okuyun derim ben çok beğendim. Bana bu güzel kitabı tavsiye eden Ezgi Özcan Canıma çok teşekkür ederim. Yazar @_kubracebi hanımın kalemi daim olsun. @florakitap #kitapcumhuriyetimileokuyoruz #florakitap #tavsiyekitap #keşfetteyiz #okumazamanı #vuslatınkitapkurtları #yorumzamanı #kitapcandır #benokudumsırasendeoku #kadınlaradokunma #kadınaşiddetehayır #keşfet #vuslatınkitapkurtları
2023 12. kitabı
Herkese merhaba kıymetli dostlarım. Bugün sizlere Kübra cebinin ‘nin kaleminden çıkan #bendenbana kitabının yorumu ile geldim Uzatmadan hemen yoruma geçelim. Kitabımız Seher’in 18. yaş gününde 30. yaş gününe yazdığı mektup ile başlıyor. Seher 30 yaşına kadar sevgi dolu bir aile de dertsiz tasasız mutlu bir şekilde büyümüş tek çocuktur. 30 yaşına kadar bu düzen aynen böyle devam eder. Kader taşları yerinden oynatmak ister ve işler Seher için fazlasıyla değişir. Seher’in yaşadıklarını bölüm bölüm okuyoruz. Okumak ile kalmayıp yaşıyoruz. Seher 18 yaşında nelerin hayalini kurduysa bunların hepsini başarmış biri. Seher doğum gününde hamile olduğunu öğrenir ve bunu ilk kız arkadaşları ile paylaşır. Bu güzel haberi eşi Buray ile de paylaşmak için güzel bir plan yapar. Seher eşi Buray’ın yanına gitmesi ile bir şeye tanık olur ve tüm taşlar yerinden oynar. Seher 30 yaşına girmesi ile gerçek hayat ile yüzleşir. Bu yüzleşme sonucu Seher’İn hayatı nasıl devam edecektir? kendine bir düzen kurabilecek midir? Seher’in yaşadıkları beni derinden etkiledi. Seher ile tanışıp onun hayatına tanıklık etmenizi isterim. Kendinize iyi bakın kitap ile kalın dostlarım.
Roman