Geleceğin Liderine Sürdürülebilir Başarı İpuçları

Akın Öngör
Ekim 2012
Alametifarika Yayınları

2015 71. kitabı
Akın Öngör'ün liderlik yaptığı süre boyunca vizyon anlayışını, kurumsal kimlik oluşturma çabalarını, bu çabaların karşılığında yarattığı sinerjiyi ve verimliği anlattığı, içerisinde bizlere iş hayatında önemli ipuçları vermekle birlikte sürdürülebilir kurum kimliğini anlattığı okunmaya değer bir kişisel gelişim kitabı.
Deneyim Paylaşımı
2025 9. kitabı
Başarılı olmuş profesyonellerin anılarını okumak, onların elde ettiği deneyime kısa yoldan ulaşmak gibidir. Çekilen sıkıntılar, engelleri aşma yöntemleri, ilişkileri ele alma biçimleri gibi zamanla kazanılabilecek nitelikleri anı kitapları ile daha çabuk elde etme imkanı oluyor. Akın Öngör bu kitabında Garanti Bankasını sıradan bir banka iken nasıl zirveye çıkardığını anlatıyor. Tabi zirveye giden yollar engebelidir ve bu engelleri nasıl aştığını genç kuşaklara anlatıyor. Özellikle teknolojiye önem vermesi ve bunun için verdiği kavgalar dikkatimi çekti. Akın Öngör
Hayata Dair
2020 48. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2020 01:07
Akın Öngör’ün 1991 2000 yılları arasında Garanti bankasını nasıl şahlandırdığını anlatan, yöneticilik yapan herkesin dersler çıkarabileceği eser. İçerisindeki örnek olaylarla, ekip ruhunun ne olduğu ve bir yöneticinin nasıl lider olacağı sade bir dille çok güzel ifade edilmiş.
Benden Sonra DevamAkın Öngör · Alametifarika Yayınları · 201294 okunma
Benden Sonra Devam (Akın Öngör)
Puan vermedi
Benden Sonra Devam Akın Öngör “Değişmek, yenilenmek ve değişimin bir parçası olmak” ve “çağa ayak uydurmak”, söylemleri, günlük hayatımızın birer rutinleri... Kurumsal başarı için çağa ayak uydurmak ve hatta ötesine geçebilmek, yenilenmek, gelişmek zorunluluğu bilinen bir gerçek. Bunu başarabilmek ise, adım adım değişimi başlatıp, yaygınlaştırabilen, sistematik olabilen, hedeflerini realize edebilen, başarıyı ise sürdürülebilir kılan pek az kuruma nasip olabiliyor. Y. Akın Öngör’ün “Benden Sonra Devam” adıyla Alametifarika tarafından yayınlanan kitabında ülkemizde değişimi hakkıyla gerçekleştirebilmiş çok az sayıdaki kurumdan birinin Garanti Bankası olduğu anlatılıyor. 1991-2000 yılları arasında Garanti Bankası’nda CEO görevini üstlenen Akın Öngör’ün deneyimlerini aktardığı bu kitap; değişimin, iletişimin, ekip ruhunun ve başarılı stratejik planlamanın gücünü ve başarıya katkısını ortaya koyan bir “case study” olarak değerlendirilebilir. Garanti Bankası’nın su satan küçük bir çocuğun işini adım adım büyüttüğü reklam filmini hatırlar mısınız? İşte bu reklam filmindeki gibi Garanti Bankası, 1991-2000 yılları arasında CEO’su Akın Öngör’ün liderliğindeki güçlü bir ekip ile kurumsal köklü değişimi gerçekleştirip, bankacılık sektöründe ilk sıralara yerleşmeyi başarıyor. Değişim sürecinde sağlam adımlarla ilerleyen Öngör ve ekibi, zorlu süreci başarıyla tamamlıyor. Zorlu süreçte yaşanılanlar, statükoya karşın izlenilen strateji, değişim programı çerçevesinde yapılan çalışmalar, ekip ruhuna sahip güçlü insan kaynağı, markanın ve kurum imajının yaratılan fark ile güçlendirilmesi ve bu süreçte yapılan hatalar, eğrisiyle doğrusuyla kitapta anlatılıyor. Kitabın yayınlanması için 10 yıl beklediğini önsözde belirten Akın Öngör, bankadan ayrılmasından sonraki 10 yıllık dönemi kapsayan
2015 40. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2015 23:44
Garanti'yi Garanti yapan adam efsanevi öyküsünü kendi ağzından tüm içtenliğiyle anlatıyor. Birlikte çalıştığı diğer yöneticilerin de fikirlerinin yer aldığı kitap, güzel bir başarı hikayesi. Bir Garanti'li olarak keşke kendisiyle çalışma imkanım olsaydı...

Akın ÖngörYazar · 2 kitap
1945 yılında doğan Akın Öngör orta öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamladı ve sonra Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesinden 1967 yılında mezun oldu. Kariyerinde 13 yıl çeşitli sanayi firmalarında pazarlama yöneticisi olarak çalıştı. Bankacılık sektörüne 1981 yılında Pamukbank’ta üst düzey yönetici olarak katıldı. 1987 yılında Garanti Bankası’ndaki görevine Kurumsal ve Ticari Bankacılık bölümünde, Pazarlama ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 1991- 2000 yılları arasında Garanti Bankası Genel Müdürü ve CEO’su olarak görevini sürdürdü. Garanti’nin büyük dönüşümüne önderlik etti.