Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Beyaz Dilekçe

Bahaettin Karakoç

Beyaz Dilekçe Hakkında

Beyaz Dilekçe konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Rahmân ve Rahîm olan adına sığınarak Açtım iki elimi: Kor gibi iki yaprak… Bir edep ölçeğinde umutlu ve utangaç, İşte dünya önümde; benim ruhum Sana aç, Bu seğriyen ellerle Senden Seni isterim, Senden Seni isterken, canımdan çıkar terim. Sana âşık ruhumdur merceği yakan ışık, Gözlerim cemâlini görmeden de kamaşık. Bir mirasyediyim ben iflasın eşiğinde; Hep sabrım ölçülüyor ihlâs bileşiğinde; Kimim? Kimlik ararken hem güler, hem ağlarım, Yükseklerden dökülen sular gibi çağlarım… Çok tozlu bir denizim, her ân’ım med ve cezir, Sana âşık olalı yüreğim kut’la esrir. Döşeğim kara toprak, yorganım kara bulut; Ben Seninle doluyken vurgun yapamaz kunût. Her insan günah işler, Senden saklanır mı sır? Tövbe dilekçesiyle sırttan kalkar bu nasır… Kâinatı yarattın, donattın, rızık verdin; Kimine sonsuz körlük, kimine ışık verdin; Yanlış adım atmayın diye indi her kitap, Sana açılan eli geri çevirmezsin RAB. Ulu bir silsileden peygamberler gönderdin, Gökyüzüne yıldızlar, yere çiçekler serdin; Senden önce bir Sen yok, kâinatta İLK, Sensin; Bu kâinat bir metâ, hepsine Mâlik Sensin…
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 3 dk.Sayfa Sayısı: 390Basım Tarihi: Kasım 2016İlk Yayın Tarihi: 1998Yayınevi: Nar Yayınları
ISBN: 9786053703594Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 58.6
Erkek% 41.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Bahaettin Karakoç
Bahaettin KarakoçYazar · 16 kitap
Bahattin Karakoç (d. 1930, Elbistan), Türk şair ve yazar. Hayatı Bahattin Karakoç 5 Mart 1930'da Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü kasabasında doğmuştur. Beş erkek, dört kız çocuğu vardır. İlköğrenimini köyünde tamamlamıştır. Adana-Düziçi Köy Enstitüsü'nde okudu. Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nden mezun oldu. Kahramanmaraş'taki sağlık kuruluşlarında sağlık memuru olarak çalıştı. Son görev yeri Kahramanmaraş Verem Savaş Dispanseri idi. Buradan 1982 yılında emekli oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazdı. K. Maraş'ta 1986-1987 yıllarında Dolunay dergisini çıkardı. Her yıl düzenlenen Dolunay Şiir Şölenlerini başlattı. Çok sayıda ödül almaya hak kazandı. 1986'da Türkiye Yazarlar Birliğitarafından yılın şairi seçildi. 1989 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye'yi temsilen “Strugua Uluslar Arası Şiir Akşamları Festivali”ne katıldı ve burada bir tebliğ sundu. 1991 yılında Diyanet Vakfı’nca düzenlenen “Münacaat Yarışması”nda “Beyaz Dilekçe” isimli şiiriyle birincilik kazandı. Bahattin Karakoç’un birçok şiiri değişik formlarda bestelenmiştir.