Atatürk'ün Saklanan Ailesi

Benim Ailem

Ali Güler (Akademisyen)
Aralık 2015
Yılmaz Basım

Onu büyük yapan yetenekleri ve dehası! Kitap okuyan lider.
2025 138. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2025 21:30
Yazar Ali Güler (Akademisyen) Ön Söz'de şu cümleler ile kitabı açmış; "Belgesiz veya masa başında uydurulan sahte belgelerle Atatürk ve ailesi saldırı altına alınmış, Türk milletinin önemsediği değerler bakımından Atatürk yıpratılmaya çalışılmıştır. Bir atasözümüzde belirtildiği gibi "Yel kayadan ne alır?" Denilebilir. Evet! Yel kayadan bir şey eksiltmez. Fakat bu hastalıklı zihniyetin ürettiği yalanlarla mücadele edilmesi de şarttır. Mücadeledeki strateji, doğruların insanımıza anlatılması olmalıdır. Gerçekler anlatılmalıdır!.." ...Ve başlamış gerçekleri anlatmaya, hem de sayfalarca belgeleri ile birlikte. Okudukça yapılan araştırmalara hayran kalıyorsunuz. Zaten kitabın sonunda da bu belgelerin hepsi mevcut. Ayrıca kitabın sonunda da çok güzel fotoğraflar var. Okuduğunuz her anı'nın fotoğrafı var. Yazarı gönülden tebrik ediyorum, çok güzel bir eser ortaya koymuş. Atatürk'ün hayatı, soyu, doğumu, yaşı, kardeşleri, babası, evlatlıkları ve sevgili Zübeyde annemizi öyle güzel anlatmış ki, okurun kafasında hiçbir soru işareti kalmıyor. Beni en çok evlatlık almasının anlatıldığı bölüm etkiledi. Nerede yetim gördüyse getirip Zübeyde annemize teslim etmiş.Kendi evladı gibi yetiştirmiş. Çok duygulandım ve ATA'mı bir kere daha daha yakından tanımış oldum. Onun güzel kalbine hayran oldum. Kitabın sonunda hasta yatağında, kızı Sabiha Gökçen ile geçen bir sohbeti vardı ki, çok güzeldi. Okumanızı çok isterim.Ruhu şad olsun. Bitirirken yine yazar'dan önemli bir alıntı ekleyeyim; "Tarihimize, kültürümüze, inançlarımıza kısaca Türk milletini millet yapan ne kadar değer varsa tamamı siyasi çıkar uğrunda heba edilmiştir ve edilmektedir. Elbette Cumhuriyet esasları ile onu kuran iradeyi temsil eden, kurucu kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk de bu hastalıklı zihniyetin hedefi durumuna
Atatürk
2021 168. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2021 19:53
Günümüz Türkiye'sinde hastalıklı bir tarih anlayışı ile pek çok şey carpitilmaktadir. Cumhuriyet ve esasları ile onu kuran iradeyi temsil eden, kurucu kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk de bu hastalıklı zihniyetin hedefi durumuna getirilmiştir.
2017 30. kitabı
Öncelikle belirtmeliyim ki. Beklediğimi bulamadım. Elime aldığımdaki heyecanı devam ettiremedim okudukça. Okuduğum onca kitapta aynı konular çok daha derinlemesine verildiğine tanıklığım var. Bir Hasan İzzetin Dinamo "Kutsal İsyan"- Bir Şevket Süreyya Aydemir "Tek Adam" Hıfzı Topuz v.s aklıma ilk gelenler. Yazar güzel bir konu yakalamış. Ama tüm nerede ise başka yapıtları yanlışlıklar içinde olduğunu ifade ediyor. Bazı tarihler 2 veya 3 sene sapıyor. bu bana doğal geliyor oysa. Atatürk'ün, babasının ölüm tarihindeki sapmalarda olduğu gibi. Şimdi aynı yazarın "Atatürk'ün Saklanan Seceresi" ni okumakta tereddüt ediyorum. Diğer bir konu, Şayet kurulan cümleleri çok dikkatli okumazsanız, cümlenin kuruluş çatısındaki bazı hatalardan kaynaklanan anlatılanın tam tersi bir anlama varacak hatalar olduğudur. Çok fazla baskı yanlışlıklarını da içerdiğini ifade etmeliyim. Yine de, tarihi bir belgesel niteliğinden dolayı, ve bazı belgeleri içermesi nedeniyle baş vurabileceğiniz bir yapıt. Bir tez havası sezinledim bu kitap da.
2022 238. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2022 20:13
Ali Güler adını duydunuz mu? Bu soruyu sorarak başlama nedenim aslında çok özel. Ali Güler, daima tarih okurken araştırmalarından faydalandığım, kimi zaman yazılarını ütopik bile bulsam -öğretilen ile araştırılan arasındaki farktan kaynaklıdır- şaşırtıcı ve emek verildiği belli olan araştırmaları okumanın büyük bir hazzı var. Hele ki keşfedilmemiş, şaşırtıcı biçimde okunmamış kaliteli analizlerin olduğu eserlerle denk gelirsek bunun hazzı bambaşka... Artık 60 yaşını kutladığımız bu kıymetli yazarımızın eserinde yine dikkat çekici konuları bulabiliyoruz. Çünkü kendinden daha fazla anlatabileceği tek insan merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Atamız hakkında yaptığı kıymetli araştırmalara her seferinde bir yenisini ekleyebilmesi çok önemli değil midir? Öyle kuru kuruya çok seviyorum şöyle böyle demek yerine bunun hakkını veren, araştırmalarını asla oldu bittiye getirmeyen bir insandan bahsediyoruz. Hak ettiği karşılığı alamaması normal. Çünkü kendini pazarlamıyor. Atatürk ve Atatürkçülük, Türk Yunan İlişkileri ve ülkemizde yaşayan Gayrimüslim denilen halk hakkındaki bilgi ve araştırmalarını göz önüne aldığımızda Genelkurmay Başkanlığı tarafından sürekli olarak davetli veya görevli olarak katıldığı seminerlerin göstermelik olmadığını gözlemliyoruz. Şimdi bir tarafın büyük yarası olduğunu biliyoruz. Yani nedense Atamıza karşıt, düşman olduklarından bahsediyoruz. Tabi ben bu şekilde düşünenlerin hepsini suçlamıyorum. Bu insanlara öyle öğretiyorlar, bu insanlarda güvenebileceği düzgün, kendilerinden görmedikleri insanları dinleyerek öğrenemiyor. Bizim insanımızda, hepimizde bu huy vardır aslında. Kendimizi yakın hissetmediğimiz insan kim olursa olsun onu dinlemeyiz. Pek çok tarihçi de popülizm kurbanı olunca mantıken o insanlar da kendilerine yakın görüp dinleyemiyor,
2017 44. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2017 00:00
Atatürk'e dair anılar, bilgiler okumayı aşırı çok sevdiğimden olsa gerek bunu da bazı satırlarda gülümseyip kimi yerlerinde hüzünlenip arasıra da sinirlenerek bir çırpıda okudum. Kitapta Atatürk'ün annesini, babasını, kardeşlerini, manevi çocuklarını ayrı bölümler halinde işleyerek bazı soruların cevapları belgelere dayanarak gözler önüne serilmiş. Bunların yanısıra Atatürk hakkında çok gündeme gelen; doğum tarihi, Selanik'teki evde mi doğdu, gerçekte slav mıydı vb sorulara da başka bölümlerde yine belgelerle yanıt verilmiş. Hep belgelerle ifade edişler, alıntıların olması biraz okurken yorabiliyor ama anıların dile geldiği kısımlar akıp gidiyor. Beni en çok etkileyen kısımlar manevi çocukların anlatıldığı ve ölümüne yakın Sabiha Gökçen'den Selanik'teki evi sürekli anlatmasını istediği satırlardı, gözlerim doldu. Son olarak Soyak'ın "Atatürk çocukları çok severdi, bir nevi onun dilinde 'çocuk' sevgi demekti, sevdikleri ister büyük ister küçük olsun onlara 'çocuk' diye seslenirdi." diye satırları vardı, bu çocuk seni çok seviyor Ata'm diyerek cümlemi bitireyim.
2018 8. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2018 00:15
Müthiş bir kitap.. Atatürk kimdir? Ailesi kimdir ? Ailesinden kalan hiç kimse yok mudur ? Kaç kardeştir ? Nerelidir ? Merak ettiğiniz ne var ise tüm belge ve fotoğrafları ile gerçek bir tarihçinin kaleminden hazırlanmış güzel eserlerden. Takdir ettim.. beğendim.. duygulandım... ve aslında milyonlarca farklı duygu ve düşünce uyandıran kitaplardan.. Bu tarz kitap seven yada çok ağır anlatım olmazsa okurum diyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Gerçi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi bize vermiş hayatını neredeyse bir gün bile yaşamadan biz hergün onun hayatını okusak çok mu ? Keşke her borç böyle kolay ödense.. ve keşke Ulu Önderin Türk kadını için çizdiği mücadeleci ruh, her şeyi yapabilen becerikli , modern yapı bu kadar silinip gitmiş olmasa

Ali Güler (Akademisyen)Yazar · 59 kitap
2 Kasım 1962'de Karaman'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karaman'da yaptı. 1979 yılında Karaman Lisesinden mezun oldu ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Ana bilim Dalında başladığı yüksek öğrenimini, 1984 yılında bitirdi. Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde 1984 yılında başladığı Yüksek Lisans eğitimini, "İstanbul'daki Rum-Yunan Teşkilat ve Cemiyetleri (30 Ekim 1918 - 16 Mart 1920)" isimli çalışmasıyla 1986 yılında tamamladı. 1984-1988 yılları (Ankara-Mamak) arasında Elektronik Astsubay Hazırlama Okulunda "İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" derslerine girdi. Aynı Enstitüde 1986 yılında başladığı Doktora eğitimini, "Türkiye'deki Gayrimüslimlerin Yirminci Yüzyıl Başlarında Sosyo-Ekonomik Durumları (1900-1918)" isimli çalışması ile 1993 yılında bitirdi. Aynı fakültede okurken 1982 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığında askeri öğrenci oldu. 5 Ağustos 1988 - 5 Ağustos 2002 tarihleri arasında 14 yıl Kara Harp Okulunda Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi öğretim elemanı olarak çalıştı. 5 Ağustos 2002 - 6 Ağustos 2004 tarihleri arasında Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Komutanlığı görevini yürüttü. 23 Ağustos 2004 tarihinde başladığı İstanbul'un Harbiye semtindeki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Müze Kısım Amirliği görevini bir yıl yürüttü. Dr. Öğ. Albay rütbesinde iken, 3 Ekim 2005 tarihinde kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli oldu. Türkiye'deki Gayrimüslimler (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler), Türk-Yunan İlişkileri, Atatürk, Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi alanlarında eser sahibi olup, bu konularla ilgili makaleleri çeşitli akademik ve askeri dergilerde yayınlandı. Başta, Genelkurmay Başkanlığının düzenlediği "Askeri Tarih Seminerleri" olmak üzere birçok bilimsel toplantıya davetli veya görevli olarak katıldı ve bu toplantılarda bilimsel bildiriler sundu. Halen Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi olan Dr. Ali Güler, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Berikan Yayınevinin yayın danışmanlığını yürütmekte, Düşünce ve Tarih dergisi ile Anıtkabir dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisinin 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiştir.